Masseria Cervarolo

Puglia / Centraal

14-30 m² | 39 Personen | prijs vanaf € 175

Masseria Cervarolo is een typisch Apulische trulli-boerderij, en is gebouwd in de zestiende eeuw. Het romantische country hotel is een geweldige plek voor stellen en comfortzoekers, en ligt op een minuut of tien rijden van de prachtige stad Ostuni. De ligging op een heuveltje van 250 meter hoog biedt u een mooi uitzicht op de vruchtbare landbouwgronden van de masseria.

Zoals de meeste masseria's in Apulië, heeft ook Masseria Cervarolo door de eeuwen heen vele metaformoses ondergaan. Afhankelijk van de teelt en productie werd de boerderij verbouwd en verder aangepast aan de wensen en behoeften van de bewoners. In vroegere tijden was dit een dichtbebost gebied met grote roedels herten. De naam 'Cervarolo' komt dan ook van het Italiaanse woord 'cervo'; dat hert betekent. 

Tijdens de 5 jaar durende restauratie van de masseria hebben de eigenaren zoveel mogelijk intact gelaten. Erg bijzonder aan de masseria is de aanwezigheid van een 18e-eeuws kapelletje, gewijd aan 'La Vergine Addolorata'. Het kleine barokkerkje heeft een prachtig altaar en dito fresco's.

Masseria Cervarolo beschikt over 17 kamers van verschillende typologieën, welke zijn verspreid over het hoofdgebouw en de aangebouwde trulli. Ze zijn ingericht met handgemaakte meubels, fijne stoffen en gerestaureerde objecten uit vervlogen tijden. De charmante kamers (ooit eenvoudige woon- of werkplekken) hebben een warme en uitnodigende ambiance.

Ook het restaurantgedeelte van de masseria heeft een stijlvolle uitstraling. U kunt er genieten van lokale specialiteiten en uitstekende wijnen uit de streek. De masseria organiseert kookcursussen en wijnproeverijen, waar u kosteloos aan deel kunt nemen. Bij een gerenommeerde olijfolieboerderij in de omgeving kunt u een 'oil tasting' volgen; een bijzondere ervaring!

Het grote panoramische zwembad met jacuzzi, de bar en de netjes onderhouden tuin zijn perfecte plekjes om heerlijk tot rust te komen. Voor de actievelingen staan er mountainbikes ter beschikking. Uiteraard is het ook een echte aanrader om op ontdekking te gaan in de omgeving. Ostuni, Martina Franca en Locorotondo liggen op korte afstand, en zijn een bezoekje meer dan waard. Het strand van Torre Canne ligt op een klein half uurtje rijden.

Afstanden
bars, restaurants, winkels 7 km (Ostuni), strand 14 km, vliegveld Brindisi 45 km, vliegveld Bari 97 km, Ceglie Messapica 8 km, Cisternino 8 km, Martina Franca 16 km, Locorotondo 18 km, San Vito dei Normanni 22 km, Alberobello 27 km, Lecce 84 km 

Faciliteiten voor Masseria Cervarolo

Zwembad
mei-okt
Slaapkamers
17 kamers met privébadkamer
Internet / wifi
gratis Wi-Fi
Airconditioning
Airconditioning
Verwarming
Verwarming
Restaurant op loopafstand
op de locatie zelf
Landelijk
Landelijk
Tuin
Tuin
Terras
Terras
Begane grond
Begane grond
TV
satelliet-TV
Minibar
met biologische drankjes
Luxe
Luxe
Romantisch
Romantisch
Stellen
Stellen
Actief-Wandelen-Fietsen
mountainbikes te leen
Sport / Spel
pingpong
Spa / Ontspanning
Spa / Ontspanning
Cursussen / proeverijen
kookcursus/wijnproeverij
Parkeren
Parkeren
Overige
bibliotheek, (snack-)bar, kluisje

Apulië / Centraal


Het middengedeelte van Apulië wordt gevormd door de provincies Bari, Brindisi en Taranto. De provincies Bari en Brindisi grenzen aan de Adriatische zee en hebben een vruchtbare kustvlakte. Door de provincie Bari loopt de Murge, een kalkstenen heuvelplateau, dat het kustgebied scheidt van het meer droge en kale binnenland. Het hoogste gedeelte bestaat uit het Nationale Park Alta Murgia. Een klein deel van de Murge loopt door tot de zuidelijker gelegen provincies Brindisi en Taranto. Op de grens van de drie provincies, ligt de Valle d’Itria, bekend om de karakteristieke 'trulli' (witte ronde huisjes met kegelvormige daken). 

Bari

De stad bestaat uit een oud (Barivecchia) en een modern deel (Murattiano). Barivecchia ligt als een klein schiereiland in de Adriatische zee. Hier vindt u de prachtige basilica San Nicola, waarin de resten liggen van Sint Nicolaas. Deze waren aan het eind van de 11e eeuw geroofd uit het Turkse Myra, om ze uit de handen van de Saracenen te houden. De bouw van de basiliek was de start van de Apulisch-Romaanse bouwstijl. Naast de basilica zijn de kathedraal S. Sabino en het Normandische kasteel een bezoekje waard.

Brindisi

Moderne havenstad, waar het oude Middeleeuwse centrum gelukkig bewaard is gebleven. De Duomo is in Apulisch-Romaanse stijl gebouwd, maar is in de 18e eeuw gereconstrueerd na een heftige aardbeving. Er is nog een deel van de oorspronkelijke mozaïekvloer zichtbaar. In de Viale Regina Margherita staat een antieke Romeinse zuil dat het einde van de Via Appia (de Romeinse ‘snelweg’ van Rome naar Brindisi) markeert. 

Polignano a Mare

Het karakteristieke kustplaatsje Polignano a Mare is gebouwd op de kliffen van de Adriatische kust. Polignano is van Griekse oorsprong en ademt een typische Apulische sfeer. Het middeleeuwse centrum heeft kalkstenen witte huisjes, smalle steegjes, kleine pleintjes en een ruige kust. Er is een rotsachtig stadsstrandje en een grote grot, die deels onder het dorpje ligt. Het stadje is erg levendig (vooral in de zomer). U kunt er heerlijk vis eten en rondwandelen tussen de lokale bewoners.

Monopoli

In Monopoli kunt u de sfeer proeven van een typisch Zuid-Italiaans stadje. U kunt zich hier mengen tussen de lokale mensen en kennismaken met de cultuur en gastronomie van Apulië. In Monopoli vindt u veel Barokke kerken, een middeleeuwse stadsmuur en ook een 11e-eeuws fort.

Ostuni

Ostuni is een antieke stad die nog vrijwel onontdekt is door toeristen. ‘De witte stad’ heeft een rijke cultuur, en het historische stadscentrum is een wirwar van smalle straatjes en steegjes met middeleeuwse bogen. De stad dankt zijn naam aan de witte kalk die overal gebruikt is om de huizen te kunnen schilderen.

Locorotondo

Locorotondo is één van de grotere plaatsen in de trullivallei. Het stadje is een aaneenschakeling van de karakteristieke trulli en kerkjes. De stad is bekend om de goede wijnen die er worden geproduceerd.

Alberobello

Dit sprookjesachtige dorp in de Valle d’Itria is absoluut een bezoek waard. Alberobello bestaat namelijk niet uit gewone huizen, maar uit zogeheten trulli (enkelvoud is trullo): ronde, witte kalkstenen huisjes met kegelvormige daken. De meest toeristische wijken zijn de Rione Monti en de Aia Piccola, die vrijwel alleen maar uit trulli bestaan. In Alberobello staat zelfs een trullo-kerk: de S. Antonio.

Martina Franca

Op 431 meter boven zeeniveau is Martina Franca het hoogst gelegen stadje in de Murge. In het historische centrum staan nog veel Barokke monumenten, zoals de Basilica di S. Martino.

Grotte di Castellana

Breng een bezoek aan de indrukwekkende druipsteengrotten van Castellana. Samen met een gids kunt u een route van 1 of 3 km lopen die tot wel 72 meter diep gaat.

Fasano

Vlakbij Fasano ligt er een Safari Zoo, wat deels een attractiepark, deels een safaripark is. Als u met uw eigen auto door het safari-gedeelte rijdt, kunt u het met eigen ogen zien. NB: In sommige delen moeten de ramen verplicht dicht vanwege de veiligheid. In de zomer zijn daarom auto’s met airco aan te raden. Houdt niet alleen de ramen dicht in de zones met de roofdieren. Er zijn meer bijtgrage dieren, waarvan u het misschien niet zou verwachten, zoals de zebra en de kameel.

Taranto

Rond 706 v.Chr. is dit stadje gesticht als kolonie van Sparta. Tegenwoordig is het een echte industriestad. Gelukkig heeft Tarente (of Taranto in het Italiaans) ook nog een sfeervol Middeleeuws centrum. Bezoek bijvoorbeeld de dom S. Cataldo, met haar prachtige Barokke kapel of het kasteel gebouwd door Ferdinand van Aragon.

Trani

In de havenstad Trani kunt u heerlijk rondslenteren door het sfeervolle historische centrum. Daarbij kunt u de Duomo S. Nicola Pellegrino niet voorbij laten gaan. Opgetrokken uit witroze kalksteen is ze een van de mooiste Apulisch-Romaanse kerken van Zuid-Italië.

Parco Nazionale dell’Alta Murgia

Het uitgestrekte Nationale Park loopt van de bergen in Basilicata tot aan de Adriatische kust. Het landschap bestaat voornamelijk uit kalk- en tufsteen, kleiafzettingen en zand. Het park heeft weinig bebossing en doet enigszins kaal aan, maar is desondanks rijk aan planten- en bloemensoorten. Er hebben zich vanwege het ruige landschap nooit veel mensen in het gebied gevestigd, waardoor het nog steeds door veel verschillende dieren bewoond wordt. Er lopen verschillende fiets- en wandelpaden door het park.

Stranden

Carovigno: zandstranden met voorzieningen (bars, restaurants etc.), maar ook rustige baaien. Mooiste stuk is tussen Punta Penna Grossa en Torre Guaceto. Afgelegen stranden vindt u rond het natuurreservaat Torre Guaceto.
Monopoli: langs de kustlijn van Monopoli liggen 25 stranden verspreid over 13 kilometer. Veel zandstranden, geschikt voor families voor kinderen. Leuke plek om te duiken.
Ostuni: rotsachtige kusten afgewisseld met zandstranden en baaien. Geschikt voor watersporten als duiken (prachtige zeebedding) en windsurfen.
Polignano a Mare: mooie kust, geschikt om te duiken. Veel grotten langs de kust, waarvan sommige alleen via zee toegankelijk zijn.

Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal

Klik op een foto om te vergroten

Apulië


In de hak van de laars ligt Apulië, een regio met een lange geschiedenis. De oude Romeinse wegen, de Via Traiana en de Via Appia, bevestigden al vroeg de strategische ligging. Wie houdt van een afwisselende vakantie vol van natuur, Barokke steden, middeleeuwse kastelen, prachtige stranden, een heerlijk klimaat en de heerlijke mediterrane keuken zal in Apulië een heerlijke vakantie doorbrengen. 

Door de eeuwen heen hebben vele volkeren deze streek als basis gebruikt om handel te drijven met landen rond het oostelijke deel van de Middellandse Zee en nog verder. Alle volkeren hebben in de vorm van architectuur, kunst en religie hun sporen achtergelaten. Deze regio is dan ook uitermate geschikt voor hen die een grote diversiteit aan cultuur zoeken.

De Romaanse kathedralen, de kastelen van Federico II, de overblijfselen van de Griekse nederzettingen, de steden Ostuni, Otranto en Lecce – ook wel bekend als het Florence van het zuiden – zijn slechts een aantal voorbeelden van de prachtige cultuur in ApulIë. En dan zijn er natuurlijk de trulli, de beroemde kegelvormige huisjes, die het symbool zijn van deze regio. Naast al die overdaad aan cultuur zouden we bijna vergeten dat er ook nog een 800 kilometerlange kuststrook is met allerlei verschillende stranden.

In het noordelijkste gedeelte van Apulië vindt u het natuurpark de Gargano. Dit bergachtige gebied heeft een prachtige kust met bergen die steil aflopen in zee. Een bezoek aan het Foresta Umbra, Italië’s laatste oerbos, mag tijdens uw verblijf in de ‘spoor van de Italiaanse laars’ niet ontbreken. Voor de kust van de ‘geïsoleerde’ Gargano vindt u de Tremiti, een aantal prachtige maar onbekende eilandjes. 

Er wordt wel beweerd dat Apulië de meest vruchtbare grond van Italië heeft. Het gunstige klimaat en het golvende landschap lenen zich dan ook perfect voor de landbouw. In Apulië kom je soms kilometers lang niets anders tegen dan olijfbomen, maar ook worden op grote schaal graan, wijn en tomaten verbouwd. Dit gebied staat bekend om zijn olijfolie en zijn karaktervolle DOC-wijnen die tot ver buiten Italië bekend zijn en die uitstekend combineren met de gerechten van de lokale keuken. 

Wie houdt van afwisselende natuur, Barokke steden, middeleeuwse kastelen, prachtige stranden, een heerlijk klimaat en de heerlijke mediterrane keuken zal in Apulië een heerlijke vakantie doorbrengen.

Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia

Klik op een foto om te vergroten

De kaart

Streetview

Beoordelingen

Uw ervaring met deze accommodatie
Petra (09-09-2017)

goedUw ervaring met deze accommodatie
Petra (09-09-2017)

goedUw ervaring met deze accommodatie
Ton (28-05-2017)

Heel mooie accommodatie. De kamers zijn redelijk. Het complex als totaal met heel mooi zwembad en poolbar, restaurant etc. is fantastisch. Mooie centrale ligging tussen attractieve stadjes e.d.Uw ervaring met deze accommodatie
Karel (07-05-2017)

proper, vriendelijk en goede keuken.Uw ervaring met deze accommodatie
Mariël (23-10-2016)

zeer goed! fantastische accommodatie. zeer vriendelijke ontvangst en uitleg, prachtig gelegen zwembad, zeer goed onderhouden, zowel gebouwen als buitenruimte. Eten is geweldig. Gastheer en -vrouw is werkelijk niets teveel. Drankjes en eten zijn aan de prijs, maar fantastische plek maakt dat goed. Ik zou deze accommodatie aan iedereen aanbevelenUw ervaring met deze accommodatie
Carol (05-10-2016)

Eten zeer goed. Erg sfeervol maar ook druk. Ook de duurste accommodatie maar door aanwezigheid kinderen en veel gasten is de beleving minder comfortabel. Prijs-kwaliteitverhouding is daarom minder goed.Uw ervaring met deze accommodatie
Bart (19-05-2016)

Gastvrij en mooi gelegen. Prima voorzieningenniveauUw ervaring met deze accommodatie
Bart (19-05-2016)
Uw ervaring met deze accommodatie
John (15-05-2015)

Fantastische ligging, mooie gebouwen alles picobello in orde. Zeer hartelijka personeel en een goed restaurant.Uw ervaring met deze accommodatie
Petra (29-09-2014)

Prettig Luxe uitstraling, zeer attent personeel, fijn zwembad, meerdere zitjes binnen en buiten, leuke kookworkshop, overvloedig diner. Wel erg kleine kamer.Uw ervaring met deze accommodatie
Marijke (26-09-2014)

Schitterend! Prachtige lokatie, pure luxe.De prijzen en beschikbaarheid wordt geladen. Eén moment geduld alstublieft.