Masseria Don Cirillo

Apulië / Zuid

20-30 m² | 26 Personen | prijs vanaf € 70

Masseria Don Cirillo is gelegen op het platteland tussen het plaatsje Ugento en de mooie stranden van Torre San Giovanni, in het uiterste zuiden van de Salento.

Op het gerestaureerde boerenlandgoed heerst een uiterst ontspannen sfeer. De masseria zelf stamt uit de 18e eeuw en herbergt 10 zeer comfortabele kamers voor 2 tot 3 personen. Don Cirillo is een prettige locatie voor stellen op zoek naar een comfortabele accommodatie niet ver van zee.

De kamers, heerlijk koel door de dikke muren, hebben een zeer comfortabel en stijlvol interieur. Karakteristieke kalkstenen muren, fijne stoffen, en antieke meubels gemaakt door vakmensen uit de streek, geven de kamers veel sfeer. De kamers zijn voorzien van airco, TV en minibar. Vanaf uw terrasje heeft u uitzicht op de tuin. Het is een fijne plek om te ontspannen en een boekje te lezen. Als u wat meer ruimte wilt en een groter terras wenst dan kunt u een deluxe kamer nemen.

's Morgens kunt u heerlijk ontwaken met een ontbijtje in de tuin van Don Cirillo. Ook kunt u een wandelingetje maken door de tuin met eiken, cactussen, olijfbomen en ander mediterrane vegetatie. Liggend bij het zwembad van de masseria kunt u lekker wegdoezelen bij de licht bedwelmende geur van lavendel, tijm, rozemarijn en munt. Als u wilt kunt u ook een fiets lenen en op pad gaan in de omgeving.

De accommodatie beschikt zelf niet over een restaurant, wel zijn er restaurantjes te vinden in de omgeving. Als u een dagje naar het strand wilt dan kunnen we Torre San Giovanni van harte aanbevelen. Ook een dagtochtje naar Santa Maria di Leuca, Apulië's zuidelijkste punt, is een aanrader. Natuurlijk mogen de steden Gallipoli, Otranto en Lecce ook niet ontbreken.

Masseria Don Cirillo is vooral geschikt voor stellen op zoek naar een authentieke accommodatie met veel comfort en rust.

Afstanden
bars, winkeltjes, restaurants 4,5 km, zandstrand 3,5 km, vliegveld Brindisi 107 km, vliegveld Bari 222 km, Gallipoli 25 km, Santa Maria di Leuca 28 km, Castro en Grotta di Zinzulusa 34 km, Otranto 50 km, Lecce 60 km

Faciliteiten voor Masseria Don Cirillo

Zwembad
geopend half april - half oktober
Slaapkamers
10 kamers met privébadkamer
Internet / Wi-Fi
gratis Wi-Fi
Airconditioning
Airconditioning
Strand binnen 10 km
ca. 3km
Landelijk
Landelijk
Tuin
Tuin
Terras
Terras
Balkon
Balkon
TV
TV
Minibar
Minibar
Luxe
Luxe
Romantisch
Romantisch
Stellen
Stellen
Actief-Wandelen-Fietsen
gratis mountainbikes beschikbaar
Parkeren
Parkeren
Overige
glutenvrij ontbijt mogelijk (tegen betaling)

Apulië / Zuid


De provincie Lecce met gelijknamige hoofdstad ligt op het zogeheten Salentijnse schiereiland, dat de hak van de laars vormt. Het bevat tevens de zuidelijke gebieden van de provincies Taranto en Brindisi. In de loop der tijd heeft het schiereiland verschillende overheersers gekend en ze hebben allemaal hun sporen achter gelaten in de taal, de cultuur en het landschap. In sommige gebieden in de provincie Lecce spreekt men bijvoorbeeld nog een Grieks dialect. Veel steden hebben nog een Middeleeuws centrum en Lecce en Manduria zijn de baroksteden van Apulië.

U kunt in de hak van de laars niet alleen van de cultuur, maar ook van de natuur genieten. Er zijn verschillende natuurparken die u kunt bezoeken. Nergens in Apulië zit u ver van de kust verwijderd, waar witte stranden en helderblauw water binnen mum van tijd te vinden zijn. 

Castro

Middeleeuws stadje dat op een klif uitkijkt over de Adriatische zee. Bezoek het kasteel en de kathedraal (deels Apulisch-Romaans, met Barokke schilderijen), de prehistorische rotstekeningen in la Grotta Romanelli, of de stalactieten en stalagmieten in la Grotta Zinzulusa.

Galatina

Mocht u door Galatina komen op uw rondreis, vergeet vooral niet de laat-Romaanse basilica S. Catarina d’Alessandria aan te doen. Het interieur is versierd met prachtige frescoes van de hand van verschillende artiesten. Het geeft u het gevoel alsof u een kunstgalerij bent binnengestapt. Andere gebouwen om te bezoeken: de barokke Chiesa Madre en la chiesa di S. Paolo. De laatste zou genezend water hebben dat mensen genas, die waren gebeten door de tarantula-spin

Gallipoli

‘Parel van de Salento’ is een treffende beschrijving voor deze mooie havenstad. Het oude gedeelte, gebouwd op een kalkstenen eiland, lijkt uit de helderblauwe Ionische zee te rijzen. Bezienswaardigheden zijn de kathedraal in pure barokstijl, het kasteel en de Hellenistische fontein, versierd met afbeeldingen uit de Griekse mythologie.

Lecce

Dankzij haar uitbundige, rijke en elegante barokarchitectuur wordt Lecce niet voor niets het ‘Florence van het zuiden’ genoemd. In de oude binnenstad is het domplein, waaraan de duomo, de campanile (klokkentoren) en het bisschoppelijk paleis liggen, het hoogtepunt van de Leccese Barok. Lopend door het fraaie centrum kunt u de ene na de andere kerk tegenkomen uit deze periode (o.a. San Teresa, S. Anna, S. Croce, S. Giovanni Battista). Op de piazza S. Oronzo is ongeveer een kwart te zien van een Romeins amfitheater. De rest ervan ligt nog steeds onder het moderne Lecce begraven. Een paar straten verderop ligt een Romeins theater, waarvan nog twaalf rijen zitbanken en delen van het toneelgebouw over zijn. De marmeren beeldhouwwerken die zijn aangetroffen bij de opgravingen liggen nu in het archeologisch museum.

Manduria

Van oorsprong een Messapische stad, waarvan nog steeds delen van de oude ommuring overeind staan. De meest interessante kerk is de S. Pietro Mandurino, die verbonden is met een ondergrondse basilica en waarin een Hellenistische tombe (3e eeuw v.Chr.) bewaard is gebleven. Uit de late periode van de Barok is de palazzo Imperiale het enige gebouw. Manduria heeft nog een Middeleeuws joodse ghetto, waar u nog steeds de bedrijvigheid van vroeger kunt voelen.

Nardò

Deze stad staat bekend om haar vele barok architectuur (S. Domenico, S. Chiara, S. Antonio da Padova). De piazza Salandra, omgeven door barokgebouwen, is waarschijnlijk een van de mooiste pleinen van Zuid-Italië.

Otranto

Waarschijnlijk een van de mooist gelegen stadjes van Apulië. Loop door de Middeleeuwse Borgo met haar witte huizen, verbonden door smalle straatjes, die allemaal lijken te leiden naar de kathedraal (Assunta). Deze heeft een heel bijzondere mozaïekvloer vol met bijbelse en mythologische afbeeldingen, waarin humor niet ontbreekt.

Santa Cesarea Terme

Meest bekend vanwege haar thermale baden en de prehistorische grotten la grotta Romanelli en la grotta Zinzulusa.

Santa Maria di Leuca

Populaire bad- en vissersplaats op het zuidelijkste punt van de hak van de laars, waar de Ionische en Adriatische zee in elkaar overlopen. Vanaf de rotsachtige kust heeft u een geweldig uitzicht over zee en land.

Parco di Rauccio

In dit natuurpark zijn vier routes uitgezet die elk hun eigen thema hebben (botanie, fauna, idelogie, geschiedenis en cultuur).

Parco Naturale Regionale di Porto Salvaggio e Palude del Capitano

Voor de kust van Nardò ligt een geweldig mooi natuurreservaat dat dichte bebossing afwisselt met moeras, grasland, steppe en kliffen. Via de zee kunt u een tiental grotten bezoeken die onder water liggen.

Parco Costa Otranto – Santa Maria di Leuca e Bosco di Tricase

Omvangrijk gebied langs de Adriatische kust tussen Santa Maria die Leuca en Otranto, dat het binnenland ingaat tot aan Tricase. Afwisselend landschap (van kust tot karst) met een rijke flora en fauna. 

Stranden

Castignano del Capo: ruige rotskust met veel kliffen en grotten. Het water kleurt van heldergroen tot diepblauw en is geweldig om in te duiken. Veel koraalriffen, tropische dier- en plantensoorten (via het Suezkanaal) en scheepswrakken.
Castro: kliffen, grotten en helderblauw water. Vooral geschikt voor duiken of kajakhuren.|
Gallipoli: zandstranden met voorzieningen, vooral geschikt voor families met kinderen (vooral Lido di San Giovanni). Ander mooi strand: la Puritate. Ook mooie plek om te duiken: prachtige onderwater flora en fauna. Scheepswrakken.
Otranto De ruige kust bij Otranto is vooral geschikt voor watersporten. Palombara is geschikt voor duikers en beginnende surfers. Punta Faci is alleen aan te raden voor ervaren (wind)surfers, vanwege de sterke stroming.
Porto Cesareo: inhammen met zandbaaien wisselen af met lage kliffen. In het beschermd watergebied kunt u prachtig duiken en een van de onderwaterroutes volgen. Rood koraal en sponzen hebben zich gevestigd op de zeebodem bij de Neratina-kust.
Santa Cesarea Terme: bezoek de thermale baden waar water gemengd met natrium-chloride, jodium en zwavel uit vier natuurlijke grotten ontspringen. De rotsachtige kust bevat meerdere prehistorische grotten, waar men schitterende wandtekeningen heeft aangetroffen.
Santa Maria di Leuca: langs de rotskusten van Santa Maria di Leuca kunt u prachtig duiken en snorkelen. Er zijn verschillende onderwatergrotten die u kunt verkennen.
Ugento: de vele zandbanken voor de kust maken het slecht toegankelijk voor scheepvaart. Daardoor kunt u hier rustig zwemmen en duiken. Vlakbij Ugento ligt het bos Roccacapzza dat samen met het dichtbij gelegen moeras met brak water, de duinen en vijvers een uniek ecologisch gebied vormt.

 

Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid

Klik op een foto om te vergroten

Apulië


In de hak van de laars ligt Apulië, een regio met een lange geschiedenis. De oude Romeinse wegen, de Via Traiana en Via Appia bevestigden al vroeg de strategische ligging. Wie houdt van een afwisselende vakantie vol van natuur, barokke steden, middeleeuwse kastelen, prachtige stranden, een heerlijk klimaat en de geneugten van de mediterrane keuken zal in Apulië een heerlijke vakantie doorbrengen. 

Door de eeuwen heen hebben vele volkeren deze streek als basis gebruikt om handel te drijven met landen rond het oostelijke deel van de Middellandse Zee en nog verder. Alle volkeren hebben in de vorm van architectuur, kunst en religie hun sporen achtergelaten. Deze regio is dan ook uitermate geschikt voor hen die een grote diversiteit aan cultuur zoeken.

De romaanse kathedralen, de kastelen van Federico II, de overblijfselen van Griekse nederzettingen, de steden Ostuni, Otranto en Lecce – ook wel bekend als het Florence van het zuiden – zijn slechts een aantal voorbeelden. En dan zijn er natuurlijk de trulli, de beroemde kegelvormige huisjes, die het symbool bij uitstek zijn van deze regio. Naast al die overdaad aan cultuur zouden we bijna vergeten dat er ook nog een 800 kilometerlange kuststrook is met allerlei soorten stranden.

In het noordelijkste gedeelte van Apulië vindt u het natuurpark de Gargano. Dit bergachtige gebied heeft een prachtige kust met bergen die steil aflopen in zee. Een bezoek aan het Foresta Umbra, Italië’s laatste oerbos, mag tijdens uw verblijf in de ‘spoor van de Italiaanse laars’ niet ontbreken. Voor de kust van de ‘geïsoleerde’ Gargano vindt u de Tremiti, een aantal prachtige maar onbekende eilandjes. 

Er wordt wel beweerd dat Apulië de meest vruchtbare grond van Italië heeft. Het gunstige klimaat en het golvende landschap lenen zich dan ook perfect voor de landbouw. In Apulië kom je soms kilometers lang niets anders tegen dan olijfbomen, maar ook worden op grote schaal graan, wijn en tomaten verbouwd. Dit gebied staat bekend om zijn olijfolie en zijn karaktervolle DOC-wijnen die tot ver buiten Italië bekend zijn en die uitstekend combineren met de gerechten van de lokale keuken. 

Wie houdt van afwisselende natuur, barokke steden, middeleeuwse kastelen, prachtige stranden, een heerlijk klimaat en de geneugten van de mediterrane keuken zal in Apulië een heerlijke vakantie doorbrengen.

Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië
Apulië

Klik op een foto om te vergroten

De kaart

Streetview

Beoordelingen

Uw ervaring met deze accommodatie
Coen (17-10-2016)

Zeer fraaie locatie, een beetje te gelikt misschien en onpersoonlijker dan B&B Donna Anna.Uw ervaring met deze accommodatie
Ronald en Linda (16/09/2012) :

Zeer vriendelijke en behulpzame ontvangst. Een prachtig onderhouden tuin bij deze masseria. Wij hadden een mooie, grote kamer met daarin een groot bad. Het prima ontbijt wordt buiten geserveerd in de tuin. Accommodatie op enkele km. van stranden, gezellige boulevard en leuke restaurants.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
liesbet en paul (12/08/2011) :

prachtig interieur. Hele bijzondere en karaktervolle accomodatie. Zeer mooie tuin. We vonden de omgeving wat toeristisch, niet zo'n mooie natuur, maar heel fijn voor een paar dagen.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


De prijzen en beschikbaarheid wordt geladen. Eén moment geduld alstublieft.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.