Masseria Gialli

Puglia / Zuid

21-62 m² | 26 Personen | prijs vanaf € 140

Dit prachtig gerestaureerde country hotel ligt in het uiterste zuiden van de Salento. Masseria Gialli beschikt over 9 fraai ingerichte kamers, en is vooral geschikt voor stellen. U kunt hier genieten van een combinatie van rust, comfort en gastronomie.

Op het uitgestrekte landgoed van Masseria Gialli worden al sinds de 18e eeuw olijfbomen gecultiveerd. De karakteristieke bomen zijn typisch voor deze streek, en zijn de bron voor heerlijke olijven en dito olie. In het schaduwrijke pijnbomenbos staat een antieke pajara; een stenen boerenhuis uit een ver verleden. In het bos komt u bijzondere flora en fauna tegen. Bij het grote zwembad kunt u lekker ontspannen en helemaal tot rust komen.

Masseria Gialli beschikt over 9 kamers van 3 typologieën. De 3 comfort kamers en de 3 deluxe kamers bieden plaats aan 2 personen. De 3 suites zijn zeer ruim en beschiken over twee ruimtes; ze bieden plaats aan 2 tot 4 personen. Twee van de drie suites hebben een groot privéterras. Alle kamers hebben een stijlvol interieur en zijn voorzien van alle moderne gemakken. 

's Morgens kunt in alle rust ontbijten in de buitenlucht, aan de achterzijde van de masseria. U kijkt er uit op de generaties oude olijfbomen. In de avond kunt u aanschuiven voor het diner in de fraaie dinerzaal. Er worden voornamelijk streekgerechten geserveerd, bereid met verse producten van de eigen landerijen. Uiteraard kunt u hierbij een keuze maken uit verschillende wijnen die deze streek zo bekend hebben gemaakt.

Tijdens uw verblijf in Masseria Gialli kunt u leuke uitstapjes maken. Het Salentijnse schiereiland is relatief vlak en smal, waardoor u de hele streek kunt bestrijken. Santa Maria di Leuca, Gallipoli, Otranto en Lecce zijn bijzonder stadjes die u niet mag missen. Ook de rotskust van Castro en de prachtige zandstranden ten zuiden van Gallipoli zijn goed bereikbaar. De masseria biedt echter ook voldoende mogelijkheden om op de masseria zelf te blijven.

Al met al is Masseria Gialli een unieke locatie, anders dan andere country hotels in deze streek. Steekwoorden zijn rust, authenticiteit, natuur, gastronomie, cultuur en historie. Een perfecte plek voor stellen, ook als onderdeel van een rondreis, of voor een huwelijksreis. 

Afstanden
bars, restaurants, winkels 4 km, zandstrand 13 km, Specchia 13 km, Gallipoli 23 km, Santa Maria di Leuca 32 km, Otranto 44 km, Lecce 56 km, vliegveld Brindisi 110 km, vliegveld Bari 230 km

Faciliteiten voor Masseria Gialli

Zwembad
april tot oktober
Slaapkamers
9
Internet / wifi
gratis Wi-Fi
Airconditioning
Airconditioning
Verwarming
Verwarming
Open haard
Open haard
Huisdieren toegestaan
op aanvraag
Restaurant op loopafstand
+ bar (op de locatie zelf)
Landelijk
Landelijk
Tuin
Tuin
Terras
Terras
Begane grond
Begane grond
Houtoven
Houtoven
Wasmachine
Wasmachine
TV
satelliet-TV
Minibar
Minibar
Luxe
Luxe
Romantisch
Romantisch
Stellen
Stellen
Actief-Wandelen-Fietsen
bootverhuur, duiken, wandelen, mountainbikes
Sport / Spel
speeltuintje, boogschieten
Spa / Ontspanning
massages, schoonheidsbehandelingen
Cursussen / proeverijen
kookcursussen, wijnproeverijen
Rolstoelvriendelijk
Rolstoelvriendelijk
Parkeren
Parkeren
Overige
kerkje, kluisje, verkoop eigen producten

Apulië / Zuid


De provincie Lecce met gelijknamige hoofdstad ligt op het zogeheten Salentijnse schiereiland, dat de hak van de laars vormt. Het bevat tevens de zuidelijke gebieden van de provincies Taranto en Brindisi. In de loop der tijd heeft het schiereiland verschillende overheersers gekend en ze hebben allemaal hun sporen achtergelaten in de taal, de cultuur en het landschap. In sommige gebieden in de provincie Lecce spreekt men bijvoorbeeld nog een Grieks dialect. Veel steden hebben nog een Middeleeuws centrum en Lecce en Manduria zijn de Baroksteden van Apulië.

U kunt in de hak van de laars niet alleen van de cultuur, maar ook van de natuur genieten. Er zijn verschillende natuurparken die u kunt bezoeken. Nergens in Apulië zit u ver van de kust verwijderd, waar witte stranden en helderblauw water binnen een mum van tijd te vinden zijn. 

Castro

Middeleeuws stadje dat op een klif uitkijkt over de Adriatische zee. Bezoek het kasteel en de kathedraal (deels Apulisch-Romaans, met Barokke schilderijen), de prehistorische rotstekeningen in la Grotta Romanelli, of de stalactieten en stalagmieten in la Grotta Zinzulusa.

Galatina

Mocht u door Galatina komen op uw rondreis, vergeet dan vooral niet de laat-Romaanse basilica S. Catarina d’Alessandria te bezoeken. Het interieur is versierd met prachtige fresco's van de hand van verschillende artiesten. Het geeft u het gevoel alsof u een kunstgalerij bent binnengestapt. Andere gebouwen om te bezoeken: de Barokke Chiesa Madre en de Chiesa di S. Paolo. De laatste zou genezend water hebben dat mensen zou genezen, die waren gebeten door de tarantula-spin.

Gallipoli

‘Parel van Salento’ is een treffende beschrijving voor deze mooie havenstad. Het oude gedeelte, gebouwd op een kalkstenen eiland, lijkt uit de helderblauwe Ionische zee te rijzen. Bezienswaardigheden zijn de kathedraal in pure Barokstijl, het kasteel en de Hellenistische fontein, versierd met afbeeldingen uit de Griekse mythologie.

Lecce

Dankzij haar uitbundige, rijke en elegante Barokarchitectuur wordt Lecce niet voor niets het ‘Florence van het zuiden’ genoemd. In de oude binnenstad is het Domplein, waaraan de Duomo, de Campanile (klokkentoren) en het bisschoppelijk paleis liggen, het hoogtepunt van de Barok in Lecce. Lopend door het fraaie centrum kunt u de ene na de andere kerk tegenkomen uit deze periode (o.a. San Teresa, S. Anna, S. Croce, S. Giovanni Battista). Op de piazza S. Oronzo is ongeveer een kwart te zien van een Romeins amfitheater. De rest ervan ligt nog steeds onder het moderne Lecce begraven. Een paar straten verderop ligt een Romeins theater, waarvan nog twaalf rijen zitbanken en delen van het toneelgebouw over zijn. De marmeren beeldhouwwerken die zijn aangetroffen bij de opgravingen liggen nu in het archeologisch museum.

Manduria

Van oorsprong een Messapische stad, waarvan nog steeds delen van de oude ommuring overeind staan. De meest interessante kerk is de S. Pietro Mandurino, die verbonden is met een ondergrondse basilica en waarin een Hellenistische tombe (3e eeuw v.Chr.) bewaard is gebleven. Uit de late periode van de Barok is de palazzo Imperiale het enige gebouw. Manduria heeft nog een joods ghetto uit de Middeleeuwen, waar u nog steeds de bedrijvigheid van vroeger kunt voelen.

Nardò

Deze stad staat bekend om haar vele barok architectuur (S. Domenico, S. Chiara, S. Antonio da Padova). De piazza Salandra, omgeven door barokgebouwen, is waarschijnlijk een van de mooiste pleinen van Zuid-Italië.

Otranto

Waarschijnlijk een van de mooist gelegen stadjes van Apulië. Loop door de Middeleeuwse Borgo met haar witte huizen, verbonden door smalle straatjes, die allemaal lijken te leiden naar de kathedraal (Assunta). Deze heeft een heel bijzondere mozaïekvloer vol met bijbelse en mythologische afbeeldingen, waarin humor niet ontbreekt.

Santa Cesarea Terme

Meest bekend vanwege haar thermale baden en de prehistorische grotten: la Grotta Romanelli en la Grotta Zinzulusa.

Santa Maria di Leuca

Populair bad- en vissersplaats op het zuidelijkste punt van de hak van de laars, waar de Ionische en de Adriatische zee in elkaar overlopen. Vanaf de rotsachtige kust heeft u een geweldig uitzicht over zee en land.

Parco di Rauccio

In dit natuurpark zijn vier routes uitgezet die elk hun eigen thema hebben (botanie, fauna, hydrologie, geschiedenis en cultuur).

Parco Naturale Regionale di Porto Salvaggio e Palude del Capitano

Voor de kust van Nardò ligt een geweldig mooi natuurreservaat dat dichte bebossing afwisselt met moeras, grasland, steppe en kliffen. Via de zee kunt u een tiental grotten bezoeken die onder water liggen.

Parco Costa Otranto – Santa Maria di Leuca e Bosco di Tricase

Omvangrijk gebied langs de Adriatische kust tussen Santa Maria die Leuca en Otranto, dat het binnenland ingaat tot aan Tricase. Afwisselend landschap (van kust tot karst) met een rijke flora en fauna. 

Stranden

Castignano del Capo: ruige rotskust met veel kliffen en grotten. Het water kleurt van heldergroen tot diepblauw en is geweldig om in te duiken. Veel koraalriffen, tropische dier- en plantensoorten (via het Suezkanaal) en scheepswrakken.
Castro: kliffen, grotten en helderblauw water. Vooral geschikt voor duiken of kajakhuren.
Gallipoli: zandstranden met voorzieningen, vooral geschikt voor families met kinderen. Mooi strand: la Puritate. Ook mooie plek om te duiken: prachtige onderwater flora en fauna en scheepswrakken.
Otranto De ruige kust bij Otranto is vooral geschikt voor watersporten. Palombara is geschikt voor duikers en beginnende surfers. Punta Faci is alleen aan te raden voor ervaren (wind)surfers, vanwege de sterke stroming.
Porto Cesareo: inhammen met zandbaaien wisselen af met lage kliffen. In het beschermd watergebied kunt u prachtig duiken en een van de onderwaterroutes volgen. Rood koraal en sponzen hebben zich gevestigd op de zeebodem bij de Neratina-kust.
Santa Cesarea Terme: bezoek de thermale baden waar water gemengd met natrium-chloride, jodium en zwavel uit vier natuurlijke grotten ontspringen. De rotsachtige kust bevat meerdere prehistorische grotten, waar men schitterende wandtekeningen heeft aangetroffen.
Santa Maria di Leuca: langs de rotskusten van Santa Maria di Leuca kunt u prachtig duiken en snorkelen. Er zijn verschillende onderwatergrotten die u kunt verkennen.
Ugento: de vele zandbanken voor de kust maken het slecht toegankelijk voor de scheepvaart. Daardoor kunt u hier rustig zwemmen en duiken. 

Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid

Klik op een foto om te vergroten

Apulië


In de hak van de laars ligt Apulië, een regio met een lange geschiedenis. De oude Romeinse wegen, de Via Traiana en de Via Appia, bevestigden al vroeg de strategische ligging. Wie houdt van een afwisselende vakantie vol van natuur, Barokke steden, middeleeuwse kastelen, prachtige stranden, een heerlijk klimaat en de heerlijke mediterrane keuken zal in Apulië een heerlijke vakantie doorbrengen. 

Door de eeuwen heen hebben vele volkeren deze streek als basis gebruikt om handel te drijven met landen rond het oostelijke deel van de Middellandse Zee en nog verder. Alle volkeren hebben in de vorm van architectuur, kunst en religie hun sporen achtergelaten. Deze regio is dan ook uitermate geschikt voor hen die een grote diversiteit aan cultuur zoeken.

De Romaanse kathedralen, de kastelen van Federico II, de overblijfselen van de Griekse nederzettingen, de steden Ostuni, Otranto en Lecce – ook wel bekend als het Florence van het zuiden – zijn slechts een aantal voorbeelden van de prachtige cultuur in ApulIë. En dan zijn er natuurlijk de trulli, de beroemde kegelvormige huisjes, die het symbool zijn van deze regio. Naast al die overdaad aan cultuur zouden we bijna vergeten dat er ook nog een 800 kilometerlange kuststrook is met allerlei verschillende stranden.

In het noordelijkste gedeelte van Apulië vindt u het natuurpark de Gargano. Dit bergachtige gebied heeft een prachtige kust met bergen die steil aflopen in zee. Een bezoek aan het Foresta Umbra, Italië’s laatste oerbos, mag tijdens uw verblijf in de ‘spoor van de Italiaanse laars’ niet ontbreken. Voor de kust van de ‘geïsoleerde’ Gargano vindt u de Tremiti, een aantal prachtige maar onbekende eilandjes. 

Er wordt wel beweerd dat Apulië de meest vruchtbare grond van Italië heeft. Het gunstige klimaat en het golvende landschap lenen zich dan ook perfect voor de landbouw. In Apulië kom je soms kilometers lang niets anders tegen dan olijfbomen, maar ook worden op grote schaal graan, wijn en tomaten verbouwd. Dit gebied staat bekend om zijn olijfolie en zijn karaktervolle DOC-wijnen die tot ver buiten Italië bekend zijn en die uitstekend combineren met de gerechten van de lokale keuken. 

Wie houdt van afwisselende natuur, Barokke steden, middeleeuwse kastelen, prachtige stranden, een heerlijk klimaat en de heerlijke mediterrane keuken zal in Apulië een heerlijke vakantie doorbrengen.

Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia

Klik op een foto om te vergroten

De kaart

Streetview

Beoordelingen

Uw ervaring met deze accommodatie
Jolanda (26-09-2018)

Goed, maar van de drie de minste. Duidelijk niet de eigenaren. Meer horeca dan toerisme.
Verder prima.Uw ervaring met deze accommodatie
Rocco (09-09-2018)

Na 4 km. over een hobbelige landweg vraag je je echt af waar je in vredesnaam terecht komt, maar uiteindelijk blijkt het een prachtige locatie.Uw ervaring met deze accommodatie
Marjan (09-06-2018)

Prachtige lokatie. Supervriendelijk en behulpzame mensen. Heerlijk eten. Helaas zeer slechte WiFi (nergens was dit goed, maar deze spande wel de kroon). Heerlijk zwembad.Uw ervaring met deze accommodatie
Willy (07-06-2018)

Prachtige Masseria in een mooie omgeving met 2 geweldige vrouwen (kokkin en serveerster)die ons verblijf helemaal goed gemaakt hebben!Uw ervaring met deze accommodatie
Arjan (02-10-2017)

Een zeer prachtige locatie en uitstekende keukenUw ervaring met deze accommodatie
Peter (22-09-2017)

Zie Fumarola m.u.v. bed. Centrale ruimte erg mooi. Restaurant: geweldige, zeer ruime opstelling tafels, goed eten en fijne bediening. Ook hier goede informatie van de receptie voor dagjes uitUw ervaring met deze accommodatie
Petra (09-09-2017)

goedUw ervaring met deze accommodatie
Petra (09-09-2017)

goedUw ervaring met deze accommodatie
Agnes (24-07-2017)

hele warme ontvangst door de receptionist , en super gelegen en heel erg lekker dineren 's avonds
de kamer was prima , de badkamer vonden we iets minder , geen opbergruimte en tijdens douchen oppassen dat het water niet de badkamer inliepUw ervaring met deze accommodatie
Agnes (24-07-2017)

de kamer van Fumarola gecombineerd met het ontbijt /diner van Gialli zou de perfecte accommodatie opleverenUw ervaring met deze accommodatie
Inge (20-06-2017)

Mooie masseria heerlijk eten. Kamers erg gehorig.Uw ervaring met deze accommodatie
Marceline (06-06-2017)

Prijzig, maar het zeker waard.Uw ervaring met deze accommodatie
Ton (28-05-2017)

Heel mooie accommodatie. Fijne kamer en het complex als totaal is mooi.Uw ervaring met deze accommodatie
Frans (20-05-2017)

Goed als Enotria in de routebeschrijving aangeeft dat het van de verharde weg tot de masseria bijna 4 km rjjden is.Uw ervaring met deze accommodatie
Frans (20-05-2017)

Wij waren met 5 stellen dus hadden we 5 kamers geboekt. 3 confort en 2 deluxe. In een kamer confort rook het muf en het stel dat die kamer had kreeg een andere kamer. Maar die was veel mooier dan die van een van de 2 stellen met een kamer deluxe, terwijl die toch € 60 meer per nacht hadden betaald. Dat vkan gemakkelijk erg scheve gezichten opleveren. En dan was die geboekte deluxe kamer ons inziens echt geen € 60 meer waard: het enige verschil was een zitje buiten met twee stoeltjes en een tafeltje plus parasol, terwijl de andere deluxe kamers aan de achterzijde liggen een een heerlijk beschutte buitenplaats hebben.Uw ervaring met deze accommodatie
Frans (20-05-2017)
Uw ervaring met deze accommodatie
Frans (20-05-2017)
Uw ervaring met deze accommodatie
C (13-10-2016)

De eetzaal erg kil
binnen geen gezellige ruimte waar je kunt zitten.
receptie erg vriendelijk en behulpzaamUw ervaring met deze accommodatie
Marice J.I. (11-10-2016)

Geweldig. Zeer mooie kamer. Prima badkamer. Helaas wel een wiebelende toiletbril die totaal niet qua vorm op het toilet paste. Je schoof dus van links naar rechts van het toilet af. Ontbijt super. Erg vriendelijke mensen. Het diner vonden wij erg aan de prijs. Wel erg lekker. Goede tips van de eigenaar. Heerlijk zwembad in een prachtige olijfgaard.Uw ervaring met deze accommodatie
Carol (05-10-2016)

Sfeervol, te kleine kamer, vriendelijk en goed personeel, heerlijk eten. Heerlijk zwembad en er zijn mountainbikes voor een toertochtje.
Uw ervaring met deze accommodatie
Jaap (26-09-2016)

Prachtige accommodatie met erg vriendelijke staf. Zeer goed ontbijt, het optionele diner menu was wat wisselvallig, meestal goed, maar ook wat mssers.Uw ervaring met deze accommodatie
Hans (25-09-2016)

uitstekendUw ervaring met deze accommodatie
Hans (25-09-2016)

uitstekendUw ervaring met deze accommodatie
Jeannette (10-07-2016)

Geweldige locatie, tussen de olijfbomen. Zeer gastvrije en vriendelijke mensen. Zeer uitgebreid ontbijt en uitstekend diner met mooiie wijnen. Mooi zwembad en prima kamer (gratis upgrade). Top!Uw ervaring met deze accommodatie
Thomas (27-06-2016)

Pachtige Masseria, de kamer vonden we erg klein voor een standaard kamer. we kregen een grotere kamer zonder extra kosten. Heerlijk gegetenUw ervaring met deze accommodatie
Klaas (05-06-2016)

Prima ontvangst. Heerlijk gegeten. Meedenken over wat te doen in debuut.Uw ervaring met deze accommodatie
Jos (25-05-2016)

Fijn. Maar niet het agriturismogevoel. Wel fijn personeel.Uw ervaring met deze accommodatie
Bart (19-05-2016)

Gastvrij, prima voorzieningenniveauUw ervaring met deze accommodatie
Jan (17-05-2016)

Helemaal te gek! Heel aardig personeel, een top-keuken met Anne-Maria in de keuken.Prachtige Masseria! En heel veel interessante bezienswaardigheden in de buurt, o.a. in Ugento zelf!Uw ervaring met deze accommodatie
Bernhard (09-05-2016)

primaUw ervaring met deze accommodatie
Esther (10-08-2015)

super! heel gastvrij, vriendelijk en behulpzaam. Heel uitgebreid ontbijt, heerlijk eten!Uw ervaring met deze accommodatie
George (07-08-2015)

Geweldig, top, paradijs, schitterend, met oog voor detail tot een fantastische Masseria gemaakt. Prachtig gelegen. Eigenlijk woorden tekort om ons gevoel te omschrijven, je moet er geweest zijn! Niet goedkoop, maar het meer dan waard.Uw ervaring met deze accommodatie
Janice (28-06-2015)

Heel goedUw ervaring met deze accommodatie
Janice (28-06-2015)

Heel goedUw ervaring met deze accommodatie
Andor (28-06-2015)

TOP TOP TOP !!! Wat een geweldige plek is dit. Zo verzorgd, gastvrij, kompleet, eten fantastisch, alles met aandacht gedaan. De inrichting van het hele complex met zorg gedaan, alles klopte gewoon. Heel erg goed !!Uw ervaring met deze accommodatie
Corry (26-06-2015)

Heerlijk verblijf gehad. Alles is hier excellent!! Beide jongemannnen Andrea en Rossaria zijn bijzonder gastvrij en hartelijk. Als je hier het diner wilt gebruiken tijdens je verblijf vraag dan om half pension, scheelt aanzienlijk in de prijs! Heerlijk gegeten. Wat een mooie afsluiter van onze vakantie!Uw ervaring met deze accommodatie
Wim (22-06-2015)

Heel hartelijk ontvangen door Andrea. Een prachtig gelegen masseria met een mooi zwembad. Het diner was uitstekend en bij het ontbijt was er ruime keus.
Versgeperst sap, lekkere broodjes en vers fruit.
De leiding was gastvrij en klantvriendelijk en geïnteresseerd in onze belevenissen.
Onze kamer was aan de kleine kant.Uw ervaring met deze accommodatie
Maarten (26-05-2015)

Super chique. Top. Erg mooie locatie. Diner duurde soms wel erg lang.Uw ervaring met deze accommodatie
John (15-05-2015)

Luxe op het platteland, Voor de rustzoeker die van luxe houdt, qua onderkomen, eten en wijnen. Maar daar is de prijs ook naar. Personeel bekwaam en servicegericht.
Het is een mooi groot landgoed.Uw ervaring met deze accommodatie
Jacobus HMM (16-09-2014)

Prachtige lokatie - aanrader!!Uw ervaring met deze accommodatie
Frans (18-08-2014)

Geweldige locatie, erg vriendelijk, lekker eten (wel prijzig), zeer klantvriendelijk, waardige afsluiter van onze vakantie. Jammer dat we hier niet langer zaten!Uw ervaring met deze accommodatie
Jiska (30-05-2014)

Zeer mooie en luxe locatie. Prachtig zwembad om heerlijk in te zwemmen en te ontspannen. De mensen spreken goed Engels en maakt het makkelijk om te communiceren. Zeer vriendelijk en behulpzaam en gaven veel tips. Ontbijt was prima en wij hebben hier meerdere keren s'avonds gegeten. Het eten was altijd vers en heerlijk klaar gemaakt. Een echte aanrader!De prijzen en beschikbaarheid wordt geladen. Eén moment geduld alstublieft.