Rota Piccola

Puglia / Zuid

70 m² | 4 Personen | prijs vanaf € 1000

Rota Piccola is een prachtig gelegen ‘Pajara’. De vakantiewoning vormt samen met Rota Grande één geheel. De Pajara ligt op een groot landgoed met veel oude olijfbomen en mediterrane bomen en struiken. Vanuit het huis en de tuin is er een mooi uitzicht op de zee. De ligging is rustig.

Rota Piccola is een heerlijke vakantiewoning voor 4 personen. Bij de restauratie heeft het de bijzondere mediterrane sfeer behouden. Oude materialen en vormen combineren wonderwel goed met een moderne inrichting. 

Er is een woon-/eetkamer met een open keuken en een eettafeltje. Verder zijn er twee slaapkamers met 2-persoonsbed en een badkamer met douche en toilet in het vakantiehuisje.

Voor het huis ligt een groot, overdekt terras met een bank en een buitentafel. Het terras loopt over in de grote, omheinde mediterrane tuin met daarin ook het heerlijke zwembad met zonneterras. 

Le Rote

Twee geschakelde vakantiehuizen met zwembad in de Salento

De zeer stijlvolle vakantiewoningen van Le Rote liggen in het uiterste zuidwesten van de regio Puglia, in de wijnstreek Salento. Le Rote bestaat uit 2 geschakelde vakantiewoningen voor 4 en 5 personen. De vakantiehuizen zijn eventueel samen te voegen tot een grote villa voor 9 personen. De huizen van Le Rote liggen op een enorm landgoed en beschikken over een gedeeld zwembad. Op een paar kilometer afstand liggen enkele van de fraaiste stranden van Apulië.

Le Rote bestaat uit 2 geschakelde vakantiewoningen. Rota Grande is de grootste van de twee en biedt plaats aan 4 tot 5 personen. Het heeft een woon-/eetkamer met 1-persoonsbed, 2 slaapkamers en een badkamer met douche en toilet. Rota Piccola is een stukje kleiner. Het heeft een woon-/eetkamer, 2 slaapkamers en een badkamer met douche en toilet. Beide huizen hebben een mooi terras voor de deur.

Het strand van Pescoluse ligt op slechts 2 kilometer van het huis en is van een grote schoonheid. Niet voor niets  worden de stranden hier ‘de Malediven van de Salento’ genoemd. De hagelwitte stranden worden afgewisseld met rotsen, en de zee is er helblauw. Hierdoor waan je je in een andere wereld. Op dit strand zijn ook enige strandvoorzieningen. Over het algemeen is het er (met uitzondering van de maand augustus) lekker rustig.

In de directe omgeving van liggen een aantal zeer karakteristieke vissersplaatsjes, waarvan Gallipoli de meest historische en elegante is. Santa Maria di Leuca is de meest zuidelijke plaats van Puglia, waar de Ionische en de Adriatische Zee bij elkaar komen. Iets verder, maar zeker een bezoek waard, zijn de barokke stad Lecce en het prachtige oude plaatsje Otranto. Dit gebied heeft een zeer oude traditie, met Griekse, Romeinse en Noord-Afrikaanse invloeden. Het gebied staat bekend om zijn uitstekende wijnen en olijfolie.

Een vakantie in Le Rote biedt u de mogelijkheid om uw vakantie in Apulië door te brengen op een bijzondere plek, ver weg van het massatoerisme. U kunt hier in alle rust genieten van de lokale keuken, de boeiende cultuur en de idyllische stranden van de Salento.

Afstanden
bar, winkeltje, restaurant 2 km (Marina di Salve), strand 2 km (Pescoluse), Santa Maria di Leuca 8 km, Gallipoli 30 km, Otranto 60 km, Lecce 80 km, vliegveld Brindisi 100 km

  • Puglia / Zuid / Le Rote
  • Puglia / Zuid / Le Rote
  • Puglia / Zuid / Le Rote
  • Puglia / Zuid / Le Rote
  • Puglia / Zuid / Le Rote
  • Puglia / Zuid / Le Rote
  • Puglia / Zuid / Le Rote
  • Puglia / Zuid / Le Rote
  • Puglia / Zuid / Le Rote
  • Puglia / Zuid / Le Rote

Klik op een foto om te vergroten

Faciliteiten voor Rota Piccola

Slaapkamers
2
Badkamers
1
Internet / wifi
gratis W-Fi
Airconditioning
Airconditioning
Verwarming
Verwarming
Tuin
Tuin
Terras
Terras
Begane grond
Begane grond
Barbecue
Barbecue
Wasmachine
Wasmachine
Stellen
Stellen
Familie
Familie
Kindvriendelijk
Kindvriendelijk

Faciliteiten voor Le Rote

Zwembad
8x4m - bovengronds met ombouw
Internet / wifi
gratis
Verwarming
Verwarming
Strand binnen 10 km
Strand binnen 10 km
Landelijk
Landelijk
Tuin
10.000 m² - met bos en olijfboomgaard
Terras
Terras
Begane grond
Begane grond
Buitendouche
Buitendouche
Romantisch
Romantisch
Stellen
Stellen
Familie
Familie
Kindvriendelijk
Kindvriendelijk
Actief-Wandelen-Fietsen
boottochten, watersport
Spa / Ontspanning
yoga en dans (op aanvraag)
Parkeren
Parkeren
Overige
catering (op aanvraag)

Apulië / Zuid


De provincie Lecce met gelijknamige hoofdstad ligt op het zogeheten Salentijnse schiereiland, dat de hak van de laars vormt. Het bevat tevens de zuidelijke gebieden van de provincies Taranto en Brindisi. In de loop der tijd heeft het schiereiland verschillende overheersers gekend en ze hebben allemaal hun sporen achtergelaten in de taal, de cultuur en het landschap. In sommige gebieden in de provincie Lecce spreekt men bijvoorbeeld nog een Grieks dialect. Veel steden hebben nog een Middeleeuws centrum en Lecce en Manduria zijn de Baroksteden van Apulië.

U kunt in de hak van de laars niet alleen van de cultuur, maar ook van de natuur genieten. Er zijn verschillende natuurparken die u kunt bezoeken. Nergens in Apulië zit u ver van de kust verwijderd, waar witte stranden en helderblauw water binnen een mum van tijd te vinden zijn. 

Castro

Middeleeuws stadje dat op een klif uitkijkt over de Adriatische zee. Bezoek het kasteel en de kathedraal (deels Apulisch-Romaans, met Barokke schilderijen), de prehistorische rotstekeningen in la Grotta Romanelli, of de stalactieten en stalagmieten in la Grotta Zinzulusa.

Galatina

Mocht u door Galatina komen op uw rondreis, vergeet dan vooral niet de laat-Romaanse basilica S. Catarina d’Alessandria te bezoeken. Het interieur is versierd met prachtige fresco's van de hand van verschillende artiesten. Het geeft u het gevoel alsof u een kunstgalerij bent binnengestapt. Andere gebouwen om te bezoeken: de Barokke Chiesa Madre en de Chiesa di S. Paolo. De laatste zou genezend water hebben dat mensen zou genezen, die waren gebeten door de tarantula-spin.

Gallipoli

‘Parel van Salento’ is een treffende beschrijving voor deze mooie havenstad. Het oude gedeelte, gebouwd op een kalkstenen eiland, lijkt uit de helderblauwe Ionische zee te rijzen. Bezienswaardigheden zijn de kathedraal in pure Barokstijl, het kasteel en de Hellenistische fontein, versierd met afbeeldingen uit de Griekse mythologie.

Lecce

Dankzij haar uitbundige, rijke en elegante Barokarchitectuur wordt Lecce niet voor niets het ‘Florence van het zuiden’ genoemd. In de oude binnenstad is het Domplein, waaraan de Duomo, de Campanile (klokkentoren) en het bisschoppelijk paleis liggen, het hoogtepunt van de Barok in Lecce. Lopend door het fraaie centrum kunt u de ene na de andere kerk tegenkomen uit deze periode (o.a. San Teresa, S. Anna, S. Croce, S. Giovanni Battista). Op de piazza S. Oronzo is ongeveer een kwart te zien van een Romeins amfitheater. De rest ervan ligt nog steeds onder het moderne Lecce begraven. Een paar straten verderop ligt een Romeins theater, waarvan nog twaalf rijen zitbanken en delen van het toneelgebouw over zijn. De marmeren beeldhouwwerken die zijn aangetroffen bij de opgravingen liggen nu in het archeologisch museum.

Manduria

Van oorsprong een Messapische stad, waarvan nog steeds delen van de oude ommuring overeind staan. De meest interessante kerk is de S. Pietro Mandurino, die verbonden is met een ondergrondse basilica en waarin een Hellenistische tombe (3e eeuw v.Chr.) bewaard is gebleven. Uit de late periode van de Barok is de palazzo Imperiale het enige gebouw. Manduria heeft nog een joods ghetto uit de Middeleeuwen, waar u nog steeds de bedrijvigheid van vroeger kunt voelen.

Nardò

Deze stad staat bekend om haar vele barok architectuur (S. Domenico, S. Chiara, S. Antonio da Padova). De piazza Salandra, omgeven door barokgebouwen, is waarschijnlijk een van de mooiste pleinen van Zuid-Italië.

Otranto

Waarschijnlijk een van de mooist gelegen stadjes van Apulië. Loop door de Middeleeuwse Borgo met haar witte huizen, verbonden door smalle straatjes, die allemaal lijken te leiden naar de kathedraal (Assunta). Deze heeft een heel bijzondere mozaïekvloer vol met bijbelse en mythologische afbeeldingen, waarin humor niet ontbreekt.

Santa Cesarea Terme

Meest bekend vanwege haar thermale baden en de prehistorische grotten: la Grotta Romanelli en la Grotta Zinzulusa.

Santa Maria di Leuca

Populair bad- en vissersplaats op het zuidelijkste punt van de hak van de laars, waar de Ionische en de Adriatische zee in elkaar overlopen. Vanaf de rotsachtige kust heeft u een geweldig uitzicht over zee en land.

Parco di Rauccio

In dit natuurpark zijn vier routes uitgezet die elk hun eigen thema hebben (botanie, fauna, hydrologie, geschiedenis en cultuur).

Parco Naturale Regionale di Porto Salvaggio e Palude del Capitano

Voor de kust van Nardò ligt een geweldig mooi natuurreservaat dat dichte bebossing afwisselt met moeras, grasland, steppe en kliffen. Via de zee kunt u een tiental grotten bezoeken die onder water liggen.

Parco Costa Otranto – Santa Maria di Leuca e Bosco di Tricase

Omvangrijk gebied langs de Adriatische kust tussen Santa Maria die Leuca en Otranto, dat het binnenland ingaat tot aan Tricase. Afwisselend landschap (van kust tot karst) met een rijke flora en fauna. 

Stranden

Castignano del Capo: ruige rotskust met veel kliffen en grotten. Het water kleurt van heldergroen tot diepblauw en is geweldig om in te duiken. Veel koraalriffen, tropische dier- en plantensoorten (via het Suezkanaal) en scheepswrakken.
Castro: kliffen, grotten en helderblauw water. Vooral geschikt voor duiken of kajakhuren.
Gallipoli: zandstranden met voorzieningen, vooral geschikt voor families met kinderen. Mooi strand: la Puritate. Ook mooie plek om te duiken: prachtige onderwater flora en fauna en scheepswrakken.
Otranto De ruige kust bij Otranto is vooral geschikt voor watersporten. Palombara is geschikt voor duikers en beginnende surfers. Punta Faci is alleen aan te raden voor ervaren (wind)surfers, vanwege de sterke stroming.
Porto Cesareo: inhammen met zandbaaien wisselen af met lage kliffen. In het beschermd watergebied kunt u prachtig duiken en een van de onderwaterroutes volgen. Rood koraal en sponzen hebben zich gevestigd op de zeebodem bij de Neratina-kust.
Santa Cesarea Terme: bezoek de thermale baden waar water gemengd met natrium-chloride, jodium en zwavel uit vier natuurlijke grotten ontspringen. De rotsachtige kust bevat meerdere prehistorische grotten, waar men schitterende wandtekeningen heeft aangetroffen.
Santa Maria di Leuca: langs de rotskusten van Santa Maria di Leuca kunt u prachtig duiken en snorkelen. Er zijn verschillende onderwatergrotten die u kunt verkennen.
Ugento: de vele zandbanken voor de kust maken het slecht toegankelijk voor de scheepvaart. Daardoor kunt u hier rustig zwemmen en duiken. 

Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid
Zuid

Klik op een foto om te vergroten

Apulië


In de hak van de laars ligt Apulië, een regio met een lange geschiedenis. De oude Romeinse wegen, de Via Traiana en de Via Appia, bevestigden al vroeg de strategische ligging. Wie houdt van een afwisselende vakantie vol van natuur, Barokke steden, middeleeuwse kastelen, prachtige stranden, een heerlijk klimaat en de heerlijke mediterrane keuken zal in Apulië een heerlijke vakantie doorbrengen. 

Door de eeuwen heen hebben vele volkeren deze streek als basis gebruikt om handel te drijven met landen rond het oostelijke deel van de Middellandse Zee en nog verder. Alle volkeren hebben in de vorm van architectuur, kunst en religie hun sporen achtergelaten. Deze regio is dan ook uitermate geschikt voor hen die een grote diversiteit aan cultuur zoeken.

De Romaanse kathedralen, de kastelen van Federico II, de overblijfselen van de Griekse nederzettingen, de steden Ostuni, Otranto en Lecce – ook wel bekend als het Florence van het zuiden – zijn slechts een aantal voorbeelden van de prachtige cultuur in ApulIë. En dan zijn er natuurlijk de trulli, de beroemde kegelvormige huisjes, die het symbool zijn van deze regio. Naast al die overdaad aan cultuur zouden we bijna vergeten dat er ook nog een 800 kilometerlange kuststrook is met allerlei verschillende stranden.

In het noordelijkste gedeelte van Apulië vindt u het natuurpark de Gargano. Dit bergachtige gebied heeft een prachtige kust met bergen die steil aflopen in zee. Een bezoek aan het Foresta Umbra, Italië’s laatste oerbos, mag tijdens uw verblijf in de ‘spoor van de Italiaanse laars’ niet ontbreken. Voor de kust van de ‘geïsoleerde’ Gargano vindt u de Tremiti, een aantal prachtige maar onbekende eilandjes. 

Er wordt wel beweerd dat Apulië de meest vruchtbare grond van Italië heeft. Het gunstige klimaat en het golvende landschap lenen zich dan ook perfect voor de landbouw. In Apulië kom je soms kilometers lang niets anders tegen dan olijfbomen, maar ook worden op grote schaal graan, wijn en tomaten verbouwd. Dit gebied staat bekend om zijn olijfolie en zijn karaktervolle DOC-wijnen die tot ver buiten Italië bekend zijn en die uitstekend combineren met de gerechten van de lokale keuken. 

Wie houdt van afwisselende natuur, Barokke steden, middeleeuwse kastelen, prachtige stranden, een heerlijk klimaat en de heerlijke mediterrane keuken zal in Apulië een heerlijke vakantie doorbrengen.

Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia

Klik op een foto om te vergroten

De kaart

Streetview

Beoordelingen

Uw ervaring met deze accommodatie
Anneloes (07-07-2017)

Prachtige veranda. Verlichting werkte niet compleet. Zowel binnen als buiten.Helaas is het niet waar dat je vanuit het huis en de tuin zeezicht hebt. Dan moet je letterlijk het dak op.Uw ervaring met deze accommodatie
Jacoba (Cootje) (11-08-2015)
Uw ervaring met deze accommodatie
Anke (23-09-2013)

Super locatie, droomplek, zeer bijzonder ingericht. Heeft ons hart gestolen!! Zeer gastvrije eigenaresse.Uw ervaring met deze accommodatie
Frederike (29-07-2013)

Eenvoudig ingericht met simpele keuken maar heerlijk terras, er waait een heerlijk briesje en super dat het zo dicht bij het strand ks!De prijzen en beschikbaarheid wordt geladen. Eén moment geduld alstublieft.