Agriturismo Le Carolee

Calabrië / Centraal

15-20 m² | 17 Personen | prijs vanaf € 84

Deze prachtige agriturismo ligt op 300 meter boven de zeespiegel. Vanaf de landerijen hebt u een schitterend uitzicht over de "pianura" (laagvlakte) van Lamezia Terme en de Tyrrheense zee. Vanuit Agriturismo Le Carolee kunt u het centrale deel van Calabrië verkennen. Tijdens uw vakantie in Calabrië kunt u kennis maken met de gastvrijheid, de eeuwenoude cultuur, de heerlijke keuken en de mooie natuur.

Le Carolee omvat ongeveer 42 hectare grond waarop twee gerestaureerde en stijlvolle landhuizen liggen. De antieke huizen zijn eind 19e eeuw gefortificeerd, zodat de familie en de bezittingen beter beschermd waren tegen de roversbendes van de 'Briganti'. 

Het is deze plek waar de familie haar grootste passie uitoefent; het cultiveren van het land. De vruchtbare Calabrese grond is de ideale voedingsbodem voor honderden olijfbomen. Niet verwonderend zijn de hoofdproducten van de azienda dan ook olijven en 'extra vergine' olijfolie. De grote moestuin levert iedere dag de verse groenten, van het geteelde fruit wordt onder andere likeur en jam gemaakt. Ook maakt de eigenaar heerlijke salami en andere vleeswaren op de boerderij. Kleine dieren zoals konijnen, eenden, kippen en zwarte varkens geven Le Carolee een typisch boerenkarakter.

Het hoofdgebouw bevat 7 kamers voorzien van eigen badkamer. Naast twee- en driepersoonskamers is er ook familiekamer met 2 slaapkamers, geschikt voor 4 personen. Door het gebruik van antieke meubelen en authentieke details ademt de atmosfeer luxe en rust uit. Er is een mooie bibliotheek -met hoofdzakelijk Italiaanse boeken- en een gezellige televisiekamer.

De mooi aangelegde tuin heeft een Mediterraans uiterlijk door de aanwezigheid van palm- en olijfbomen. Temidden van het groen vindt u het ruime zwembad, een speeltuintje en een klein kapelletje. Het restaurant van Le Carolee biedt u de mogelijkheid om te genieten van lokale seizoensgerechten die door de gastvrouw worden bereid. Zij gebruikt bij het bereiden van lunch of diner veel oude recepten, die door de eeuwen heen van moeder op dochter zijn overgegaan.

Een verblijf op deze azienda is ideaal als onderdeel van een rondreis, vanwege de centrale ligging in Calabrië. De elegante atmosfeer maken Le Carolee tot een echte aanrader voor degene die op zoek is naar een comfortabele en vredige vakantieplek.

Afstanden
winkels, bars en restaurants 1,5 km (Pianopoli), strand 20 km (Lamezia Terme), vliegveld Lamezia Terme 20 km, Tiriolo 25 km, Squillace 35 km, Lago d'Angitola (WNF-reservaat) 35 km, Pizzo 40 km, Parco Nazionale La Sila 55 km, Tropea 65 km

Faciliteiten voor Agriturismo Le Carolee

Zwembad
mei-oktober
Slaapkamers
7 kamers met privébadkamer
Internet / Wi-Fi
Wi-Fi
Verwarming
Verwarming
Huisdieren toegestaan
kleine huisdieren toegestaan
Restaurant op loopafstand
Restaurant op loopafstand
Landelijk
Landelijk
Tuin
Tuin
Wasmachine
gemeenschappelijke gebruik
TV
TV
Familie
Familie
Actief-Wandelen-Fietsen
Actief-Wandelen-Fietsen
Overige
verkoop huisgemaakte olijfolie

Calabrië / Centraal


Het centrale deel van Calabrië wordt gedomineerd door het dichtbeboste Sila-gebergte, een hoog bergplateau dat zich uitstrekt over de drie provincies Cosenza, Catanzaro en Crotone. De hoogste toppen zijn de Monte Botte Donato (1928m), de Monte Nero (1881m) en de Monte Curcio (1788m). Van noord naar zuid is de Sila opgedeeld in de Sila Greca (genoemd naar de vele Albanese nederzettingen), de Sila Grande en de Sila Piccola.

Niet alleen kunt u van de natuur genieten in het binnenland, maar ook aan de kust wordt u getrakteerd op veel natuurschoon. Calabrië heeft kilometerslange kustlijnen en zowel aan de Tyrrheense als aan de Ionische kant, kunnen strandliefhebbers hun hart ophalen. Zand- en kiezelstranden, rustige baaien en kleine inhammen wisselen elkaar af en het heldere zeewater varieert van azuurblauw tot smaragdgroen.

Voor cultuurliefhebbers is er ook genoeg te zien en te doen. Sporen uit de oudheid zijn zichtbaar in Capo Colonna (Griekse tempel) en Rocelletta di Borgia (Romeinse nederzetting). Uit de tijd van de Noormannen staan nog verschillende kastelen, waarvan die in Santa Severina het best bewaard is gebleven. Verder kunt u talloze prachtige kerken en kloosters bezoeken of simpelweg genieten van de authentieke sfeer in de middeleeuwse bergstadjes.

Pizzo

Pizzo Calabro is een pittoresk kustplaatsje en beschikt over een leuk stadscentrum. De oorsprong van het stadje is middeleeuws en dit is te zien aan de gebouwen en smalle steegjes die naar de zee toe lopen. In het oude gedeelte staat het 15e-eeuwse kasteel Castello Murat. Aan de rand van Pizzo ligt een klein kerkje, genaamd Piedigrotta, door schipbreukelingen uitgehouwen in tufsteen als dank voor het overleven van de schipbreuk. Het tartufo-ijs, dat bestaat uit truffelchocoladeijs, vanilleijs en een kern van donkere chocolade, komt oorspronkelijk uit Pizzo. Nog steeds bereid men tartufo volgens traditioneel recept. 

Lago Angitola 

Een bezoek aan het Angitola-meer gelegen in een natuurreservaat van het Wereld Natuur Fonds mag voor de natuurliefhebber zeker niet ontbreken. Het meer heeft een oppervlakte van 196 hectare en is verklaard tot een zone van internationaal belang onder meer als leefomgeving voor watervogels. Het meer is eenvoudig te bereiken vanuit Pizzo.

Serra San Bruno

Serra San Bruno ligt in het centrum van de Serre in een landschap van bossen, korenvelden en weiden. Het schilderachtige stadje is tegen een helling gebouwd. Al van verre zie je het indrukwekkende klooster, de Certosa. De stad groeide, waarschijnlijk vanaf de 12e eeuw, rondom de Certosa en behoorde daar tot 1765 aan toe. U krijgt hier inzicht in het leven en de activiteiten van de monniken die hier door de eeuwen heen geleefd hebben.

 

Catanzaro

Ergens tussen de 9e en 10e eeuw hebben de Byzantijnen Catanzaro gesticht en bouwden het historische centrum van de stad op drie heuvels van een uitloper van het Sila gebergte. Vanaf een hoogte van ruim 300 meter heeft u hier een schitterend uitzicht over de lager gelegen vallei en de Golf van Squillace. Tijdens en na de Middeleeuwen was Catanzaro beroemd om haar zijde-industrie. Zelfs het Vaticaan liet al het zijdewerk hier maken. Helaas bracht een grote pestepidemie in de 17e eeuw de bevolking een zware slag toe en daarmee kwam een einde aan de zijdeproductie. Brengt u een bezoek aan de stad, loop dan eens door de Corso Mazzini waarlangs veel palazzi uit de 18e en 19e eeuw staan of maak een wandeling door het stadspark Villa Trieste. Hier bevindt zich ook het museo provinciale met een uitgebreide archeologische collectie.

Crotone

Zoals zoveel Italiaanse steden bestaat Crotone uit een historisch en modern deel. Helaas is er van het antieke Kroton weinig meer over dan een stuk stadsmuur, maar gelukkig bezit Crotone nog een sfeervolle borgo (middeleeuws centrum). De daarin gelegen dom en het kasteel zijn zeker een bezoek waard. Neemt u ook even een kijkje in de haven, waarin zowel vissersboten als jachten aanliggen en waar een gezellige bedrijvigheid heerst.

Lamezia Terme

Pas halverwege de vorige eeuw is Lamezia Terme ontstaan door 3 kleine gemeenten samen te voegen, te weten Nicastro, Sambiase en Sant’Eufemia. Daarna is Lamezia  snel uitgegroeid tot een van de grootste en drukste gemeenten van de regio. Bezienswaardigheden van Lamezia Terme zijn o.a. het Normandisch kasteel, de 16e eeuwse bastion van de Orde van Malta en de cisterciënzer abdij Santa Maria di Corazzo.

Pianopoli

Dit kleine stadje is prachtig gelegen midden in de met olijfbomen begroeide heuvels. Verder vindt u hier verschillende interessante kerken (bijv. San Tommaso D’ Aquino en la chiesa dell’Addolorata) de ruïnes van een Normandisch kasteel en een klein archeologisch museum.

San Giovanni in Fiore

Op 1000m hoogte, midden in de Sila ligt San Giovanni in Fiore en is het grootste stadje in de omgeving. Joachim in Fiore stichtte hier in de 12e eeuw een cisterciënzer kloosterorde en in de loop der eeuwen is de stad eromheen gegroeid. In 1806 is de orde opgeheven en is het kloostercomplex enigszins in verval geraakt. Toch kunt u nog steeds de  kerk ervan bezichtigen. San Giovanni in Fiore heeft tevens een aardig historisch centrum.

Santa Severina

Boven op een heuveltop (ca. 320 meter) ligt middeleeuws Santa Severina. De stad kende een grote bloeiperiode onder de Byzantijnen tussen de 9e en 11e eeuw en dit is nog te zien in de religieuze architectuur van onder meer de duomo S. Anastasia met het baptisterium en de S. Filomena. In het prachtige historische centrum ligt een Joodse wijk, Grecia, maar deze is door de oorspronkelijke bewoners al in 1783 na een heftige aardbeving verlaten. Santa Severina wordt gedomineerd door het Normandische kasteel, dat na een lange restauratie nu één van de best bewaard monumenten in Calabrië is.

Il Parco Nazionale della Sila

“Het groene hart van Calabrië”, zo wordt het Nationaal Park de Sila ook wel genoemd. Het park is opgezet naar Amerikaans model. In de Sila wonen namelijk geen mensen en er zijn verschillende grote bezoekerscentra opgericht (Cupone in Spezzano della Sila, Monaco in Taverna en Buturo-Casa Giulia in Albi). Het landschap varieert van dichte bossen tot landbouwgronden van open graslanden tot ruige rotsen. Tevens liggen er op grote hoogte een paar stuwmeren, zoals de Lago Ampollino en de Lago Arvo, waardoor het gebied populair is bij watersportliefhebbers. Talloze bossen met eeuwenoude en ontzagwekkend hoge bomen, rijk aan flora en fauna, maken een wandeling of fietstocht in dit gebied tot een geweldige belevenis. Eén van de opvallendste en belangrijkste bewoners van de Sila is de Apennijnse wolf en deze is tegenwoordig het symbool van het park.

Le Serre

Deze lange bergketen begint ten zuiden van Catanzaro en loopt door tot in het Aspromonte-gebergte in ‘de punt van de laars’. Net als in het Sila Nationaal Park biedt de Serre prachtige panorama’s en veel natuurschoon en is het de woonplaats van talloze dier- en plantensoorten. Hier groeien bovendien allerlei paddenstoelensoorten van hoge kwaliteit. Pas op: het is verboden zelf op zoek te gaan naar paddenstoelen. Bovendien zijn sommige soorten giftig.

Riserva Marina Capo Rizzuto

Het beschermde zeereservaat van Capo Rizzuto herbergt fraaie kusten en stranden, maar ook enkele culturele bezienswaardigheden. U vindt hier witte stranden, een azuurblauwe zee en een boeiend onderwaterleven. Qua cultuur behoren Capo Colonna en Le Castella tot de hoogtepunten.

Capo Colonna

De archeologische site van Capo Colonna is een bijzondere plek om te bezoeken. In de oudheid stond hier één van de grootste en belangrijkste tempels van Magna Grecia (het Groot-Griekse rijk); de tempel van Hera Lacinia. Tot de 16e eeuw stond de tempel nog grotendeels overeind. Daarna is de site helaas gebruikt als steengroeven voor de bouw van huizen, een kasteel en een haven. Tegenwoordig staat er nog één pilaar fier overeind en is de kaap omgedoopt tot Capo Colonna.

Le Castella

Dit fraaie Aragonese kasteel is gebouwd in de 16e eeuw. Het bijzondere kasteel ligt op een klein eilandje, en is verbonden met het vasteland door een smalle landengte. 

Cirò

Cirò is het bekendste wijngebied van Calabrië. De Grieken introduceerden hier als eerste de wijnbouw. Dit werd snel overgenomen door de lokale bevolking. In het oude Griekenland beschouwde men de Calabrese wijnen als beter dan de wijnen uit Griekenland zelf. De Cirò wijn wordt ook wel beschouwd als de oudste wijn ter wereld. 

Stranden aan de Tyrrheense kust:

Amantea: pittoresk badplaatsje met aardig kiezelstrand.
Pizzo: sfeervol dorpje aan de kust met zandstrand.
Falerna Marina: uitgestrekt strand met zowel zand als kiezels. Schoon en helder water. Voorzien van strandfaciliteiten.

Stranden aan de Ionische kust:

Caminia Lido: zandstranden tegen een achtergrond van steile rotsen en kliffen. Goede snorkelmogelijkheden.
Capo Colonna: zandstranden en rotsen.
Capo Rizzuto: zeereservaat Capo Rizzuto biedt prachtige kleine baaitjes, stranden en stukken ongerepte natuur. Prima snorkel- en duiklocatie.
Cariati Marina: bekroond met de blauwe vlag (la bandiera blu) vanwege het schone zeewater en de goed onderhouden strandfaciliteiten.
Catanzaro Marina/Lido: prachtig blauw zeewater, zandstranden en veel faciliteiten. Ook ’s avonds valt hier nog genoeg te beleven dankzij de vele restaurants en barretjes langs de boulevard.
Cirò Marina: bekroond met een blauwe vlag (la bandiera blu) vanwege het schone zeewater en de goed onderhouden strandfaciliteiten.
Copanello Lido: een van de vele mooie zandstranden dichtbij Catanzaro.
Crotone: lange zandstranden. Let op: de zeebodem is op sommige plekken rotsachtig.
Le Castella: afgewisseld zandstranden en rotsen.
Pietragrande: midden in het azuurblauwe water ligt de grote rots die dit strand zijn naam geeft. Waaghalzen springen of duiken zelfs van deze rots af. Pas op voor rotsen en scheepswrakken onder water! Prima plek om te duiken of snorkelen.

Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal

Klik op een foto om te vergroten

Calabrië 


Een reis naar Calabrië, gelegen in het uiterste zuidwesten van Italië (de teen van de Italiaanse laars), biedt voor ieder wat wils. De langgerekte streek grenst aan de Tyrrheense en de Ionische Zee en heeft een historie en cultuur die 3.000 jaar teruggaan. Tijdens uw vakantie in Calabrië kunt u genieten van de typisch Calabrese sfeer. Het zal een reis zijn door de historie, vol met prachtige natuur en ongewone gebruiken. Calabrië is een regio die voor iedereen wat nieuws te bieden heeft, zelfs de meest bereisde toerist komt hier aan zijn trekken. 

De strategische ligging in het hart van de mediterrane wereld heeft ertoe geleid dat dit stukje Italië door vele volkeren is bezet. Alle overheersers hebben hun stempel gedrukt op Calabrië en dat is nu nog steeds te merken. De invloeden zijn terug te vinden in de cultuur, de historie, de taal, de gastronomie, de tradities en gebruiken. Zelfs de mensen worden erdoor gekenmerkt. 

Ondanks de ontelbare invallen door vreemde volken waar Calabrië onder geleden heeft, zijn de inwoners ongelooflijk gastvrij gebleven. Overal waar u komt, bestaat de kans dat u bijna van straat gesleurd wordt door volslagen vreemden om vervolgens tot uw verbazing op koffie, koekjes, wijn en "friselle" (een plat soort brood belegd met paprika en olijfolie) getrakteerd te worden. En zo zijn er nog vele andere typisch Calabrese gerechten. Het is sowieso aan te raden om flink de tijd te nemen voor het eten, want de vele typisch Calabrese en veelal pikante gerechten zijn een ware streling voor de tong. Probeer de salami en visgerechten en geniet van de Cirò-wijnen.

De natuurparken Monte Pollino, Sila en Aspromonte bieden afwisselende landschappen en zullen natuurliefhebbers zeker bekoren. Naast de overweldigende natuur met bergen tot 2.100 meter, heeft deze regio zijn bezoekers ook nog eens 780 km kustlijn te bieden. De tijd en de zee hebben ervoor gezorgd dat de kust heel erg divers is. Steile kliffen met kleine idyllische zandstrandjes kenmerken de Tyrrheense kust in de buurt van Tropea en Capo Vaticano.

Maar ook de Ionische kust is het bezoeken zeker waard. Niet alleen vanwege de vele stranden en gezellige kustplaatsen, maar vooral ook vanwege de archeologisch zeer interessante overblijfselen van nederzettingen uit de tijd van het "Magna Graecia". Ook een bezoek aan de stad Reggio Calabria, met zijn bronzen beelden van Riace, mag niet ontbreken wanneer u in Calabrië bent.

Maak een reis door deze groene regio en proef de typisch Calabrese sfeer. Het zal een reis zijn door de historie, gelardeerd met prachtige natuur en ongewone gebruiken. Calabrië is een regio die voor iedereen wat te bieden heeft, zelfs de meest veeleisende toerist komt hier aan zijn trekken.

Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië

Klik op een foto om te vergroten

De kaart

Streetview

Beoordelingen

Uw ervaring met deze accommodatie
William (J.W.) (24-10-2018)

Geweldig! Schitterende locatie voor een luxe verblijf.Uw ervaring met deze accommodatie
Ina (26-09-2018)

Een prachtige accomodatie, gastvrij, schitterende omgeving en het eten was geweldig.Uw ervaring met deze accommodatie
Wim (24-09-2018)

Fantastische plek, zalig eten, beste!Uw ervaring met deze accommodatie
Steven (15-09-2018)

We waren verrast door deze mooie Agriturismo. Super vriendelijk personeel die onze enkele nacht daar perfect maakten. Lekker diner en prima uitgebreid ontbijt.Uw ervaring met deze accommodatie
Steven (15-09-2018)

Perfect.Uw ervaring met deze accommodatie
Thea (13-09-2018)

Prima. Rustig, daarom eerst even wennen. Vriendelijk personeel. Heerlijk eten.Uw ervaring met deze accommodatie
Sandra (03-08-2018)

Prachtig! Geen airco op de kamer, was wel erg warm ‘s nachts.Uw ervaring met deze accommodatie
Tineke (08-07-2018)

Prachtige locatie. Bediening heel vriendelijk, maar geen kontakt met eigenaren.Uw ervaring met deze accommodatie
J (18-06-2018)

engels is zeer beperkt op deze locatieUw ervaring met deze accommodatie
Saskia (12-05-2018)
Uw ervaring met deze accommodatie
A. (20-10-2017)

uitstekendUw ervaring met deze accommodatie
Diny (06-10-2017)

Heerlijke accomodatie op een erg mooie locatie. Perfecte keuekn.Uw ervaring met deze accommodatie
Jan (25-09-2017)
Uw ervaring met deze accommodatie
Albert (12-07-2017)

Wij waren hier eerder in 2011 voor één nacht. Ook nu was het een bijzondere ervaring om hier te zijn. Wat is het een mooie en prachtig gelegen agriturismo. Ook de kamer was heel geriefelijk. De keuken is goed. Het ontbijt op het terras buiten met dat wijdse uitzicht tot aan zee is onvergetelijk. Het is een goede locatie voor allerlei uitstapjes in de wijde omgeving. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en geven je tips voor excursies. Kortom, helemaal af!Uw ervaring met deze accommodatie
Paul (19-06-2017)

Prima appartement in mooi verbouwd pand. Maaltijden waren wat magertjesUw ervaring met deze accommodatie
Marthe (02-11-2016)

Prachige mooiUw ervaring met deze accommodatie
Jos (11-10-2016)

Prima, heel aardige mensen. Schitterend terras. Eten niet slecht maar ook niet heel goed. En, minder belangrijk, maar de Wifi werkte alleen buiten.Uw ervaring met deze accommodatie
Alinda (19-09-2016)
Uw ervaring met deze accommodatie
Koen (18-08-2016)

Mooie lokatie, heerlijk eten, lunch ook mogelijk, zeer aardige en trotse eigenaren. Personeel spreekt nagenoeg geen Engels, maar wil er alles aan doen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Zoals bij andere recensies weinig uitleg over de accommodatie bij ontvangst, maar wel een warme ontvangst. Enige echt grote minpunt is dat er geen horren voor de ramen zitten. Je kunt daardoor 's avonds niet (wanneer het is afgekoeld) even lekker de ramen open zetten.Uw ervaring met deze accommodatie
Marga (20-06-2016)

Een prachtige locatie met heel mooi uitzicht.Wel jammer dat wij de enige gasten waren.....wat we niet wisten is, dat de eigenRen

Een prachtige plek, mooie agriturismo met schitterend uitzicht, dus ligt hoog!
Jammer dat we de enige gasten waren, ook in de eetzaal dus
Uw ervaring met deze accommodatie
Rob (07-06-2016)

Het ligt enorm afgelegen wel een Prachtige ligging. Er hangt een ongezellige sfeer ontvangst ook niet hartelijk en je werd aan je lot overgelaten. Je kreeg geen info over de accommodatie zelf.

Response Enotria
Beste Rob,
Bedankt voor je feedback. We zijn verbaasd over jullie ervaringen bij Le Carolee. We kennen de familie Gaetano al jaren, en ze staan normaal gesproken altijd klaar voor de gasten. We gaan even kijken wat er aan de hand was in de dagen dat jullie er waren. Hopelijk hebben jullie toch genoten van dit deel van Calabrië.
Saluti, TinaUw ervaring met deze accommodatie
Roel (Roeland) (10-05-2016)

Fantastische mooie droomlokatie. Alles klopt en uitstekende etenUw ervaring met deze accommodatie
Iris (10-05-2016)

8Uw ervaring met deze accommodatie
Elly (09-10-2015)

Goede vrienden; kan niet beterUw ervaring met deze accommodatie
Elly (09-10-2015)
Uw ervaring met deze accommodatie
Elly (09-10-2015)
Uw ervaring met deze accommodatie
Elly (09-10-2015)
Uw ervaring met deze accommodatie
Megcheline (08-10-2015)

Fantastisch!Uw ervaring met deze accommodatie
Ilona (06-10-2015)

Prachtige locatie, geweldig uitzicht. Prima verzorgde kamers. Alleen ook weer erg ber van de bewoonde wereld en dus van andere eetgelegenheden.Uw ervaring met deze accommodatie
Elly (08-09-2015)

Super top

Uw ervaring met deze accommodatie
Frank (27-08-2015)

UITSTEKENDUw ervaring met deze accommodatie
Elke (26-08-2015)

Prachtige locatie, heerlijk eten. Goede service: we lagen aan het zwembad en de eigenaar komt dan 's middags even 2 stukjes zelfgemaakte ijstaart brengen, dan weet je hoe het werkt!Uw ervaring met deze accommodatie
Anna (10-08-2015)

geen airco, geen horren voor de ramen
verder geweldig!Uw ervaring met deze accommodatie
Loes (09-08-2015)

Een mooi gebouw op een prachtige locatie.Een fijn zwembad en de maaltijden 's avonds waren heerlijk.Wel erg afgelegen en kleine ,warme (geen airco) kamer.We zaten daarom 's avonds nog graag laat buiten, maar de beheerders wilden afsluiten en naar huis. Dat voelde niet prettig.Uw ervaring met deze accommodatie
Wilfried (08-08-2015)
Uw ervaring met deze accommodatie
Raymond (01-08-2015)

prima verzorging. Goede service. Minpunten. geen airco en mensen spreken vrijwel geen engelsUw ervaring met deze accommodatie
Raymond (01-08-2015)

prima verzorging. Goede service. Minpunten. geen airco en mensen spreken vrijwel geen engelsUw ervaring met deze accommodatie
June (30-07-2015)

Erg mooie idyllische plek! Werkelijk schitterend uitzicht en het eten is prima.
Wat wij jammer vonden, is dat we bij inchecken eigenlijk geen informatie kregen over bv de streek, ontbijt, diner, etc. Vrij onpersoonlijk in vergelijking met de 3 overige accomodaties die wij hadden.
Helaas geen airco, maar wel een heel fijn zwembad.Uw ervaring met deze accommodatie
Franklin (13-07-2015)

prachtige plek.
Men was nog niet helemaal op toeristenseizoen ingesteld. Zwembad eerste dag onbruikbaar.

eten redelijkUw ervaring met deze accommodatie
Elly (12-07-2015)

het was weer als thuiskomen.Uw ervaring met deze accommodatie
Maarten (30-06-2015)

Schitterend gebouw (carre met binnenplaats). Luxe uitstraling.Uw ervaring met deze accommodatie
Maiko W.P. (29-06-2015)

Het aanblik van het schitterende pand beloofd veel...echter.. het ontvangst, de gastvrijheid en het zwembad maken het niet helemaal waar...Uw ervaring met deze accommodatie
Arie (18-06-2015)

Prachtige plek!Uw ervaring met deze accommodatie
Alice (10-06-2015)

Vriendelijk, ontbijt is zwatkteUw ervaring met deze accommodatie
Wenda (24-05-2015)

heel goed. vriendelijke mensen kleine kamer waar nog aan gewerkt werd heerlijk eten.
fijn dicht bij vliegveldUw ervaring met deze accommodatie
Janneke (18-05-2015)

Mooie tuin en fijn zwembad. De kamer wat aan de kleine kant. Soms lastig dat slecht 1 pp wat Engels sprak.Uw ervaring met deze accommodatie
Caroline (06-05-2015)

UitstekendUw ervaring met deze accommodatie
Caroline (06-05-2015)

Erg goed zeer gastvrijUw ervaring met deze accommodatie
Jeanne (06-11-2014)

perfectUw ervaring met deze accommodatie
Nicolaas (30-10-2014)

Uitstekend, kamers aan de kleine kant. Leuke capabel personeel.
Pianopoli is leuk stadje.
Wandelingen tussen olijven interessant
Maaltijden primaUw ervaring met deze accommodatie
Elly (19-10-2014)

Het beste van Italie, 5 sterrenUw ervaring met deze accommodatie
Elly (19-10-2014)
Uw ervaring met deze accommodatie
Elly (19-10-2014)
Uw ervaring met deze accommodatie
Nikki (18-08-2014)

Ligt werkelijk op een prachtige plek. Erg mooi en heerlijk rustig, lekker eten en een vriendelijke familie die dit runt. Wel wat te rustig voor gezin met kids. dus zal er nooit meer dan 1 of 2 dagen verblijven.Uw ervaring met deze accommodatie
Sophie (16-08-2014)

Prachtige locatie, hele vriendelijke mensen en lekker eten.
Enige minpuntje was de wel erg kleine douche.Uw ervaring met deze accommodatie
Cornelis (14-08-2014)

Fantastisch. Mooi gelegen, prachtige tuin en zwembad. Zeer verzorgd ontbijt. Geen airco op kamer, maar avondwind bracht voldoende verkoeling.Uw ervaring met deze accommodatie
Jan (10-08-2014)

Fijne kamers, lekker gegeten. Geen airconditioning (was voor ons geen probleem, overigens. Nederlanders zijn gewend om bij ontbijt eerst hartig en dan zoet te eten.Is misschien handig om door te geven.Uw ervaring met deze accommodatie
Duncan (05-08-2014)

oke, goed verzorgd en schoon maar erg onpersoonlijk,ze praten slecht engels en info is er niet.Uw ervaring met deze accommodatie
Arie (30-06-2014)

Prima accommodatie,fijne gastheer en -vrouw.Lekker eten, qua hoeveelheid precies goed.Uw ervaring met deze accommodatie
Ingrid (07-05-2014)

Prachtige locatie, mooi uitzicht en mooie kamers. heerlijk gegeten. Helaas geen wifi op kamer.Uw ervaring met deze accommodatie
Elly (14-10-2013)

Voor de derde keer: het voelt als thuiskomen!Uw ervaring met deze accommodatie
Elly (14-10-2013)

Vijf sterren!Uw ervaring met deze accommodatie
Frank (30-09-2013)

Mooie en rustige locatie maar wel afgelegen. Het eten was prima. De beheersing van de engelse taal zeer matig.Uw ervaring met deze accommodatie
Hennie (08-09-2013)
Uw ervaring met deze accommodatie
Luuk (02-08-2013)

mooie omgeving en mooi gebouw, familiekamer voor 4 personen was wat krap, jammer dat er geen balkon en prullenbakken zijn. ook mis je een mogelijkheid om je handdoeken uit te hangen om te laten drogen.Uw ervaring met deze accommodatie
Luuk (02-08-2013)

kamer voor 2 personen is goed, ook hier mis je een balkonnetje of eigen plaats om te zitten of even wat spullen te laten drogen.Uw ervaring met deze accommodatie
Helena (28-07-2013)

Prachtige ligging, mooi pand maar het geheel en de benadering van de gasten heeft het predicaat "zakelijk" .Uw ervaring met deze accommodatie
Jan (27-07-2013)

Geweldig. Vriendelijke mensen, prachtig complex, heerlijke maaltijden. (vijf sterren dus)Uw ervaring met deze accommodatie
Jeroen (29-06-2013)
Uw ervaring met deze accommodatie
Herman (20-06-2013)

Prima, professioneel geleide Agriturismo. Prima maaltijden in echte Italiaanse stijl.
Prachtig gelegen met fraai uitzicht. Kamers alle dagen prima onderhouden met alle dagen schone handdoeken enz. mooi zwembad met veel schaduwrijke plekjes.
Op één na sprak niemand iets anders dan italiaans: soms wel eens onhandig, maar met handen en voeten kwamen we toch een heel eind. Na 1 week abusievelijk een exclusieve zaklantaarn laten hangen. Toen wij na een week op weg naar de luchthaven even langs gingen kwam de lamp direct te voorschijn: PRIMA !!!!Uw ervaring met deze accommodatie
Fred (08-06-2013)

Vriendelijke mensen. heerlijk zwembad om bij te liggen lezen (water was nog te koud zo vroeg in het jaar). Geweldig uitzicht. Wij vonden het jammer dat er alleen een bad was zonder douchescherm wij douchen namelijk liever. Kamer en badkamer prima en ruimUw ervaring met deze accommodatie
H.M. (23/08/2012) :
Posto fantastico con una bella famiglia.
Abbiamo magiato molto bene, super, sicuramente un posto da ritornare. Ci siamo sentiit a casa, sopratutto se alla partenza vieni salutato con un bacio.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
H.M. (23/08/2012) :
wat een fantastische plek en wat een pracht familie die dit runt. Heerlijk een heel sfeer vol gegeten, een topper, zeker iets om snel naar terug te gaan. We hebben ons hier heel thuis gevoeld, zeker na het afscheid van de hulp met een kus.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
van der Weijden (16/08/2012) :
POSITIEF: Wat een prachtig landhuis! Geweldig uitzicht en zwembad, heerlijk ontbijt en diner. VERBETERPUNTEN: soms was het niet zo makkelijk iets te drinken te bestellen, het was niet altijd duidelijk wie er nu wel en niet werkte en we voelden ons soms wat bezwaard omdat we de eigenaren uit hun huiskamer haalden. Er is nergens ruimte om je zwemkleding en handdoeken op te hangen.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
P.M.M. (29/07/2012) :
Prima en leuk hotel. Zeer vriendelijke ontvangst en prima keuken. De ligging van dit hotel is subliem, met een prachtig uitzicht. Heerlijk zwembad. Het is het geld meer dan waard. Enige nadeel, als je van nadeel kunt spreken, is dat de kamers geen balkon hebben. Je kunt niet even naar buiten stappen.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Dick en Elly (26/07/2012) :
Hier zijn wij zo enthousiast over dat wij snel voor een weekje terug gaan om ons daar te laten verwennen. Wat een geweldige agriturismo, de naam dekt de lading niet. Lieve mensen, heerlijk eten, uitgebreide gesprekken, samen koffie drinken, uitstapje naar de olijfoliemolen met Signor Armando het mooiste uitzicht wat je je voor kan stellen, prachtige tuin met handbeschilderde tafels waar wij verliefd op geworden zijn.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Bon (25/07/2012) :
Prachtige lokatie. --------------------- Alg opmerking onafh vd locaties: Een goede voorbereiding thuis is noodzakelijk om wandel of mountainbike activeiten te ontplooien in de nationale parken Silla en Aspromonte. Bijv in het bezoekerscentrum vd Silla in villagio mancusio was geen overzichtkaart van wandel of fietsroutes beschikbaar. Topografische kaarten vd natuurgebieden zijn in de dorpen in de natuurgebieden niet verkrijgbaar. Informatie over routes is schaars of alleen in de italiaanse taal. Verder was het interessant en leuk om een ander italie dan het Noorden/Toscane te leren kennen. De kleinschaligheid van het verblijf in agritourismo's icm het afwezig zijn van massatourisme in Calabrie maakt de vakantie tot een unieke ervaring.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Marja en Bert (03/07/2012) :
Super! Beter kan men zich niet wensen. Luxe, fantastisch eten.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Dinie (24/06/2012) :
Ook hier, alles prima, handig om een koelkast ergens te hebben. Je koopt toch zelf ook water en witte wijn etc. Het is fijn om dit te kunnen koelen.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Jos (11/06/2012) :
Diner is goed verzorgd, mooie kamer, prachtige gemeubileerde tuin, mooi zwembad wat ondiep. Even onduidelijkheid over wie de leiding heeft op dit gastenhuis.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
M.J. (08/10/2011) :
Marina is een supergastvrouw! Ze merkte op dat een van ons jarig was en verraste ons met een zelfgebakken chocoladetaart en champagne. Eten was heerlijk en de entourage fantastisch.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
marion (30/08/2011) :
Erg aardige mensen, heerlijk eten! Ze proberen je het echt naar je zin te maken. Jammer dat ze niet zo goed engels spreken, maar we kwamen er altijd uit. We vonden het hier heel leuk, ook de kinderen 17 en 18 vonden het hier fijn.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


De prijzen en beschikbaarheid wordt geladen. Eén moment geduld alstublieft.