Piccolo Grand Hotel Pizzo

Calabrië / Centraal

m² | 34 Personen | prijs vanaf € 146

In een wirwar van smalle straatjes met doorkijkjes naar zee ligt Piccolo Grand Hotel Pizzo. Het 4* hotel ligt in het historische centrum van Pizzo, een sfeervolle kustplaatsje in Calabrië. Het boutique hotel is perfect voor stellen. Vanaf het hotel wandel je zo naar vele leuke restaurantjes, sfeervolle barretjes aan het plein en het zandstrand.

Er zijn 17 trendy kamers en suites met felle kleuren. De comfortabele kamers zijn verdeeld over het hoofdgebouw en de twee bijgebouwen Panoramica en Mare. In hoofdgebouw zijn 7 standaard kamers en 3 ruimere superior kamers. In het gebouw Panoramica liggen 3 Junior Suites met balkon. Ook is er een gezamenlijk terras met zeezicht op 3e etage met ligbedden. Grappig detail is de voorkant van een Fiat 500 die dienst doet als bar. In het gebouw Mare, dat op 30m van het hoofdgebouw ligt, zijn 3 grote suites (60-80m²) met terras en zeezicht. Verder hebben de suites ook een keukentje.

Het ontbijt wordt geserveerd op het terras met uitzicht op zee (bij het hoofdgebouw). Hier kunt u ook in de avond nog een drankje doen bij de bar en genieten van de laatste zonnestralen op het terras. De eigenaren proberen zoveel mogelijk rekening te houden met het milieu; zonne-energie wordt gebruikt om het water te verwarmen, en overal is gebruik gemaakt van LED-verlichting. Een elektrisch golfkarretje brengt de gasten naar het strand, de parkeerplaats of het station.

Pizzo staat bekend om het overheerlijke tartufo-ijs en wordt ook wel ‘Città del Gelato’ genoemd. Tijdens een verblijf in Pizzo is een bezoekje aan de Chiesetta di Piedigrotta de moeite waard.

Afstanden
Bar, winkel, restaurant 50m, strand ca. 600m, Tropea 32 km, Lamezia Terme vliegveld 30 km, Scilla 82 km.

N.B. de straatjes in Pizzo zijn erg smal, we raden u aan om een kleine auto te huren. Parkeren kan niet voor de deur, de eigenaren kunnen een transfer regelen van/naar de parkeerplaats. De accommodatie is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Faciliteiten voor Piccolo Grand Hotel Pizzo

Slaapkamers
17 kamers met privébadkamer
Internet / wifi
Internet / wifi
Airconditioning
Airconditioning
Verwarming
Verwarming
Open haard
in de bar
Restaurant op loopafstand
Restaurant op loopafstand
Strand op loopafstand
Strand op loopafstand
Strand binnen 10 km
Strand binnen 10 km
Zeezicht
Zeezicht
In Dorp / Stad
In Dorp / Stad
Terras
Terras
Balkon
sommige kamers
TV
TV
Romantisch
Romantisch
Stellen
Stellen
Actief-Wandelen-Fietsen
2 elektrische fietsen te huur
Sport / Spel
fitness ruimte
Spa / Ontspanning
massages op aanvraag
Parkeren
tegen betaling op 250m - electro-shuttle service mogelijk
Overige
bar, lift

Calabrië / Centraal


Het centrale deel van Calabrië wordt gedomineerd door het dichtbeboste Sila-gebergte, een hoog bergplateau dat zich uitstrekt over de drie provincies Cosenza, Catanzaro en Crotone. De hoogste toppen zijn de Monte Botte Donato (1928 m), de Monte Nero (1881 m) en de Monte Curcio (1788 m). Van noord naar zuid is de Sila opgedeeld in de Sila Greca (genoemd naar de vele Albanese nederzettingen), de Sila Grande en de Sila Piccola.

Niet alleen kunt u van de natuur genieten in het binnenland, maar ook aan de kust wordt u getrakteerd op veel natuurschoon. Calabrië heeft kilometerslange kustlijnen en zowel aan de Tyrrheense als aan de Ionische kant, kunnen strandliefhebbers hun hart ophalen. Zand- en kiezelstranden, rustige baaien en kleine inhammen wisselen elkaar af en het heldere zeewater varieert van azuurblauw tot smaragdgroen.

Voor cultuurliefhebbers is er ook genoeg te zien en te doen. Sporen uit de Oudheid zijn zichtbaar in Capo Colonna (Griekse tempel) en Rocelletta di Borgia (Romeinse nederzetting). Uit de tijd van de Noormannen staan nog verschillende kastelen, waarvan die in Santa Severina het best bewaard is gebleven. Verder kunt u talloze prachtige kerken en kloosters bezoeken of simpelweg genieten van de authentieke sfeer in de middeleeuwse bergstadjes.

Pizzo

Pizzo Calabro is een pittoresk kustplaatsje en beschikt over een leuk stadscentrum. De oorsprong van het stadje is middeleeuws en dit is te zien aan de gebouwen en smalle steegjes die naar de zee lopen. In het oude gedeelte staat het 15e-eeuwse kasteel Castello Murat. Aan de rand van Pizzo ligt een klein kerkje, genaamd Piedigrotta, door schipbreukelingen uitgehouwen in tufsteen als dank voor het overleven van de schipbreuk. Het tartufo-ijs, dat bestaat uit truffelchocoladeijs, vanilleijs en een kern van donkere chocolade, komt oorspronkelijk uit Pizzo. Nog steeds bereid men tartufo volgens traditioneel recept. 

Lago Angitola 

Een bezoek aan het Angitola-meer gelegen in een natuurreservaat van het Wereld Natuur Fonds mag voor de natuurliefhebber zeker niet ontbreken. Het meer heeft een oppervlakte van 196 hectare en is verklaard tot een zone van internationaal belang onder meer als leefomgeving voor watervogels. Het meer is eenvoudig te bereiken vanuit Pizzo.

Serra San Bruno

Serra San Bruno ligt in het centrum van de Serre in een landschap van bossen, korenvelden en weiden. Het schilderachtige stadje is tegen een helling gebouwd. Al van verre ziet u het indrukwekkende klooster, de Certosa. De stad groeide, waarschijnlijk vanaf de 12e eeuw, rondom de Certosa en behoorde daar tot 1765 toe. U krijgt hier inzicht in het leven en de activiteiten van de monniken die hier door de eeuwen heen geleefd hebben. 

Catanzaro

Ergens tussen de 9e en 10e eeuw hebben de Byzantijnen Catanzaro gesticht en bouwden het historische centrum van de stad op drie heuvels van een uitloper van het Sila gebergte. Vanaf een hoogte van ruim 300 meter heeft u hier een schitterend uitzicht over de lager gelegen vallei en de Golf van Squillace. Tijdens en na de Middeleeuwen was Catanzaro beroemd om haar zijde-industrie. Zelfs het Vaticaan liet al het zijdewerk hier maken. Helaas bracht een grote pestepidemie in de 17e eeuw de bevolking een zware slag toe en daarmee kwam een einde aan de zijdeproductie. Brengt u een bezoek aan de stad, loop dan eens door de Corso Mazzini waarlangs veel palazzi uit de 18e en 19e eeuw staan of maak een wandeling door het stadspark Villa Trieste. Hier bevindt zich ook het museo provinciale met een uitgebreide archeologische collectie.

Crotone

Zoals zoveel Italiaanse steden bestaat Crotone uit een historisch en modern deel. Helaas is er van het antieke Crotone weinig meer over dan een stuk stadsmuur, maar gelukkig bezit Crotone nog een sfeervolle borgo (middeleeuws centrum). De daarin gelegen Dom en het kasteel zijn zeker een bezoek waard. Neemt u ook even een kijkje in de haven, waarin zowel vissersboten als jachten aanliggen en waar een gezellige bedrijvigheid heerst.

Lamezia Terme

Pas halverwege de vorige eeuw is Lamezia Terme ontstaan door 3 kleine gemeenten samen te voegen, te weten Nicastro, Sambiase en Sant’Eufemia. Daarna is Lamezia snel uitgegroeid tot een van de grootste en drukste gemeenten van de regio. Bezienswaardigheden van Lamezia Terme zijn onder andere het Normandische kasteel, de 16e eeuwse bastion van de Orde van Malta en de cisterciënzer abdij Santa Maria di Corazzo.

Pianopoli

Dit kleine stadje is prachtig gelegen midden in de met olijfbomen begroeide heuvels. Verder vindt u hier verschillende interessante kerken (bijv. San Tommaso D’ Aquino en la Chiesa dell’Addolorata), de ruïnes van een Normandisch kasteel en een klein archeologisch museum.

San Giovanni in Fiore

Op 1000 meter hoogte, midden in de Sila ligt San Giovanni in Fiore en is het grootste stadje in de omgeving. Joachim in Fiore stichtte hier in de 12e eeuw een cisterciënzer kloosterorde en in de loop der eeuwen is de stad eromheen gegroeid. In 1806 is de orde opgeheven en is het kloostercomplex enigszins in verval geraakt. Toch kunt u nog steeds de kerk ervan bezichtigen. San Giovanni in Fiore heeft tevens een aardig historisch centrum.

Santa Severina

Boven op een heuveltop (ca. 320 meter) ligt het middeleeuwse Santa Severina. De stad kende een grote bloeiperiode onder de Byzantijnen tussen de 9e en 11e eeuw en dit is nog te zien in de religieuze architectuur van onder meer de Duomo S. Anastasia met het baptisterium en de S. Filomena. In het prachtige historische centrum ligt een Joodse wijk, Grecia, maar deze is door de oorspronkelijke bewoners al in 1783 na een heftige aardbeving verlaten. Santa Severina wordt gedomineerd door het Normandische kasteel, dat na een lange restauratie nu een van de best bewaarde monumenten in Calabrië is.

Il Parco Nazionale della Sila

“Het groene hart van Calabrië”, zo wordt het Nationaal Park della Sila ook wel genoemd. Het park is opgezet naar Amerikaans model. In de Sila wonen namelijk geen mensen en er zijn verschillende grote bezoekerscentra opgericht (Cupone in Spezzano della Sila, Monaco in Taverna en Buturo-Casa Giulia in Albi). Het landschap varieert van dichte bossen tot landbouwgronden en van open graslanden tot ruige rotsen. Tevens liggen er op grote hoogte een paar stuwmeren, zoals de Lago Ampollino en de Lago Arvo, waardoor het gebied populair is bij watersportliefhebbers. Talloze bossen met eeuwenoude en ontzagwekkend hoge bomen, rijk aan flora en fauna, maken een wandeling of fietstocht in dit gebied tot een geweldige belevenis. Een van de opvallendste en belangrijkste bewoners van de Sila is de Apennijnse wolf en deze is tegenwoordig het symbool van het park.

Le Serre

Deze lange bergketen begint ten zuiden van Catanzaro en loopt door tot in het Aspromonte-gebergte in ‘de punt van de laars’. Net als in het Sila Nationaal Park biedt de Serre prachtige panorama’s en veel natuurschoon en is het de woonplaats van talloze dier- en plantensoorten. Hier groeien bovendien allerlei paddenstoelensoorten van hoge kwaliteit. Pas op: het is verboden zelf op zoek te gaan naar paddenstoelen. Bovendien zijn sommige soorten giftig.

Riserva Marina Capo Rizzuto

Het beschermde zeereservaat van Capo Rizzuto herbergt fraaie kusten en stranden, maar ook enkele culturele bezienswaardigheden. U vindt hier witte stranden, een azuurblauwe zee en een boeiend onderwaterleven. Qua cultuur behoren Capo Colonna en Le Castella tot de hoogtepunten.

Capo Colonna

De archeologische site van Capo Colonna is een bijzondere plek om te bezoeken. In de Oudheid stond hier een van de grootste en belangrijkste tempels van Magna Grecia (het Groot-Griekse rijk): de tempel van Hera Lacinia. Tot de 16e eeuw stond de tempel nog grotendeels overeind. Daarna is de site helaas gebruikt als steengroeven voor de bouw van huizen, een kasteel en een haven. Tegenwoordig staat er nog een pilaar fier overeind en is de kaap omgedoopt tot Capo Colonna.

Le Castella

Dit fraaie Aragonese kasteel is gebouwd in de 16e eeuw. Het bijzondere kasteel ligt op een klein eilandje, en is verbonden met het vasteland door een smalle landengte. 

Cirò

Cirò is het bekendste wijngebied van Calabrië. De Grieken introduceerden hier als eerste de wijnbouw. Dit werd snel overgenomen door de lokale bevolking. In het oude Griekenland beschouwde men de Calabrese wijnen als beter dan de wijnen uit Griekenland zelf. De Cirò wijn wordt ook wel beschouwd als de oudste wijn ter wereld. 

Stranden aan de Tyrrheense kust:

Amantea: pittoresk badplaatsje met aardig kiezelstrand.
Pizzo: sfeervol dorpje aan de kust met zandstrand.
Falerna Marina: uitgestrekt strand met zowel zand als kiezels. Schoon, helder water en voorzien van strandfaciliteiten.

Stranden aan de Ionische kust:

Caminia Lido: zandstranden tegen een achtergrond van steile rotsen en kliffen. Goede snorkelmogelijkheden.
Capo Colonna: zandstranden en rotsen.
Capo Rizzuto: zeereservaat Capo Rizzuto biedt prachtige kleine baaitjes, stranden en stukken ongerepte natuur. Prima snorkel- en duiklocatie.
Cariati Marina: schoon zeewater en goed onderhouden strandfaciliteiten.
Catanzaro Marina/Lido: prachtig blauw zeewater, zandstranden en veel faciliteiten. Ook ’s avonds valt hier nog genoeg te beleven dankzij de vele restaurants en barretjes langs de boulevard.
Cirò Marina: bekroond met een blauwe vlag (la bandiera blu) in 2018 vanwege het schone zeewater en de goed onderhouden strandfaciliteiten.
Copanello Lido: een van de vele mooie zandstranden dichtbij Catanzaro.
Crotone: lange zandstranden. Let op: de zeebodem is op sommige plekken rotsachtig.
Le Castella: afgewisseld zandstranden en rotsen.
Pietragrande: midden in het azuurblauwe water ligt de grote rots die dit strand zijn naam geeft. Waaghalzen springen of duiken zelfs van deze rots af. Pas op voor rotsen en scheepswrakken onder water! Prima plek om te duiken of snorkelen.

Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal
Centraal

Klik op een foto om te vergroten

Calabrië 


Een reis naar Calabrië, gelegen in het uiterste zuidwesten van Italië (de teen van de Italiaanse laars), biedt voor ieder wat wils. De langgerekte streek grenst aan de Tyrrheense en de Ionische Zee en heeft een geschiedenis en cultuur die 3.000 jaar teruggaan. Tijdens uw vakantie in Calabrië kunt u genieten van de typische Calabrese sfeer. Het zal een reis zijn door de geschiedenis vol met prachtige natuur en ongewone gebruiken. Calabrië is een regio die voor iedereen wat nieuws te bieden heeft, zelfs de meest bereisde toerist komt hier aan zijn trekken. 

De strategische ligging in het hart van de mediterrane wereld heeft ertoe geleid dat dit stukje Italië door vele volkeren is bezet. Alle overheersers hebben hun stempel gedrukt op Calabrië en dat is nu nog steeds te merken. De invloeden zijn terug te vinden in de cultuur, de geschiedenis, de taal, de gastronomie, de tradities en de gebruiken. Zelfs de mensen worden erdoor gekenmerkt. 

Ondanks de ontelbare invallen door vreemde volkeren waar Calabrië onder geleden heeft, zijn de inwoners ongelooflijk gastvrij gebleven. Overal waar u komt, bestaat de kans dat u bijna van straat gesleurd wordt door volslagen vreemden om vervolgens tot uw verbazing op koffie, koekjes, wijn en 'friselle' (een plat soort brood belegd met paprika en olijfolie) getrakteerd te worden. En zo zijn er nog vele andere typische Calabrese gerechten. Het is sowieso aan te raden om flink de tijd te nemen voor het eten, want de vele typische Calabrese en veelal pikante gerechten zijn een ware streling voor de tong. Probeer de salami en visgerechten en geniet van de Cirò-wijnen.

De natuurparken Monte Pollino, Sila en Aspromonte bieden afwisselende landschappen en zullen natuurliefhebbers zeker bekoren. Naast de overweldigende natuur met bergen tot 2100 meter, heeft deze regio zijn bezoekers ook nog eens 780 km kustlijn te bieden. De tijd en de zee hebben ervoor gezorgd dat de kust heel erg divers is. Steile kliffen met kleine idyllische zandstrandjes kenmerken de Tyrrheense kust in de buurt van Tropea en Capo Vaticano.

Maar ook de Ionische kust is het bezoeken zeker waard. Niet alleen vanwege de vele stranden en gezellige kustplaatsen, maar vooral ook vanwege de archeologisch zeer interessante overblijfselen van nederzettingen uit de tijd van het "Magna Graecia". Ook een bezoek aan de stad Reggio Calabria, met zijn bronzen beelden van Riace, mag niet ontbreken wanneer u in Calabrië bent.

Maak een reis door deze groene regio en proef de typische Calabrese sfeer. Het zal een reis zijn door de geschiedenis, voorzien van prachtige natuur en ongewone gebruiken. Calabrië is een regio die voor iedereen wat te bieden heeft, zelfs de meest veeleisende toerist komt hier aan zijn trekken.

Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië

Klik op een foto om te vergroten

De kaart

Streetview

Beoordelingen

Uw ervaring met deze accommodatie
Maria (17-08-2019)

we hadden apartemnent naast hotel, was echt helemaal top met een terras boven onsUw ervaring met deze accommodatie
Bart (24-08-2018)

geweldige serviceUw ervaring met deze accommodatie
Astrid (25-05-2018)

Heel goeddDe prijzen en beschikbaarheid wordt geladen. Eén moment geduld alstublieft.