La Quercia di Licari

Calabrië / Noord

20-40 m² | 9 Personen | prijs vanaf € 75

Agriturismo La Quercia di Licari ligt vlakbij Laino Borgo, midden in het Parco Nazionale Il Pollino aan de rivier de Lao.

De agriturismo heeft 3 kamers in totaal; het gaat om 1 kamer voor 4 personen en 2 kamers voor 2-3 personen. De agriturismo is een perfecte uitvalsbasis voor een paar actieve dagen. U kunt hier onder meer raften, wandelen en mountainbiken. Op een klein stukje lopen van de agriturismo is een kiezelstrandje waar je kunt zwemmen. Op korte rijafstand zijn verschillende restaurantjes.

La Quercia di Licari is onderdeel van een privépark van maar liefst 22 hectare groot. Eyecatcher op het terrein is de meer dan 3 eeuwen oude eik; volgens biologen één van de oudste eiken van Calabrië. Ook zijn er veel walnotenbomen, mediterrane vegetatie en weides te vinden op het terrein van de agriturismo.

Afstanden
bars, restaurants, winkels 3 km, strand 45 km, Maratea 48 km, vliegveld Lamezia 177 km, vliegveld Napels 215 km 

Faciliteiten voor La Quercia di Licari

Slaapkamers
3
Badkamers
3
Internet / wifi
Wi-Fi
Huisdieren toegestaan
op aanvraag
Strand op loopafstand
rivier Lao
Strand binnen 10 km
rivier Lao
Landelijk
Landelijk
Tuin
20 hectare
Stellen
Stellen
Familie
Familie
Kindvriendelijk
gezinnen met oudere kinderen (10+)
Actief-Wandelen-Fietsen
rafting, trekking, mountainbiking, canyoning
Sport / Spel
speeltuintje

Calabrië / Noord


Het noorden van Calabrië bestaat voornamelijk uit heuvelachtig en bergachtig landschap, afgewisseld met open vlaktes, beboste hellingen, bergplateaus en rivierdalen. Aan de noordkant wordt Calabrië op een natuurlijke manier begrensd door het enorme Pollino Massief, met als hoogste toppen de Serra Dolcedorme (2267 m), de Monte Pollino (2248 m) en de Serra del Prete (2181 m). Het massief is de kern van het gelijknamige nationale park en biedt volop gelegenheid voor wandel- en fietstochten in een ongerepte natuur.

Naast een prachtige natuur beschikt Calabrië ook over een rijkdom aan cultuur. In de oudheid hadden de Grieken zich aan de kust gevestigd en verschillende kolonies gesticht, waarvan Sybaris een van de grootste was. De decadentie, rijkdom en luxe van deze stad was in die tijd spreekwoordelijk. Hoewel er tegenwoordig weinig van over is, zijn er verschillende archeologische opgravingen (zowel van Sybaris als van andere antieke plaatsen) die u nog kunt bezoeken. Na de Grieken kwamen andere overheersers, waaronder de Romeinen, Byzantijnen, Lombarden, Saracenen en Noormannen. Ook zij hebben hun sporen in het landschap nagelaten, zoals het prachtige Byzantijns kerkje bij Rossano of het imposante Normandische kasteel in Morano Calabro.

Calabrië kent een groot aantal Albanese bergdorpen. Toen in de 15e eeuw de Islam oprukte in de Balkan, vluchtten veel Grieks-Orthodoxe Albanezen naar Zuid-Italië, waar zij zich mochten vestigen in Calabrië. Enkele voorbeelden van typische Albanese dorpjes zijn Civita, Lungro, Spezzano en Acquaformosa. De dorpbewoners, die zichzelf ‘Arbarësh’ noemen, houden nog veel van hun tradities, gebruiken, taal en religie in ere. Zeker in de zomermaanden is er een grote kans dat u getuige kunt zijn van hun folklorefeesten, waarbij u hun prachtige traditionele kleding kunt bewonderen. 

Altomonte

Liggend op een bergtop (ca. 490 meter boven zeespiegel) biedt de stad van Arabische oorsprong een geweldig uitzicht over het omliggende landschap, van de Esaro-vallei tot het erachterliggende Pollino massief. In Altomonte kunt u heerlijk rustig rondwandelen in het sfeervolle middeleeuwse centrum of een bezoek brengen aan de prachtige 14e eeuwse kerk Santa Maria della Consolazione of het vlakbij gelegen dominicanenklooster.

Castrovillari

In de 15e eeuw stichtten de Aragonezen Castrovillari en tot hun nalatenschap behoort onder meer het kasteel dat in het oude centrum ligt. Helaas is het de laatste jaren enigszins in verval geraakt, al is het kasteel nog steeds te bezoeken. Vlakbij het kasteel ligt de Joodse wijk Giudeca met typisch nauwe en steile straatjes. Een andere bezienswaardigheid in Castrovillari is het Franciscaner klooster dat een erg mooi 16e eeuws kloosterhof bezit.

Civita

Een van de vele Albanese bergdorpjes in Calabrië is Civita. In het dorp staat een oude Grieks-Orthodoxe kerk en hoewel hun kerkdiensten onder de Rooms-Katholieke kerk vallen, worden ze naar Albanees gebruik nog steeds in het Grieks gehouden. 

Cosenza

Deze drukke en levendige stad ligt in de Crati-vallei, vlakbij de rivier Busento en wordt omringd door groene heuvels. Als hoofdstad van een van Italië’s grootste provincies concentreert de stad zich vooral op bestuurlijke, financiële en commerciële zaken en kent het weinig industrie. Het historische deel van Cosenza ligt op een heuvel, terwijl het moderne deel zich naar het noorden uitstrekt. De stad is rijk aan cultuur en geschiedenis en herbergt vele bezienswaardigheden, waaronder verschillende mooie kerken (de Duomo en de San Domenico) en interessante musea (een aanrader is het openluchtmuseum Bilotti met moderne kunst).

Morano Calabro

Als het ware tegen een berghelling (ca. 694 m) aangeplakt met een Normandisch kasteel dat boven alles uittorent, biedt Morano Calabro bij aankomst al een prachtig aanzicht. U kunt hier door de kronkelende straatjes van de laatmiddeleeuwse borgo (oud stadscentrum) dwalen of een bezoek brengen aan verschillende fraaie kerken als de S. Nicola en de S. Bernardino met gelijknamig klooster. Deze kerk is gebouwd in de 15e eeuw en bevat een fraai houten plafond en spreekstoel en bezit nog de originele houten kerkdeuren. Het pronkstuk van de kerk is een schitterend drieluik, gemaakt door Vivarini in 1477. Tegenwoordig wordt het drieluik tentoongesteld in de Collegiata della Maddalena.

Rossano

Op een plateau 300 meter boven zeespiegel ligt de ‘Ravenna van het zuiden’, zoals Rossano ook wel wordt genoemd. Ondanks de vele aardbevingen in de 19e eeuw is er nog een groot deel van het oude stadscentrum, dat uit de Byzantijnse periode en de Middeleeuwen stamt, bewaard gebleven. Kerken met een typisch Byzantijnse architectuur zijn L’Oratorio di San Marco en la Chiesa della Panaghià. La Cattedrale di Maria Santissima Achiropita is beroemd vanwege een Byzantijns fresco op een van haar zuilen die ‘achiropita’ is, oftewel ‘geschilderd zonder mensenhanden’.

Il Parco Nazionale del Pollino

Met zijn 200.000 hectare is dit park het grootst beschermde natuurgebied in Italië. U kunt hier prachtig wandelen door een gevarieerd landschap van glooiende valleien, weelderig bloeiende hellingen en ruige bergtoppen. Een groot deel van het park bestaat uit bossen. Wandelt u van de lage valleien hoger de bergen in, dan ziet u de loofbomen (kastanje, eik, beuk, esdoorn) langzaamaan afgewisseld worden door pijnbomen (zilverspar en Bosnische den). In het nationaal park leven talloze diersoorten en er is een kans dat u op uw trektocht reeën, steenarenden, oehoes en misschien zelfs Apennijnse wolven tegenkomt. Waar rivierlopen ontspringen in de bergen komen otters voor. Het is een teken van zuiverheid en ongereptheid van dit deel van het park, want deze dieren leven alleen in schone natuurgebieden.

Stranden aan de Tyrrheense kust

Capo Bonifati: pittoreske rotskust met vlak voor de kust uit het water rijzende, imposante rotskliffen.
Cirella: staat bij de toerist bekend om zijn helderblauwe water. Op korte afstand van de kust ligt het gelijknamige eilandje.
Cittadella del Capo: prachtige zandstranden en rotskusten.
Diamante: mooi, maar toeristisch strand.
Fuscaldo: onregelmatige kust en rotsen aan de voet van de heuvels.
Praia a Mare: een van de bekendere kustplaatsen van Calabrië. Voor de kust ligt het eilandje Dino op 1,5 km afstand. Langs de kust bevinden zich enkele azuurblauwe grotten die qua schoonheid worden vergeleken met die van Capri.
Scalea: toeristisch en historisch stadje. Het historische centrum ligt op de heuvel, terwijl het moderne deel langs de kust ligt. Het strand bij Scalea is voorzien van veel faciliteiten.
S. Nicola Arcella: zand- en grindstranden omgeven door rotsen en heuvels. Prachtig helder water. Wel toeristisch.
Tortora: lange zandstranden, toeristisch.

Stranden aan de Ionische kust

Sibari: uitgestrekt zandstrand. Aanwezigheid van muggen.
Villapiana: fijn zandstrand, met schoon en kristalhelder zeewater en omringd door rijen pijnbomen.

Noord
Noord
Noord
Noord
Noord
Noord
Noord
Noord

Klik op een foto om te vergroten

Calabrië 


Een reis naar Calabrië, gelegen in het uiterste zuidwesten van Italië (de teen van de Italiaanse laars), biedt voor ieder wat wils. De langgerekte streek grenst aan de Tyrrheense en de Ionische Zee en heeft een geschiedenis en cultuur die 3.000 jaar teruggaan. Tijdens uw vakantie in Calabrië kunt u genieten van de typische Calabrese sfeer. Het zal een reis zijn door de geschiedenis vol met prachtige natuur en ongewone gebruiken. Calabrië is een regio die voor iedereen wat nieuws te bieden heeft, zelfs de meest bereisde toerist komt hier aan zijn trekken. 

De strategische ligging in het hart van de mediterrane wereld heeft ertoe geleid dat dit stukje Italië door vele volkeren is bezet. Alle overheersers hebben hun stempel gedrukt op Calabrië en dat is nu nog steeds te merken. De invloeden zijn terug te vinden in de cultuur, de geschiedenis, de taal, de gastronomie, de tradities en de gebruiken. Zelfs de mensen worden erdoor gekenmerkt. 

Ondanks de ontelbare invallen door vreemde volkeren waar Calabrië onder geleden heeft, zijn de inwoners ongelooflijk gastvrij gebleven. Overal waar u komt, bestaat de kans dat u bijna van straat gesleurd wordt door volslagen vreemden om vervolgens tot uw verbazing op koffie, koekjes, wijn en 'friselle' (een plat soort brood belegd met paprika en olijfolie) getrakteerd te worden. En zo zijn er nog vele andere typische Calabrese gerechten. Het is sowieso aan te raden om flink de tijd te nemen voor het eten, want de vele typische Calabrese en veelal pikante gerechten zijn een ware streling voor de tong. Probeer de salami en visgerechten en geniet van de Cirò-wijnen.

De natuurparken Monte Pollino, Sila en Aspromonte bieden afwisselende landschappen en zullen natuurliefhebbers zeker bekoren. Naast de overweldigende natuur met bergen tot 2100 meter, heeft deze regio zijn bezoekers ook nog eens 780 km kustlijn te bieden. De tijd en de zee hebben ervoor gezorgd dat de kust heel erg divers is. Steile kliffen met kleine idyllische zandstrandjes kenmerken de Tyrrheense kust in de buurt van Tropea en Capo Vaticano.

Maar ook de Ionische kust is het bezoeken zeker waard. Niet alleen vanwege de vele stranden en gezellige kustplaatsen, maar vooral ook vanwege de archeologisch zeer interessante overblijfselen van nederzettingen uit de tijd van het "Magna Graecia". Ook een bezoek aan de stad Reggio Calabria, met zijn bronzen beelden van Riace, mag niet ontbreken wanneer u in Calabrië bent.

Maak een reis door deze groene regio en proef de typische Calabrese sfeer. Het zal een reis zijn door de geschiedenis, voorzien van prachtige natuur en ongewone gebruiken. Calabrië is een regio die voor iedereen wat te bieden heeft, zelfs de meest veeleisende toerist komt hier aan zijn trekken.

Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië

Klik op een foto om te vergroten

De kaart

Streetview

Beoordelingen

Uw ervaring met deze accommodatie
Bart (18-08-2019)

BasicUw ervaring met deze accommodatie
Margriet (13-08-2018)

prima, rustigUw ervaring met deze accommodatie
Natascha (12-09-2017)

Niet goed zichtbaar van de weg. Niet echt een agriturismo maar een top plek voor rustzoekers. De eigenaar liet zich lang niet zien maar de sleutel zat in de deur van een beetje vreemd appartement. prachtige wandeling naar de rivier waar je echt de enige bent. Geen dinermogelijkheden bij huis maar geregeld bij een restaurant. Vervelend dat je dan aan het menu moet houden. De setting is leuk, het eten redelijk maar de wijn niet ok. Wij hebben zelf een andere wijn besteld en betaald.Uw ervaring met deze accommodatie
Angela (06-08-2017)

FantastischDe prijzen en beschikbaarheid wordt geladen. Eén moment geduld alstublieft.