Agriturismo Le Farnie

Calabrië / Noord

m² | 12 Personen | prijs vanaf € 80

Agriturismo Le Farnie is schilderachtig gelegen op de heuvels van Altomonte, aan de voet van het Nationale Park ‘Il Pollino’. Vanuit uw kamer en het restaurant van de authentieke boerenhoeve kijkt u uit over de vallei, die gedomineerd wordt door olijfboomgaarden. De agriturismo is vooral geschikt voor stellen op zoek naar een authentieke vakantieplek in Calabrië, bijvoorbeeld als onderdeel van een rondreis.

Sinds 1909 wordt op deze agriturismo op traditionele wijze olijfolie geproduceerd. Vraag eigenaren Carlo en Carla maar eens naar de productie van hun olijfolie. Ze zullen u met plezier hun ‘frantoio’ (oliepers) tonen en vertellen over het handmatig plukken van de olijven en het verdere productieproces van olijfolie.

Le Farnie beschikt over 5 eenvoudig maar netjes ingerichte kamers, allemaal voorzien van een eigen badkamer en airco. De onderkomens bevinden zich op de eerste etage en zijn te bereiken via een oude stenen trap. Antieke houten meubels geven de agriturismo een authentieke ambiance, waarbij de drukte en stress van het moderne leven even kunnen worden vergeten. Op de benedenverdieping treft u een klassieke zuilengalerij waar u heerlijk kunt zitten met een wijntje of een boek.

In het restaurant van de azienda kunt u genieten van typische Altomontese en Calabrese gerechten. Uiteraard gebruikt de gastvrouw voornamelijk producten van het eigen land, waarbij de versheid en de biologische teelt van deze producten hoog in het vaandel staan. Wilt u zelf een kijkje nemen in deze bijzondere keuken, dan kunt u tijdens een kookcursus zelf leren hoe deze gerechten worden bereid.

Eventueel is het mogelijk om te participeren in de activiteiten op de boerderij. Maar ook tripjes per mountainbike of te voet in de omgeving zijn manieren om lekker te ontspannen. Op de azienda zelf is een jeu-des-boules-baan en een pingpongtafel. Voor tips over dagtrips en excursies in de omgeving staan de vriendelijke eigenaren Carla en Carlo altijd voor u klaar.

Deze accommodatie is een prima plek om het noordelijke deel van Calabrië te ontdekken. Een aantal mogelijke uitstapjes: verschillende Albanese dorpjes (in Calabrië woont nog een groot aantal Albanezen die hier omstreeks 1500 zijn gekomen), het nationale park Pollino, Orsomarso, Altomonte en Morano Calabro.

De vele natuurlijke en culturele mogelijkheden, gecombineerd met de serene rust en de geraffineerde keuken, maken Le Farnie tot de perfecte vakantieplek.

Afstanden
winkels, bars en restaurants 1,5 km (Altomonte), vliegveld Lamezia Terme 125 km, Lungro 10 km, Albanese dorpjes 20 km, Civita 40 km, Morano Calabro 45 km, Mormanno 60 km, klooster van Santa Maria delle Armi 60 km

Faciliteiten voor Agriturismo Le Farnie

Slaapkamers
5 met privébadkamer
Internet / wifi
gratis Wi-Fi
Airconditioning
Airconditioning
Ventilator
Ventilator
Verwarming
Verwarming
Restaurant op loopafstand
op de locatie zelf
Landelijk
Landelijk
Tuin
Tuin
Terras
Terras
Stellen
Stellen
Actief-Wandelen-Fietsen
2 mountainbikes te leen
Cursussen / proeverijen
kookcursussen
Parkeren
Parkeren
Overige
verkoop eigen producten

Calabrië / Noord


Het noorden van Calabrië bestaat voornamelijk uit heuvelachtig en bergachtig landschap, afgewisseld met open vlaktes, beboste hellingen, bergplateaus en rivierdalen. Aan de noordkant wordt Calabrië op een natuurlijke manier begrensd door het enorme Pollino Massief, met als hoogste toppen de Serra Dolcedorme (2267 m), de Monte Pollino (2248 m) en de Serra del Prete (2181 m). Het massief is de kern van het gelijknamige nationale park en biedt volop gelegenheid voor wandel- en fietstochten in een ongerepte natuur.

Naast een prachtige natuur beschikt Calabrië ook over een rijkdom aan cultuur. In de oudheid hadden de Grieken zich aan de kust gevestigd en verschillende kolonies gesticht, waarvan Sybaris een van de grootste was. De decadentie, rijkdom en luxe van deze stad was in die tijd spreekwoordelijk. Hoewel er tegenwoordig weinig van over is, zijn er verschillende archeologische opgravingen (zowel van Sybaris als van andere antieke plaatsen) die u nog kunt bezoeken. Na de Grieken kwamen andere overheersers, waaronder de Romeinen, Byzantijnen, Lombarden, Saracenen en Noormannen. Ook zij hebben hun sporen in het landschap nagelaten, zoals het prachtige Byzantijns kerkje bij Rossano of het imposante Normandische kasteel in Morano Calabro.

Calabrië kent een groot aantal Albanese bergdorpen. Toen in de 15e eeuw de Islam oprukte in de Balkan, vluchtten veel Grieks-Orthodoxe Albanezen naar Zuid-Italië, waar zij zich mochten vestigen in Calabrië. Enkele voorbeelden van typische Albanese dorpjes zijn Civita, Lungro, Spezzano en Acquaformosa. De dorpbewoners, die zichzelf ‘Arbarësh’ noemen, houden nog veel van hun tradities, gebruiken, taal en religie in ere. Zeker in de zomermaanden is er een grote kans dat u getuige kunt zijn van hun folklorefeesten, waarbij u hun prachtige traditionele kleding kunt bewonderen. 

Altomonte

Liggend op een bergtop (ca. 490 meter boven zeespiegel) biedt de stad van Arabische oorsprong een geweldig uitzicht over het omliggende landschap, van de Esaro-vallei tot het erachterliggende Pollino massief. In Altomonte kunt u heerlijk rustig rondwandelen in het sfeervolle middeleeuwse centrum of een bezoek brengen aan de prachtige 14e eeuwse kerk Santa Maria della Consolazione of het vlakbij gelegen dominicanenklooster.

Castrovillari

In de 15e eeuw stichtten de Aragonezen Castrovillari en tot hun nalatenschap behoort onder meer het kasteel dat in het oude centrum ligt. Helaas is het de laatste jaren enigszins in verval geraakt, al is het kasteel nog steeds te bezoeken. Vlakbij het kasteel ligt de Joodse wijk Giudeca met typisch nauwe en steile straatjes. Een andere bezienswaardigheid in Castrovillari is het Franciscaner klooster dat een erg mooi 16e eeuws kloosterhof bezit.

Civita

Een van de vele Albanese bergdorpjes in Calabrië is Civita. In het dorp staat een oude Grieks-Orthodoxe kerk en hoewel hun kerkdiensten onder de Rooms-Katholieke kerk vallen, worden ze naar Albanees gebruik nog steeds in het Grieks gehouden. 

Cosenza

Deze drukke en levendige stad ligt in de Crati-vallei, vlakbij de rivier Busento en wordt omringd door groene heuvels. Als hoofdstad van een van Italië’s grootste provincies concentreert de stad zich vooral op bestuurlijke, financiële en commerciële zaken en kent het weinig industrie. Het historische deel van Cosenza ligt op een heuvel, terwijl het moderne deel zich naar het noorden uitstrekt. De stad is rijk aan cultuur en geschiedenis en herbergt vele bezienswaardigheden, waaronder verschillende mooie kerken (de Duomo en de San Domenico) en interessante musea (een aanrader is het openluchtmuseum Bilotti met moderne kunst).

Morano Calabro

Als het ware tegen een berghelling (ca. 694 m) aangeplakt met een Normandisch kasteel dat boven alles uittorent, biedt Morano Calabro bij aankomst al een prachtig aanzicht. U kunt hier door de kronkelende straatjes van de laatmiddeleeuwse borgo (oud stadscentrum) dwalen of een bezoek brengen aan verschillende fraaie kerken als de S. Nicola en de S. Bernardino met gelijknamig klooster. Deze kerk is gebouwd in de 15e eeuw en bevat een fraai houten plafond en spreekstoel en bezit nog de originele houten kerkdeuren. Het pronkstuk van de kerk is een schitterend drieluik, gemaakt door Vivarini in 1477. Tegenwoordig wordt het drieluik tentoongesteld in de Collegiata della Maddalena.

Rossano

Op een plateau 300 meter boven zeespiegel ligt de ‘Ravenna van het zuiden’, zoals Rossano ook wel wordt genoemd. Ondanks de vele aardbevingen in de 19e eeuw is er nog een groot deel van het oude stadscentrum, dat uit de Byzantijnse periode en de Middeleeuwen stamt, bewaard gebleven. Kerken met een typisch Byzantijnse architectuur zijn L’Oratorio di San Marco en la Chiesa della Panaghià. La Cattedrale di Maria Santissima Achiropita is beroemd vanwege een Byzantijns fresco op een van haar zuilen die ‘achiropita’ is, oftewel ‘geschilderd zonder mensenhanden’.

Il Parco Nazionale del Pollino

Met zijn 200.000 hectare is dit park het grootst beschermde natuurgebied in Italië. U kunt hier prachtig wandelen door een gevarieerd landschap van glooiende valleien, weelderig bloeiende hellingen en ruige bergtoppen. Een groot deel van het park bestaat uit bossen. Wandelt u van de lage valleien hoger de bergen in, dan ziet u de loofbomen (kastanje, eik, beuk, esdoorn) langzaamaan afgewisseld worden door pijnbomen (zilverspar en Bosnische den). In het nationaal park leven talloze diersoorten en er is een kans dat u op uw trektocht reeën, steenarenden, oehoes en misschien zelfs Apennijnse wolven tegenkomt. Waar rivierlopen ontspringen in de bergen komen otters voor. Het is een teken van zuiverheid en ongereptheid van dit deel van het park, want deze dieren leven alleen in schone natuurgebieden.

Stranden aan de Tyrrheense kust

Capo Bonifati: pittoreske rotskust met vlak voor de kust uit het water rijzende, imposante rotskliffen.
Cirella: staat bij de toerist bekend om zijn helderblauwe water. Op korte afstand van de kust ligt het gelijknamige eilandje.
Cittadella del Capo: prachtige zandstranden en rotskusten.
Diamante: mooi, maar toeristisch strand.
Fuscaldo: onregelmatige kust en rotsen aan de voet van de heuvels.
Praia a Mare: een van de bekendere kustplaatsen van Calabrië. Voor de kust ligt het eilandje Dino op 1,5 km afstand. Langs de kust bevinden zich enkele azuurblauwe grotten die qua schoonheid worden vergeleken met die van Capri.
Scalea: toeristisch en historisch stadje. Het historische centrum ligt op de heuvel, terwijl het moderne deel langs de kust ligt. Het strand bij Scalea is voorzien van veel faciliteiten.
S. Nicola Arcella: zand- en grindstranden omgeven door rotsen en heuvels. Prachtig helder water. Wel toeristisch.
Tortora: lange zandstranden, toeristisch.

Stranden aan de Ionische kust

Sibari: uitgestrekt zandstrand. Aanwezigheid van muggen.
Villapiana: fijn zandstrand, met schoon en kristalhelder zeewater en omringd door rijen pijnbomen.

Noord
Noord
Noord
Noord
Noord
Noord
Noord
Noord

Klik op een foto om te vergroten

Calabrië 


Een reis naar Calabrië, gelegen in het uiterste zuidwesten van Italië (de teen van de Italiaanse laars), biedt voor ieder wat wils. De langgerekte streek grenst aan de Tyrrheense en de Ionische Zee en heeft een geschiedenis en cultuur die 3.000 jaar teruggaan. Tijdens uw vakantie in Calabrië kunt u genieten van de typische Calabrese sfeer. Het zal een reis zijn door de geschiedenis vol met prachtige natuur en ongewone gebruiken. Calabrië is een regio die voor iedereen wat nieuws te bieden heeft, zelfs de meest bereisde toerist komt hier aan zijn trekken. 

De strategische ligging in het hart van de mediterrane wereld heeft ertoe geleid dat dit stukje Italië door vele volkeren is bezet. Alle overheersers hebben hun stempel gedrukt op Calabrië en dat is nu nog steeds te merken. De invloeden zijn terug te vinden in de cultuur, de geschiedenis, de taal, de gastronomie, de tradities en de gebruiken. Zelfs de mensen worden erdoor gekenmerkt. 

Ondanks de ontelbare invallen door vreemde volkeren waar Calabrië onder geleden heeft, zijn de inwoners ongelooflijk gastvrij gebleven. Overal waar u komt, bestaat de kans dat u bijna van straat gesleurd wordt door volslagen vreemden om vervolgens tot uw verbazing op koffie, koekjes, wijn en 'friselle' (een plat soort brood belegd met paprika en olijfolie) getrakteerd te worden. En zo zijn er nog vele andere typische Calabrese gerechten. Het is sowieso aan te raden om flink de tijd te nemen voor het eten, want de vele typische Calabrese en veelal pikante gerechten zijn een ware streling voor de tong. Probeer de salami en visgerechten en geniet van de Cirò-wijnen.

De natuurparken Monte Pollino, Sila en Aspromonte bieden afwisselende landschappen en zullen natuurliefhebbers zeker bekoren. Naast de overweldigende natuur met bergen tot 2100 meter, heeft deze regio zijn bezoekers ook nog eens 780 km kustlijn te bieden. De tijd en de zee hebben ervoor gezorgd dat de kust heel erg divers is. Steile kliffen met kleine idyllische zandstrandjes kenmerken de Tyrrheense kust in de buurt van Tropea en Capo Vaticano.

Maar ook de Ionische kust is het bezoeken zeker waard. Niet alleen vanwege de vele stranden en gezellige kustplaatsen, maar vooral ook vanwege de archeologisch zeer interessante overblijfselen van nederzettingen uit de tijd van het "Magna Graecia". Ook een bezoek aan de stad Reggio Calabria, met zijn bronzen beelden van Riace, mag niet ontbreken wanneer u in Calabrië bent.

Maak een reis door deze groene regio en proef de typische Calabrese sfeer. Het zal een reis zijn door de geschiedenis, voorzien van prachtige natuur en ongewone gebruiken. Calabrië is een regio die voor iedereen wat te bieden heeft, zelfs de meest veeleisende toerist komt hier aan zijn trekken.

Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië

Klik op een foto om te vergroten

De kaart

Streetview

Beoordelingen

Uw ervaring met deze accommodatie
Vicky (01-09-2019)

SupergoedUw ervaring met deze accommodatie
Jean (24-08-2019)
Uw ervaring met deze accommodatie
Jaap (10-07-2019)
Uw ervaring met deze accommodatie
Kees (25-06-2019)
Uw ervaring met deze accommodatie
Albert (02-06-2019)

Lieve mensen, heerlijk koken ondanks dat wij de enige gasten waren. Kamers prima, heerlijke ruime douche, mooie en rustige rondleiding bij de olijfpers.Uw ervaring met deze accommodatie
Paul (25-05-2019)

Leuke ontvangst, lekker eten. Denk bij heel warm weer het ontbreken van een zwembad als een gemis kan worden gezien. Voor ons was dat niet het geval, we hebben ons prima vermaakt. Prima verzorging, Kortom een 5Uw ervaring met deze accommodatie
Paul (25-05-2019)

Hier kan je, met de bergen en de leuke Albanese dorpjes in de buurt, makkelijk nog veel langer blijven. Er is nog genoeg te zien.Uw ervaring met deze accommodatie
Jan (02-05-2019)

Prima gelegen agri, tussen de olijfvelden en op een km van het oude centrum van altomondo. Wij zijn prima ontvangen, de eigenares spreekt zeer goed Engels. Zeer goed uitgeruste comfortabele kamers. Ontbijt was ok maar niets meer. Je zou op een boerderij toch een stukje kaas oh hesp verwachten of fruit . Helaas echter, enkel confituur, je kon Wel een eitje bekomen. Lijkt wel standaard te zijn in Zuid-Italie. Gezien de Paasdagen was het moeilijk om een diner te voorzien, maar Carla heeft toch moeite gedaan met een lekker diner met de lokale producten. Voor de ruime omgeving had Carla mooi en handige geplastificeerde platen met de lokale wegen en wat er te zien is.
Neem zeker de uitleg van hun productie van olijfolie mee, zeer boeiend uitgelegd.Uw ervaring met deze accommodatie
William (J.W.) (24-10-2018)

Rustige omgeving. Accommodatie schoon en netjes. Het eten was heerlijk en de ontvangst zeer vriendelijk.Uw ervaring met deze accommodatie
Judith (03-10-2018)
Uw ervaring met deze accommodatie
Ruud (01-10-2018)

Mooie locatie. Aardige eigenaresse. Rondleiding gehad in de olijven fabriek. Heerlijk gegeten! (Ontbijt en diner)Uw ervaring met deze accommodatie
Armand (01-10-2018)

prima locatie en ruime kamers en ook goed etenUw ervaring met deze accommodatie
Ina (26-09-2018)

Heel gastvrij ontvangen, leuke tips voor de omgeving en het eten was ook heel goed.Uw ervaring met deze accommodatie
Sandra (21-06-2018)

Prima. Wij waren de enige. Kamers simpel, prachtig uitzicht en fijne eigenaresse, die alles doet om het je naar de zijn te maken.Uw ervaring met deze accommodatie
J (18-06-2018)
Uw ervaring met deze accommodatie
Johan (05-05-2018)

Mooie rustige locatie met fraai uitzicht. Leuke omgeving en stadje. Goed, vriendelijk en professioneel ontvangen. Heerlijk en ook afwisselend regionaal eten zowel 's avonds als in de ochtend. Leuk om achter de schermen van een olijvenplantage te kunnen kijken.Uw ervaring met deze accommodatie
Jan (08-08-2017)

Prima. Het was wel heel warm toen wij er waren ( ca 40 graden) en dan mis je wel een zwembad.
Kamer was geweldig, heel goed verzorgd!Eten was erg goed met veel producten uit eigen tuin.Interessante rondleiding gehad in olijfoliebedrijf. Carla doet enorm haar best om het toerisme daar op de kaart te zetten door geplastificeerde routes uit te delen en informatie te geven over de omgeving.Uw ervaring met deze accommodatie
Albert (12-07-2017)

Ook hier een locatie met een schitterend uitzicht. Het onderkomen had weer een heel ander karakter dan de vorige. De kamer was uitstekend. De mensen allemaal even vriendelijk en hulpvaardig. De eigenaresse gaf ons een rondleiding door de ruimte waar de olijven geperst worden. Zij gebruiken nog een antieke pers met grote ronde stenen. De keuken was goed. Er was veel documentatie voorhanden over de bezienswaardigheden in de omgeving. Ook gaven ze tips wat wij konden gaan doen.Uw ervaring met deze accommodatie
Paul (19-06-2017)

Zeer rustig gelegen, mooi uitzicht. De gastvrouw heeft goede, uitgewerkte tips om de omgeving te bekijkenUw ervaring met deze accommodatie
Giuditta (25-09-2016)

Aardige eigenaren en heerlijk gegeten. Het ontbreken van een zwembad werd niet echt gemist.
Uw ervaring met deze accommodatie
Wietse (13-09-2016)

Prima, vooral het eten is uitstekendUw ervaring met deze accommodatie
Mevr. Marian (07-09-2016)

Prima. Veel info aanwezig over omgeving. Lekker gegeten. Kamer een beetje donker, maar veel ruimte buiten.Uw ervaring met deze accommodatie
Linde (29-08-2016)
Uw ervaring met deze accommodatie
Rob (16-08-2016)

Geweldige gastvrouw!Uw ervaring met deze accommodatie
Albert (29-06-2016)

Gastvrij, lekker gegeten en informatieve rondleiding van enthousiaste eigenaresseUw ervaring met deze accommodatie
Hans (20-06-2016)

Prima, dicht bij het dorp. We hebben iedere avond in de B&B voortreffelijk gegeten. Een aanrader.
De eigenaar heeft ons ook uitgelegd hoe de olijvenoogst in zijn werk gaat.
Zij geeft ook adviezen waar naar toe te gaan.Uw ervaring met deze accommodatie
Yvonne (19-06-2016)

Wat eenvoudiger dan la Quercia, als je met Anna begint lijkt alles erna wat minderUw ervaring met deze accommodatie
Rob (07-06-2016)

Ook hier wederom een warm ontvangst en een adembenemend uitzicht over de olijfgaard. Dineren is op de accommodatie geen probleem de kok maakt op bestelling een waanzinnig 4 gangen diner met ingrediënten van het land. Kamers top en goed verzorgd.Uw ervaring met deze accommodatie
Anton (30-05-2016)

prima, leuk en uitstekende verzorgingUw ervaring met deze accommodatie
Jos (25-05-2016)

Fijn. Leuk contact met de eigenares. Rondleiding door de oliepersschuurUw ervaring met deze accommodatie
Roel (Roeland) (10-05-2016)

Keurige nette frisse accomodatie op een mooie lokatie.
Top verzorgde en uitstekende maaltijdenUw ervaring met deze accommodatie
Sabrina (13-10-2015)

Goed. Zeer vriendelijke gastvrouw. Heerlijk eten en leuk de rondleiding over de olijfolieplantage.Uw ervaring met deze accommodatie
Jenneke (12-10-2015)

heel goed. veel uitleg over gebied en ook het maken van olijfolie. eten was heerlijk. de bedden waren waren wel hard.Uw ervaring met deze accommodatie
John (07-10-2015)

Dit was de eerste, maar ook de beste accommodatie van onze vakantie. Carla was een zeer goede gastvrouw en de dames in de keuken bereidden heerlijke diners. Het ontbijt was ook goed. Vooral de adviezen en documentatie voor uitstapjes in de omgeving waren goed verzorgd. Dat er geen zwembad was hebben wij absoluut niet als een gemis ervaren, onze 3 dagen zijn voorbij gevlogen!Uw ervaring met deze accommodatie
Alg (06-10-2015)

Goede kamers met prachtig uitzicht, heerlijk eten. Enthousiaste eigenaren. Vertellen je over tripjes die je kan maken, hun olijven en het eten.Uw ervaring met deze accommodatie
Ilona (06-10-2015)

Mooie plek. Geweldige uitleg over de persing van de olijven.
Het restaurantje in het dorp dat jullie aanraden is leuk, lekker en niet duur.Uw ervaring met deze accommodatie
Daniëlle (06-10-2015)

5

Uw ervaring met deze accommodatie
Lenie (14-09-2015)
Uw ervaring met deze accommodatie
Wendy (13-09-2015)

1 dag geweest. Weinig te doen in de omgeving, geen koelkast op de kamer en ook geen tv. Wifi was daar het probleem, wisten ze van maar hebben het niet opgelost. Ontvangst heel aardig, prima Engels.Uw ervaring met deze accommodatie
Elly (08-09-2015)

Heel mooi gelegen maar erg steriel!Uw ervaring met deze accommodatie
Frank (27-08-2015)

GOEDUw ervaring met deze accommodatie
Jasna (15-08-2015)

Uitstekende acomodatie; heerlijk eten en zelfs leerzaam: rondleiding gekregen en uitleg over het maken van olijfolie. Alleen jammer dat er geen zwembad was.Uw ervaring met deze accommodatie
Anna (10-08-2015)

primaUw ervaring met deze accommodatie
June (30-07-2015)

Mooie plek tussen de olijfbomen. Gastvrouw Carla legt direct alles heel goed uit en heeft heel veel tips/kaarten/ideee voor uitstapjes in de omgeving. De uitleg over het olijfpersen was superinteressant! Eten geweldig...iedere dag weer! Heerlijke airco, alleen geen zwembad. Gelukkig is er op 10 min rijden een zwembad te vinden waar je met en zonder kinderen prima kunt afkoelen en vertoeven.Uw ervaring met deze accommodatie
Marrina (29-07-2015)

UitstekendUw ervaring met deze accommodatie
Franklin (13-07-2015)

Perfecte plek. Brandschoon. Goede handdoeken. Erg aardige mensen.
Perfect georganiseerd, je tips voor de dagroutes zijn geplastificeerd. Uitgebreide rondleiding gehad. Toen we olijfolie kochten, werd deze geseald zodat het niet mis zou gaan in het vliegtuig.

Prima eten

Plek waar je heen gaat om dagtrips te maken, niet om te luierenUw ervaring met deze accommodatie
Clemens (12-07-2015)

Afgelegen ligging ten opzichte van bezienswaardigheden. Geen zwembad een gemis, WIFI hopeloos. Vriendelijke gastvrouw, wel heel zakelijk. Zeer stil, na 9 uur alles dicht. Waren weinig andere gasten.Uw ervaring met deze accommodatie
Jos (09-07-2015)

Goed. Aardige eigenaresse en zeer goed kok. Rustig met mooi uitzicht op mooie omgeving.Uw ervaring met deze accommodatie
Agnes (05-07-2015)

GoedUw ervaring met deze accommodatie
Agnes (05-07-2015)

GoedUw ervaring met deze accommodatie
Maiko W.P. (29-06-2015)

Voelt wat nieuw aan allemaal, maar doet geen enkele afbreuk aan de gastvrijheid en de heerlijke maaltijden. Verse streekproducten en prima kokkin, waarbij je ook kooklessen kunt volgen. Doen!! Uitzicht over een met olijfbomen gevulde valleiUw ervaring met deze accommodatie
Arie (18-06-2015)

Uitermate vriendelijk en gastvrij!Uw ervaring met deze accommodatie
Alice (10-06-2015)

Trotse eigenaarUw ervaring met deze accommodatie
Frans (25-05-2015)

Prima: Goed ontvangen, veel info van eigenaresse gekregen. Prachtig uitzicht.Uw ervaring met deze accommodatie
Wenda (24-05-2015)

uitstekend uitmuntende keukenUw ervaring met deze accommodatie
Tineke (23-05-2015)

Te gek !
Zo aardig,rustig en lekkerUw ervaring met deze accommodatie
Janneke (18-05-2015)

Erg plezierig. Zeer goede gastvrouw en prettige sfeer. Carla heeft heel leuke tips voor trips en lost dat heel leuk op door haar reis-kaarten. Zeer goede keuken. Een toplocatie. Carla is er echt voor de gasten en zorgt dat ze iedere avond en bij het ontbijt er even is. Heel plezierigUw ervaring met deze accommodatie
Mirte (09-05-2015)

uitstekend, aardige gastheer (gastvrouw was wegens ziekte in Rome). leuke rondleiding gehad over de olijvenboerderij.
geen moeite teveel, zeer gastvrij en heerlijk gegetenUw ervaring met deze accommodatie
Martin (26-04-2015)

Bijzonder gastvrij met een heerlijke keukenUw ervaring met deze accommodatie
Jeanne (06-11-2014)

heel goed, erg gezelligUw ervaring met deze accommodatie
Edwin (19-10-2014)

Fantastisch! Carla (de eigenaresse) heeft allerlei tips over uitstapjes in de omgeving en waar te eten als je niet bij de Agriturismo zelf wil eten.Uw ervaring met deze accommodatie
J.L.R. (25-09-2014)

Uitstekend. Was culinair ook een verrassende ervaring. Zeer aanbevelenswaardig.Uw ervaring met deze accommodatie
Gerard (20-09-2014)

Erg goedUw ervaring met deze accommodatie
Jeroen (19-09-2014)

prachtige plek, maar de sfeer is niet zo huiselijk. Kookworkshop is leuk en interessant. Tips van en ontvangst door Carla zijn goed.Uw ervaring met deze accommodatie
Sophie (16-08-2014)

Mooie locatie, hele vriendelijke gastvrouw Carla die uitstekend Engels spreekt en heerlijk diner.
Fijne rondleiding gehad op de olijvenboerderij.
Minpuntje: Karig ontbijt en het feit dat er geen zwembad was met het toch wel warme weer in augustus.Uw ervaring met deze accommodatie
Jan (10-08-2014)

Fijne kamers, heel erg rustig. Niet echt voor gezinnen met kleine kinderen.
Overigens Nederlanders zijn gewend bij het ontbijt eerst hartig en dan zoet te eten.Misschien handig om door te geven.Uw ervaring met deze accommodatie
Muriel (05-08-2014)

Mooie, schone kamers. Heel goed eten, we hebben er elke avond gegeten! En ook zeer veel tips voor uitstapjes in de omgeving. Niks op aan te merken!Uw ervaring met deze accommodatie
Diny (13-07-2014)

mooie locatie, alles prima verzorgd, alleen klein min puntje, als de eigenaar of personeel er niet zijn, kun je ook niets te drinken krijgen, alleen water die staan in de koelkast buiten dat is wel voor gezorgd, eten was uitstekendUw ervaring met deze accommodatie
Kees (06-07-2014)

Prima accomodatie,goede keuken, zakelijke gastvrouw, echter misten een zwembadUw ervaring met deze accommodatie
Arie (30-06-2014)

Plezierige gastvrouw, betrokken. Kamers worden tussentijds niet schoongemaakt (vonden wij geen bezwaar).Uw ervaring met deze accommodatie
Inge (24-06-2014)
Uw ervaring met deze accommodatie
Inge (24-06-2014)
Uw ervaring met deze accommodatie
Inge (24-06-2014)
Uw ervaring met deze accommodatie
Henk (24-06-2014)

Heel goed. Gastvrouw geeft uitgebreid info over de omgeving en ingekleurde routes mee. Geeft uitgebreid uitleg over de bereiding van de maaltijd en de streekproducten. Leuke rondleiding met toelichting over de olijfproductie.
Bij faciliteiten vermelden: dat na afloop contant moet worden afgerekend.Uw ervaring met deze accommodatie
Liset (20-06-2014)

Prima, alleen wel hele harde matrassenUw ervaring met deze accommodatie
Carla (14-06-2014)

prima,miste alleen de mogelijkheid van een koud drankje in de middagUw ervaring met deze accommodatie
Gerard (12-06-2014)

Carla is een bijzondere gastvrouwUw ervaring met deze accommodatie
Wout (08-06-2014)

Schitterend verblijf met een erg mooi uitzicht vanaf je kamer. Het is ook leuk om de uitleg over olijfolie te volgen. De eigenaresse staat altijd voor je klaar.Uw ervaring met deze accommodatie
Ingrid (07-05-2014)

Aardige eigenaresse, heerlijk gegeten, prachtig uitzicht. Het was wel wat koud in het eetgedeelte. Helaas geen wifi in kamer en ze vergaten het wel eens aan te zetten.Uw ervaring met deze accommodatie
Pauline (06-10-2013)

Wellicht kan het ontbijt iets beter, was heel simpel.Uw ervaring met deze accommodatie
Bernard (14-09-2013)

Moeilijk te vinden, wellicht een nieuwe routebeschrijving opvragen bij de eigenaar. Verblijf is goed met een mooi uitzicht. Lekker eten en goede toeristische informatie van de eigenaar. Een mooi begin van onze vakantie. Wel heel harde bedden.Uw ervaring met deze accommodatie
Andreas Carel (01-09-2013)

Geweldige locatie, prachtig uitzicht,veel aandacht voor de gasten!Uw ervaring met deze accommodatie
Rolf (19-08-2013)

Prettige accommodatie in een rustige omgeving. Heerlijk eten voor een redelijke prijs. Ook Altomonte is zeer aan te bevelen. Ga zeker lunchen bij Osteria San Francisco. Een absolute aanrader.Uw ervaring met deze accommodatie
Nelleke (15-08-2013)

Heerlijk gelegen, goede verzorging en vriendelijke mensen. We kregen een rondleiding van de olijvenpers en een uitgebreide informatie over de omgeving.Uw ervaring met deze accommodatie
Hendrik Willem (08-08-2013)

Mooie, goede locatieUw ervaring met deze accommodatie
Cees (29-07-2013)

prima locatie, misschien een tip om in de informatie te zetten dat er contant afgerekend moet worden,
de rondleiding over de olijfpersing was heel goedUw ervaring met deze accommodatie
Jan (27-07-2013)

Prima. Kamer net iets minder dan in Carolee, maar heel vriendelijke mensen, mooie omgeving, heerlijk etenUw ervaring met deze accommodatie
Cornelis J. (26-05-2013)

prima accommodatie en vriendelijke mensenUw ervaring met deze accommodatie
Ingrid (13-10-2013):

Ottima accoglienza. Carla fa di tutto per fare santire bene i suoi ospiti.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Rolf (19-08-2013):

Bell'azienda in una posizione tranquilla. Abbiamo mangiato benissimo per un pr buon prezzo. Anche Altomonte e'da consigliare. Dovete andare a mangiare all'osteria San Francesco, Ottimo!


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Uw ervaring met deze accommodatie
Nelleke (15-08-2013):

Abbiamo mangiato benissimo, e i proprietari sono molto gentili. Cia hanno fatto fare un giro nell'azienda e ci hanno dato molte informazioni utili su cosa vedere nella zona.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Herman en Lil (17/09/2012) :
Zeer aangenaam verblijf, op alle gebied : de gastvrouw was zeer voorkomend en behulpzaam met toeristische info, het eten was ronduit schitterend en de kamer ruim, luchtig en smaakvol ingericht. Een minpuntje van de kamer : praktisch geen bergruimte voor de bagage. Qua ligging ook ideaal om de omgeving te ontdekken.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
H.M. (23/08/2012) :
hele mooie plek, Carla onze gastvrouw was heel goed en lief, wij vonden alleen dat we wel erg in een "motelachtige setting"zaten qua kamers. Alles overigen keurig en super verzorgd. Heel veel goed dolumentatie van de omgeving aanwezig en Carla vertelde ons daar ook veel over. Een short cursus olijfoliepersen gehad, was ook heel leuk. Alte Monteis echt een fantastsche plek. Ale met al genoten. Voor ons bleek dat, met kinderen, een zwembad wel heel leuk is. Dat ontbrak hier.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Astrid en Ludo (22/08/2012) :
Erg vriendelijke eigenares, eten uitstekend! De enige plek tijdens onze reis zonder zwembad, dat wisten we van tevoren maar het was erg warm.....


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
van der Weijden (16/08/2012) :
POSITIEF: Carla is vriendelijk, heeft veel reistips gegeven en heeft ons enthousiast verteld over het maken van olijfolie, erg interessant. Het ontbijt en diner was erg lekker en het uitzicht prachtig. VERBETERPUNTEN: De douchekoppen waren aan vervanging toe. p.s. We wisten dat er geen zwembad was maar hebben dit toch erg gemist.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Burlage (27/07/2012) :
Je ruikt het,je proeft het, ook hier echt lekker gegeten.Prima om hier te starten met een rondreis,pure rust en ontspanning,leuke rondleiding door de gastvrouw hoe olijfolie wordt gemaakt.Omgeving prachtig,zeker voor wandelaars(wij zijn meer slenteraars).


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Marja en Bert (03/07/2012) :
Fantastische plek met erg vriendelijke mensen. Mooie kaarten voor excursies en uitstapjes.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Wati (18/06/2012) :
Prima locatie om te vertoeven. Het volgen van een kookworkshop is zeker de moeite waard. Vrij proffessioneel opgezet.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Peter (11/06/2012) :
super vriendelijke mensen, olijfolie gekocht want die was top, er werd alleen voor ons gekookt omdat we de enige gasten waren maar geen enkel probleem!


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Jan (09/05/2012) :
Heel prettige en aardige gastvrouwen. Fantastisch goed eten: eerlijk en eenvoudig. Voortreffelijk in alle opzichten: lunchpakketten, excursie naar olijfolieperserij, info over omgeving.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Annemiek/Pieter (04/10/2011) :
Zeer vriendelijke ontvangst en aangenaam verblijf. De kookcursus was leerzaam en erg gezellig en gaf een mooie kijk in de keuken van deze agriturismo. Ook de 'rondleiding' over de productie van de eigen olijfolie was erg leuk. We bestellen er zeker een aantal liters!


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


De prijzen en beschikbaarheid wordt geladen. Eén moment geduld alstublieft.