La Locanda del Parco

Calabrië / Noord

m² | 23 Personen | prijs vanaf € 80

Agriturismo La Locanda del Parco ligt in het hart van het nationale park Il Pollino. Dankzij de gastvrijheid en huiselijke atmosfeer biedt de agriturismo u de gelegenheid om kennis te maken met de traditionele smaken en oude tradities van Calabrië.

Vooral gezinnen met tienerkinderen kunnen hier genieten van een unieke ervaring in de bergen. Op één van de riviertjes in de buurt kunt u raften onder begeleiding van ervaren instructeurs. Ook de canyoning excursie is een absolute aanrader. 

De agriturismo beschikt over zeven kamers (waarvan 2 familiekamers met 2 slaapkamers), elk met eigen badkamer en douche. De kamers zijn ingericht met antieke boerenmeubels. Voor de warme dagen is er een ventilator in de kamer. Echter, doordat de azienda op 700 meter hoogte ligt is er altijd al sprake van enige verkoeling in de avonduren.

Op de bosrijke en vruchtbare landerijen van de azienda worden onder meer olijven, groenten en fruit verbouwd. De geiten, schapen, paarden, kippen en varkens zorgen voor het echte boerenkarakter. 

‘s Avonds kunt u met alle gasten aan een lange tafel genieten van de simpele maar smaakvolle keuken. Maak er kennis met de smaken van vroeger en proef zelf hoe zelfgemaakte pasta en brood, vlees van eigen productie en verse groenten smaakt. 

De kinderen kunnen na een actieve dag in de bergen even heerlijk zwemmen in het zwembad. Vanuit de tuin hebt u een fantastisch uitzicht op de bergen van de Pollino. 

Het Nationale Park Polliono biedt een zeer gevarieerde natuur. Zo kunt u hier bijvoorbeeld adelaars, otters, herten, wilde zwijnen, haviken en zelfs wolven tegenkomen. Het landschap is prachtig; naast honderden verschillende bloemen en planten wisselen eiken-, berken- en dennenbossen elkaar af. 

Afstanden
winkels, bars, restaurants en station 3 km (Morano Calabro), strand 37 km (Sibari), vliegveld Lamezia Terme 140 km, Civita 20 km, Mormanno 20 km, Laino Borgo 35 km, Altomonte 45 km, Metaponto 120 km

Faciliteiten voor La Locanda del Parco

Zwembad
Zwembad
Slaapkamers
7
Badkamers
7
Internet / Wi-Fi
gratis Wi-FI
Airconditioning
Airconditioning
Ventilator
Ventilator
Verwarming
Verwarming
Open haard
Open haard
Restaurant op loopafstand
op locatie zelf
Landelijk
Landelijk
Tuin
Tuin
Barbecue
Barbecue
TV
TV
Stellen
Stellen
Familie
Familie
Kindvriendelijk
Kindvriendelijk
Actief-Wandelen-Fietsen
raften, canyoning, trekking etc.
Sport / Spel
jeu-des-boules baan, pingpong
Cursussen / proeverijen
Cursussen / proeverijen
Parkeren
Parkeren
Overige
verkoop eigen producten, cantina, kerkje

Calabrië / Noord


Het noorden van Calabrië bestaat voornamelijk uit heuvelachtig en bergachtig landschap, afgewisseld met open vlaktes, beboste hellingen, bergplateaus en rivierdalen. Aan de noordkant wordt Calabrië op een natuurlijke manier begrensd door het enorme Pollino Massief, met als hoogste toppen de Serra Dolcedorme (2267m), de Monte Pollino (2248m) en de Serra del Prete (2181m). Het massief is de kern van het gelijknamige nationale park en biedt volop gelegenheid voor wandel- en fietstochten in een ongerepte natuur.

Naast een prachtige natuur beschikt Calabrië ook over een rijkdom aan cultuur. In de oudheid hadden Grieken zich aan de kust gevestigd en verschillende kolonies gesticht, waarvan Sybaris een van de grootste was. De decadentie, rijkdom en luxe van deze stad was in die tijd spreekwoordelijk. Hoewel er tegenwoordig weinig van over is, zijn er verschillende archeologische opgravingen (zowel van Sybaris als van andere antieke plaatsen) die u nog kunt bezoeken. Na de Grieken kwamen andere overheersers, waaronder de Romeinen, Byzantijnen, Lombarden, Saracenen en Noormannen. Ook zij hebben hun sporen in het landschap nagelaten, zoals het prachtige Byzantijns kerkje bij Rossano of het imposante Normandische kasteel in Morano Calabro.

Calabrië kent een groot aantal Albanese bergdorpen. Toen in de 15e eeuw de Islam oprukte in de Balkan, vluchtten veel Grieks-Orthodoxe Albanezen naar Zuid-Italië, waar zij zich mochten vestigen in Calabrië. Enkele voorbeelden van typische Albanese dorpjes zijn Civita, Lungro, Spezzano en Acquaformosa. De dorpbewoners, die zichzelf ‘Arbarësh’ noemen, houden nog veel van hun tradities, gebruiken, taal en religie in ere. Zeker in de zomermaanden is er een grote kans dat u getuige kunt zijn van hun folklorefeesten, waarbij u hun prachtige traditionele kleding kunt bewonderen. 

Altomonte

Liggend op een bergtop (ca. 490 meter boven zeespiegel) biedt de stad van Arabische oorsprong Altomonte een geweldig uitzicht over het omliggende landschap, van de Esaro-vallei tot het erachter liggende Pollino massief. In Altomonte kunt u heerlijk rustig rondwandelen in het sfeervolle middeleeuwse centrum of een bezoek brengen aan de prachtige 14e eeuwse kerk Santa Maria della Consolazione of het vlakbij gelegen dominicanenklooster.

Castrovillari

In de 15e eeuw stichtten de Aragonezen Castrovillari en tot hun nalatenschap behoort onder meer het kasteel dat in het oude centrum ligt. Helaas is het de laatste jaren enigszins in verval geraakt, al is het kasteel nog steeds te bezoeken. Vlakbij het kasteel ligt de Joodse wijk Giudeca met typische nauwe en steile straatjes. Een andere bezienswaardigheid in Castrovillari is het franciscaner klooster dat een erg mooi 16e eeuws kloosterhof bezit.

Civita

Eén van de vele Albanese bergdorpjes in Calabrië is Civita. In het dorp staat een oude Grieks-Orthodoxe kerk en hoewel hun kerkdiensten onder de Rooms-Katholieke kerk vallen, worden ze naar Albanees gebruik nog steeds in het Grieks gehouden. 

Cosenza

Deze drukke en levendige stad ligt in de Crati-vallei, vlakbij de rivier Busento en wordt omringd door groene heuvels. Als hoofdstad van één van Italië’s grootste provincies concentreert de stad zich vooral op bestuurlijke, financiële en commerciële zaken en kent het weinig industrie. Het historische deel van Cosenza ligt op een heuvel, terwijl het moderne deel zich naar het noorden uitstrekt. De stad is rijk aan cultuur en historie en herbergt vele bezienswaardigheden, waaronder verschillende mooie kerken (de duomo en de San Domenico) en interessante musea (aanrader is het openluchtmuseum Bilotti met moderne kunst).

Morano Calabro

Als het ware tegen een berghelling (ca. 694m) aangeplakt met een Normandisch kasteel dat boven alles uittorent, biedt Morano Calabro bij aankomst al een prachtig aanzicht. U kunt hier door de kronkelende straatjes van de laatmiddeleeuwse borgo (oude stadscentrum) dwalen of een bezoek brengen aan verschillende fraaie kerken als de S. Nicola en de S. Bernardino met gelijknamig klooster. De kerk is gebouwd in de 15e eeuw en bevat een fraai houten plafond en spreekstoel en bezit nog de originele houten kerkdeuren. Het pronkstuk van de kerk is een schitterend drieluik, gemaakt door Vivarini in 1477. Tegenwoordig wordt de tryptiek tentoongesteld in de Collegiata della Maddalena.

Rossano

Op een plateau 300 meter boven zeespiegel ligt de ‘Ravenna van het zuiden’, zoals Rossano ook wel wordt genoemd. Ondanks de vele aardbevingen in de 19e eeuw is er namelijk nog een groot deel van het oude stadscentrum, dat uit de Byzantijnse Periode en de Middeleeuwen stamt, bewaard gebleven. Kerken met een typische Byzantijnse architectuur zijn L’Oratorio di San Marco en la chiesa della Panaghià. La Cattedrale di Maria Santissima Achiropita is beroemd vanwege een Byzantijns fresco op een van haar zuilen dat ‘achiropita’ is, oftewel ‘geschilderd zonder mensenhanden’.

Il Parco Nazionale del Pollino

Met zijn 200.000 hectare is dit park het grootst beschermde natuurgebied in Italië. U kunt hier prachtig wandelen door een gevarieerd landschap van glooiende valleien, weelderig bloeiende hellingen en ruige bergtoppen. Een groot deel van het park bestaat uit bossen. Wandelt u van de lage valleien hoger de bergen in, dan ziet u de loofbomen (kastanje, eik, beuk, esdoorn) langzamerhand afgewisseld worden door pijnbomen (zilverspar en Bosnische den). In het nationaal park leven talloze diersoorten en er is een kans dat u op uw trektocht reeën, steenarenden, oehoes en misschien zelfs Apennijnse wolven tegenkomt. Waar rivierlopen ontspringen in de bergen komen otters voor. Het is een teken van zuiverheid en ongereptheid van dit deel van het park, want deze dieren leven alleen in schone natuurgebieden.

Stranden aan de Tyrrheense kust

Capo Bonifati: pittoreske rotskust met vlak voor de kust uit het water rijzende, imposante rotskliffen.
Cirella: staat bij de toerist bekend om zijn helderblauwe water. Op korte afstand van de kust ligt het gelijknamige eilandje.
Cittadella del Capo: prachtige zandstranden en rotskusten.
Diamante: mooi, maar toeristisch.
Fuscaldo: onregelmatige kust en rotsen aan de voet van de heuvels.
Praia a Mare: een van de bekendere kustplaatsen van Calabrië. Voor de kust ligt het eilandje Dino op 1,5 km afstand. Langs de kust bevinden zich enkele azuurblauwe grotten die qua schoonheid worden vergeleken met die van Capri.
Scalea: toeristisch en historisch stadje. Het historische centrum ligt op de heuvel, terwijl het moderne deel langs de kust ligt. Het strand bij Scalea is voorzien van veel faciliteiten.
S. Nicola Arcella: zand- en grindstranden omgeven door rotsen en heuvels. Prachtig helder water. Wel toeristisch.
Tortora: lange zandstranden, toeristisch.

Stranden aan de Ionische kust

Sibari: uitgestrekt zandstrand. Aanwezigheid van muggen.
Villapiana: fijn zandstrand, met schoon en kristalhelder zeewater. Omringd door rijen pijnbomen.

Noord
Noord
Noord
Noord
Noord
Noord
Noord
Noord
Noord
Noord
Noord

Klik op een foto om te vergroten

Calabrië 


Een reis naar Calabrië, gelegen in het uiterste zuidwesten van Italië (de teen van de Italiaanse laars), biedt voor ieder wat wils. De langgerekte streek grenst aan de Tyrrheense en de Ionische Zee en heeft een historie en cultuur die 3.000 jaar teruggaan. Tijdens uw vakantie in Calabrië kunt u genieten van de typisch Calabrese sfeer. Het zal een reis zijn door de historie, vol met prachtige natuur en ongewone gebruiken. Calabrië is een regio die voor iedereen wat nieuws te bieden heeft, zelfs de meest bereisde toerist komt hier aan zijn trekken. 

De strategische ligging in het hart van de mediterrane wereld heeft ertoe geleid dat dit stukje Italië door vele volkeren is bezet. Alle overheersers hebben hun stempel gedrukt op Calabrië en dat is nu nog steeds te merken. De invloeden zijn terug te vinden in de cultuur, de historie, de taal, de gastronomie, de tradities en gebruiken. Zelfs de mensen worden erdoor gekenmerkt. 

Ondanks de ontelbare invallen door vreemde volken waar Calabrië onder geleden heeft, zijn de inwoners ongelooflijk gastvrij gebleven. Overal waar u komt, bestaat de kans dat u bijna van straat gesleurd wordt door volslagen vreemden om vervolgens tot uw verbazing op koffie, koekjes, wijn en "friselle" (een plat soort brood belegd met paprika en olijfolie) getrakteerd te worden. En zo zijn er nog vele andere typisch Calabrese gerechten. Het is sowieso aan te raden om flink de tijd te nemen voor het eten, want de vele typisch Calabrese en veelal pikante gerechten zijn een ware streling voor de tong. Probeer de salami en visgerechten en geniet van de Cirò-wijnen.

De natuurparken Monte Pollino, Sila en Aspromonte bieden afwisselende landschappen en zullen natuurliefhebbers zeker bekoren. Naast de overweldigende natuur met bergen tot 2.100 meter, heeft deze regio zijn bezoekers ook nog eens 780 km kustlijn te bieden. De tijd en de zee hebben ervoor gezorgd dat de kust heel erg divers is. Steile kliffen met kleine idyllische zandstrandjes kenmerken de Tyrrheense kust in de buurt van Tropea en Capo Vaticano.

Maar ook de Ionische kust is het bezoeken zeker waard. Niet alleen vanwege de vele stranden en gezellige kustplaatsen, maar vooral ook vanwege de archeologisch zeer interessante overblijfselen van nederzettingen uit de tijd van het "Magna Graecia". Ook een bezoek aan de stad Reggio Calabria, met zijn bronzen beelden van Riace, mag niet ontbreken wanneer u in Calabrië bent.

Maak een reis door deze groene regio en proef de typisch Calabrese sfeer. Het zal een reis zijn door de historie, gelardeerd met prachtige natuur en ongewone gebruiken. Calabrië is een regio die voor iedereen wat te bieden heeft, zelfs de meest veeleisende toerist komt hier aan zijn trekken.

Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië

Klik op een foto om te vergroten

De kaart

Streetview

Beoordelingen

Uw ervaring met deze accommodatie
Coby (24-09-2018)
Uw ervaring met deze accommodatie
Astrid (27-08-2018)

heel huiselijk, gastvrij, mooi zwembadUw ervaring met deze accommodatie
Sandra (03-08-2018)

Hele aardige, behulpzame mensen!Uw ervaring met deze accommodatie
Natascha (12-09-2017)

Prettige typische familielocatie. Je waant je terug in de tijd.Het zit een beetje op een gekke plek. Er zijn alleen Italianen en dat maakt het leuk. Het zwembad is fijn en de familiekamer ook. Murano Calabro is prachtig en Laino Borgo, Civita en Rotonda ookUw ervaring met deze accommodatie
Carola (15-08-2017)

Prima. Interieur, en met name badkamer, wat achterhaald maar schoon. Bovendien was personeel enorm vriendelijk. Eten vonden wij minder, prijs/kwaliteit was ook wat uit verhouding. In het nabije dorpje hebben wij op de 2e dag lekkerder (en behoorlijk goedkoper) gegeten. Zwembad en buitenterras was verder erg prettig.

Uw ervaring met deze accommodatie
Ingrid (11-08-2016)

gezellige locatie, vriendelijke mensenUw ervaring met deze accommodatie
Kirsten (08-08-2016)

Lieve mensen
Lekker eten
Groot
RelaxedUw ervaring met deze accommodatie
Marinus (23-08-2015)

Koud zwembad, goed eten.
Wat gedateerde setting.Uw ervaring met deze accommodatie
Peter (11-08-2015)

goedUw ervaring met deze accommodatie
Peter (11-08-2015)

goedUw ervaring met deze accommodatie
Saakje (22-07-2015)

Mooie lokatie en mooi zwembad. Kamer wel erg warm (geen airco) en een hele kleine badkamer. Er is een waterkoker aanwezig (staat niet in jullie beschrijving) Er zit een hond in een hok die s'nachts er veel blaft hierdoor erg veel wakker geleven. Min punt is dat er geen balkon of terras bij de kamer zatDe prijzen en beschikbaarheid wordt geladen. Eén moment geduld alstublieft.