Agriturismo Macri'

Calabrië / Zuid-Oost

m² | 22 Personen | prijs vanaf € 70

Agriturismo Macrì ligt in de teen van de Italiaanse laars in de regio Calabrië. Het landgoed van de agriturismo is bezaaid met olijfgaarden, wijngaarden en citroen- en sinaasappelbomen. Vanaf het zwembad is er een prachtig uitzicht over de heuvels en het groene landschap.

Er zijn 8 ruime en lichte kamers, waarvan 3 familiekamers met 2 slaapkamers en 1 badkamer. Bij de agriturismo is een restaurant waar u de traditionele Calabrese gerechten kunt proeven met "km0" producten. De rustige ligging vlakbij het historische stadje Gerace, op slechts 10 kilometer van de bergen en 10 kilometer van zee, maken deze agriturismo tot een goede uitvalsbasis om het zuidoosten van Calabrië te ontdekken.

Faciliteiten voor Agriturismo Macri'

Zwembad
Zwembad
Slaapkamers
8
Internet / wifi
Internet / wifi
Airconditioning
Airconditioning
Verwarming
Verwarming
Huisdieren toegestaan
op aanvraag
Restaurant op loopafstand
op locatie (woensdag gesloten)
Strand binnen 10 km
op ca. 9 km
Landelijk
Landelijk
Tuin
Tuin
Terras
Terras
Houtoven
Houtoven
TV
TV
Stellen
Stellen
Familie
Familie
Kindvriendelijk
Kindvriendelijk
Actief-Wandelen-Fietsen
wandelen, fietsen, paardrijden
Sport / Spel
speeltuintje
Cursussen / proeverijen
kookcursussen op aanvraag
Parkeren
Parkeren

Calabrië / Zuid-Oost


Het zuidoostelijke deel van Calabrië, de zogeheten ‘teen van de laars’, wordt gevormd door de provincie Reggio Calabria en een deel van de provincies Vibo Valentia en Catanzaro. Het binnenland wordt gedomineerd door het bergmassief Aspromonte, begroeid met loof- en pijnboombossen, waar de natuur nog ongerept haar gang kan gaan. Het zuidoosten van Calabrië is voorzien van langgerekte zandstranden, vooral aan de zuidkant. De regio kent eigenlijk weinig grote steden. De grootste stad in het zuiden is Reggio Calabria. Voor de rest liggen er allerlei kleine dorpen en steden verspreid over het landschap.

Vanwege het ruige terrein van de Aspromonte lopen er nauwelijks wegen tussen de Ionische en de Tyrrheense kust, waardoor veel dorpen behoorlijk geïsoleerd liggen. Calabrië kent een rijke historie en overal kunt u daar nog sporen van aantreffen. In de Oudheid hebben de Grieken hun kolonies gesticht bij onder andere Monasterace, Reggio Calabria en Locri. Een bijzonder stukje Byzantijnse architectuur vindt u in een prachtig kerkje in Stilo. Veel dorpjes hebben nog een typisch middeleeuws centrum met smalle, kronkelende straatjes en witte kalkstenen huisjes. 

Bivongi

Zowel dit stadje zelf als de directe omgeving is een bezoek waard. Bivongi heeft een charmant middeleeuws centrum dat zeker leuk is om te bekijken. Net buiten de stad liggen een marmer- en ijzermijnpark (Il Parco del Marmarico en Il Parco delle Miniere del Ferro). Bovendien vindt u hier ook de hoogste waterval in de zuidelijke Apennijnen (La Cascata del Marmarico). Andere interessante bezienswaardigheden zijn de kloosters Il Monastero degli Apostoli en Il Monastero di San Giovanni Theristis. 

Gerace

Op de vlucht voor de Saracenen stichtten de inwoners van Locri in de 9e eeuw Gerace. De stad beleefde vervolgens een bloeiperiode onder Normandisch bewind. Dit is nog steeds zichtbaar in il Borghetto, Gerace’s prachtige, middeleeuwse historische centrum. Men noemt Gerace daarom ook wel het ‘Florence van het zuiden’. In het centrum bevindt zich il Cattedrale dell’Assunta, de grootste kathedraal van Calabrië. Ooit stonden er in de stad bijna 128 kerken, tegenwoordig zijn dat er een stuk minder. 

Guardavalle

Bekijk in het centrum van Guardavalle de diverse adellijke paleizen en andere mooie gebouwen. Hun bouwstijlen verraden in welke periode ze zijn gebouwd. Zo stamt het Palazzo Sirleto uit de Renaissance. Het behoorde tot een machtige lokale familie en was de verblijfplaats van een belangrijke kardinaal uit de 16e eeuw. Het Palazzo Spedalieri heeft een overdadige architectuur, typisch voor de Barok. Tevens huist het een kleine kerk, la Chiesa di Sant’Agazio, die in dezelfde stijl is gebouwd. Uit een latere periode komt Palazzo Falletti (19e eeuw), waarin allerlei granieten elementen in de architectuur zijn verwerkt. Andere interessante religieuze gebouwen zijn: de Chiesa del Carmine (17e eeuw), de Chiesa del Rosario (18e eeuw) en het basiliaanse klooster Santa Maria (15e eeuw).

Pazzano

De belangrijkste bezienswaardigheid van Pazzano is een 11e eeuws grotheiligdom, il Santuario della Madonna della Stella of di Monte Stella. In de grot staat een standbeeld van Mari. Op de plek van het heiligdom heeft u een mooi uitzicht over de gehele vallei van de rivier Stilaro en tussen de pijnbomen kunt u hier talloze geschikte plekjes vinden om gezellig te picknicken.

Reggio di Calabria

Reggio is beslist de moeite van een bezoek waard. Reggio di Calabria is aan het eind van de 8e eeuw gesticht als de Griekse kolonie Rhegion. Samen met het tegenoverliggende Zankle (het huidige Messina) op Sicilië beheersten ze de Straat van Messina. Helaas heeft Reggio in de loop der eeuwen veel te verduren gehad van aardbevingen, waarvan de heftigste plaatsvond in 1908. Hierdoor is er weinig meer over van het antieke Rhegion. Langs de prachtig aangelegde boulevard Lungomare Matteotti zijn er nog overblijfselen te zien van de Griekse stadsmuren (4e eeuw v.C.) en een Romeins badgebouw met fraaie mozaïekvloeren. Uit de latere geschiedenis van Reggio is er nog een Aragonees kasteel (15e eeuw) te vinden en de Basilicata Cattedrale di Maria Santissima Assunta in Cielo (11e eeuw) is na de aardbeving in 1908 mooi gerestaureerd.

Serra San Bruno

Midden in het regionale park Le Serre, ligt Serra San Bruno. Dit stadje is beroemd om het kartuizer klooster (la Certosa di San Stefano di Serra San Bruno), dat aan het einde van de 12e eeuw werd gesticht door Bruno van Keulen. Er wonen nog steeds monniken in het klooster. La Certosa herbergt ook een museum dat vertelt over de geschiedenis van het klooster en over het leven van de kartuizers. Ander plekken die u hier kunt bezoeken zijn de Santa Maria del Bosco, het meer en de grot van S. Bruno. In het centrum van Serra San Bruno staan een aantal kerken die in barokke stijl zijn gebouwd.

Stilo

Aan de oostkant van de Serre, tegen de helling van de Monte Consolino, ligt Stilo. Ooit was het een belangrijk Byzantijns stadje, maar de Saracenen hebben een groot deel van het Byzantijnse erfgoed verwoest. Gelukkig hebben ze een prachtig kerkje laten staan: la Cattolica. Andere mooie monumenten kunt u bekijken in het oude centrum van Stilo, zoals il Monastero di San Giovanni il Vecchio (15e eeuws klooster), de Dom (12e eeuw) en de kerken Rosario en San Domenico. Op de top van de berg Consolino staat een Normandisch kasteel, dat een schitterend uitzicht biedt over de zee en de Serre. Het oude centrum van Stilo bevat tevens een aantal mooie monumenten.

Parco Nazionale dell’Aspromonte

In het zuiden van Calabrië ligt als een van de laatste uitlopers van de Apennijnen het imposante bergmassief Aspromonte met toppen die bijna 2000 meter hoog zijn. Het massief maakt deel uit van het gelijknamige nationale park in het centrale deel van de provincie Reggio Calabria. Hier kunt u prachtig wandelen en genieten van de geweldige natuur. Het park kent een afwisselende vegetatie met citrusvruchten, wijn- en olijfgaarden langs de kuststrook, terwijl de hellingen begroeid zijn met loofbossen (kastanje, eik en steeneik onder de 1000 meter grens) en pijnbomen (o.a. Siciliaanse spar, boven de 1000 meter). Naast de gewone citrusvruchten groeit in de zuidelijke Aspromonte bovendien de zeldzame bergamot, bekend om zijn gebruik voor o.a. Earl Grey-thee en parfums. De Aspromonte wordt bevolkt door allerlei diersoorten als wolven, wilde boskatten, marters en herten. In de lucht kunt u mogelijk slechtvalken, haviken en zelfs de zeldzame havikarend (of Bonelli adelaar) spotten. Het park wordt doorkruist door allerlei rivieren, canyons en ravijnen, met hier en daar een waterval. Het verre verleden kan hier opeens dichtbij komen, want een deel van de bevolking van de Aspromonte stamt af van de oude Grieken en heeft nog steeds een deel van de Griekse taal en cultuur behouden. Wilt u een wandeltocht maken door de Aspromonte, verwacht dan niet overal mooi uitgezette wandelpaden. 

Le Serre

Deze lange bergketen begint ten zuiden van Catanzaro en loopt door tot in het Aspromonte-gebergte in ‘de punt van de laars’. Net als in het Sila Nationaal Park biedt de Serre prachtige panorama’s en veel natuurschoon en is het de woonplaats van talloze dier- en plantensoorten. Hier groeien bovendien allerlei paddenstoelensoorten van hoge kwaliteit. Pas op: het is verboden zelf op zoek te gaan naar paddenstoelen. Bovendien zijn sommige soorten giftig.

Stranden

Bovalino Marina: heldere zee met kiezelstranden en voldoende strandfaciliteiten.
Capo Bruzzano: prachtig zandstrand aan kristalhelder water, omgeven door wonderlijk gevormde rotsen en geurige bloemenvelden.
Marina di Gioiosa Ionica: schoon zeewater en goed onderhouden strandfaciliteiten.
Roccella Ionica: bekroond met 'de blauwe vlag' (la bandiera blu) in 2018, vanwege het schone zeewater en de goed onderhouden strandfaciliteiten.
Siderno: zowel kiezel- als zandstranden en voldoende strandfaciliteiten.
Soverato: een van de bekendste stranden van Calabrië en kan beter worden vermeden tijdens het hoogseizoen, al valt er dan ook veel te doen dankzij allerlei festivals en feesten. Toch is Soverato absoluut de moeite waard vanwege de vele zandstranden en de schattige baaien en inhammen die u overal langs de helderblauwe zee kunt vinden. 

Zuid-Oost
Zuid-Oost
Zuid-Oost
Zuid-Oost
Zuid-Oost
Zuid-Oost
Zuid-Oost
Zuid-Oost
Zuid-Oost
Zuid-Oost
Zuid-Oost
Zuid-Oost
Zuid-Oost
Zuid-Oost
Zuid-Oost
Zuid-Oost
Zuid-Oost
Zuid-Oost
Zuid-Oost

Klik op een foto om te vergroten

Calabrië 


Een reis naar Calabrië, gelegen in het uiterste zuidwesten van Italië (de teen van de Italiaanse laars), biedt voor ieder wat wils. De langgerekte streek grenst aan de Tyrrheense en de Ionische Zee en heeft een geschiedenis en cultuur die 3.000 jaar teruggaan. Tijdens uw vakantie in Calabrië kunt u genieten van de typische Calabrese sfeer. Het zal een reis zijn door de geschiedenis vol met prachtige natuur en ongewone gebruiken. Calabrië is een regio die voor iedereen wat nieuws te bieden heeft, zelfs de meest bereisde toerist komt hier aan zijn trekken. 

De strategische ligging in het hart van de mediterrane wereld heeft ertoe geleid dat dit stukje Italië door vele volkeren is bezet. Alle overheersers hebben hun stempel gedrukt op Calabrië en dat is nu nog steeds te merken. De invloeden zijn terug te vinden in de cultuur, de geschiedenis, de taal, de gastronomie, de tradities en de gebruiken. Zelfs de mensen worden erdoor gekenmerkt. 

Ondanks de ontelbare invallen door vreemde volkeren waar Calabrië onder geleden heeft, zijn de inwoners ongelooflijk gastvrij gebleven. Overal waar u komt, bestaat de kans dat u bijna van straat gesleurd wordt door volslagen vreemden om vervolgens tot uw verbazing op koffie, koekjes, wijn en 'friselle' (een plat soort brood belegd met paprika en olijfolie) getrakteerd te worden. En zo zijn er nog vele andere typische Calabrese gerechten. Het is sowieso aan te raden om flink de tijd te nemen voor het eten, want de vele typische Calabrese en veelal pikante gerechten zijn een ware streling voor de tong. Probeer de salami en visgerechten en geniet van de Cirò-wijnen.

De natuurparken Monte Pollino, Sila en Aspromonte bieden afwisselende landschappen en zullen natuurliefhebbers zeker bekoren. Naast de overweldigende natuur met bergen tot 2100 meter, heeft deze regio zijn bezoekers ook nog eens 780 km kustlijn te bieden. De tijd en de zee hebben ervoor gezorgd dat de kust heel erg divers is. Steile kliffen met kleine idyllische zandstrandjes kenmerken de Tyrrheense kust in de buurt van Tropea en Capo Vaticano.

Maar ook de Ionische kust is het bezoeken zeker waard. Niet alleen vanwege de vele stranden en gezellige kustplaatsen, maar vooral ook vanwege de archeologisch zeer interessante overblijfselen van nederzettingen uit de tijd van het "Magna Graecia". Ook een bezoek aan de stad Reggio Calabria, met zijn bronzen beelden van Riace, mag niet ontbreken wanneer u in Calabrië bent.

Maak een reis door deze groene regio en proef de typische Calabrese sfeer. Het zal een reis zijn door de geschiedenis, voorzien van prachtige natuur en ongewone gebruiken. Calabrië is een regio die voor iedereen wat te bieden heeft, zelfs de meest veeleisende toerist komt hier aan zijn trekken.

Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië
Calabrië

Klik op een foto om te vergroten

De kaart

Streetview

Beoordelingen

Deze accommodatie is nog niet beoordeeld door onze reizigers. Wilt u weten wat onze bevindingen/ervaringen zijn, vraag ons er dan gerust naar (via onze chat of contactpagina). Wij hebben alle accommodaties zelf bezocht, en we vertellen u er graag meer over!

De prijzen en beschikbaarheid wordt geladen. Eén moment geduld alstublieft.