Villa Casalvelino

Campanië / Cilento

m² | 12 Personen | prijs vanaf € 590

Het grote vakantiehuis Casalvelino ligt in de prachtige groene streek Cilento, op slechts 5 minuutjes rijden van zee. De moderne vakantiewoning bestaat uit een hoofdhuis en 3 geschakelde dependances. In totaal biedt Villa Casalvelino plaats aan 10-12 personen en is dan ook ideaal voor een grote familie of een groep vrienden. Afhankelijk van het aantal personen kunt u kiezen hoeveel dependances u bij wilt huren. 

De villa is voorzien van al het comfort en gemak dat u zich kunt wensen tijdens uw vakantie. Het hoofdhuis van Villa Casalvelino ligt op de eerste etage en is te bereiken via een externe trap. Er zijn 2 ruime slaapkamers waarvan 1 is gelegen op de bovenetage. Tevens zijn er 2 badkamers met douche en toilet waarvan 1 met ligbad. Het woongedeelte bestaat uit een zithoek met 2-persoonsbedbank en een apart eetgedeelte waar een eettafel voor 6 personen staat. Ook is er een moderne en volledig uitgeruste keuken in het huis aanwezig. De inrichting heeft een mediterrane sfeer.

De 3 geschakelde dependances liggen op de begane grond, onder het hoofdhuis. Elke dependance heeft een eigen ingang en een woonkamertje met een kookhoekje. Tevens beschikt elke dependance over een 2-persoonsbed, en een eigen badkamer met douche en toilet. De dependances geven de gasten onderling wat meer privacy; ideaal voor stellen, oudere kinderen, of grootouders.

Rondom de villa ligt een gigantische tuin van ongeveer 4.000 m², vol met bloemen en andere mediterrane vegetatie. U kunt zich daar lekker afzonderen met een boek en genieten van de rust en het uitzicht. Aan de ene kant kijkt u uit op de kuststrook die zich uitstrekt van Acciaroli tot aan Capo Palinuro. Aan de andere kant verschijnt het historische stadje Casalvelino aan de horizon.

Het grootste voordeel van deze villa is de nabijheid van de zee. Binnen een paar minuten bent u bij het kustplaatsje Casalvelino Marina en bij enkele van de mooiste stranden van Campanië. Echte aanraders in de omgeving zijn de archeologische schatten van Paestum en Velia. Maar trek ook zeker eens het binnenland van de Cilento in. U treft er een ongerepte natuur en kleine plaatsjes waar de tijd heeft stil gestaan, zoals Pisciotta en Camerota.

Villa Casalvelino is uitermate geschikt voor een groep vrienden of een grote familie op zoek naar een comfortabel huis dicht bij zee.

Afstanden
restaurants, winkels en bars, strand 2,5 km, Velia 8 km, Pisciotta 20 km, Paestum 40 km, Palinuro 35 km, vliegveld Napels 150 km

Faciliteiten voor Villa Casalvelino

Slaapkamers
5 (waarvan 3 in dependances)
Badkamers
5 (waarvan 3 in dependances)
Internet / wifi
Internet / wifi
Airconditioning
alleen in 1 slaapkamer + 2 dependances (tegen betaling)
Verwarming
Verwarming
Open haard
Open haard
Huisdieren toegestaan
kleine huisdieren op aanvraag
Strand binnen 10 km
ca. 1,5 km
Zeezicht
Zeezicht
Landelijk
Landelijk
Tuin
van ca. 4.000 m²
Terras
groot - panoramisch
Barbecue
Barbecue
Wasmachine
Wasmachine
Oven
Oven
TV
TV
Stellen
Stellen
Familie
Familie
Kindvriendelijk
Kindvriendelijk
Actief-Wandelen-Fietsen
Actief-Wandelen-Fietsen
Parkeren
Parkeren

Campanië / Cilento


De Cilento vormt het grootste deel van de provincie Salerno en wordt begrensd door de riviervlakte Selle in het noorden, regio Basilicata in het oosten en de Tyrrheense zee in het westen en zuiden. Het landschap bestaat hoofdzakelijk uit bergen, waarvan de hoogste toppen de Cervati (1898m), de Alburni (1742m) en de Gelbison (1705m) zijn. De kustlijn van de Cilento loopt van het antieke Paestum tot aan Sapri en is net als de rest van het gebied bergachtig met hoge rotsen aan zee. Alleen in het korte stuk van Sele tot Agropoli en tussen Casal Velino en Ascea is het landschap relatief laag en vlak. De bergen zijn bedekt met loof- en naaldboombossen en kennen een ongerepte natuur, rijk aan flora en fauna.

In de oudheid behoorde de Cilento tot het land van de Lucaniërs. Zij bewoonden het gebied wat tegenwoordig de regio Basilicata is plus het zuidelijke deel van de regio Campanië. De oudste geschiedenis is nog terug te vinden in de dorpsnamen als Vallo della Lucania en in de tradities en de cultuur van de Cilento. Paestum en Velia zijn de belangrijkste archeologische sites in de Cilento, waar imposante Griekse tempels en bewoningsresten nog zijn te bewonderen. In veel van de bergdorpen kunt u nog de sfeer van vroeger proeven.

Agropoli

In het zuiden van de Golf van Salerno ligt Agropoli. De naam is afgeleid van het Griekse woord acropolis, dat ´hoge stad´ betekent. Dit klopt wel, want het oude gedeelte van Agropoli is 20 meter boven zee op de rotsen gebouwd. Daarentegen heeft het moderne Agropoli zich lager rondom de heuvels en meer naar de kust uitgebreid. Er loopt een mooie weg, opgedeeld in brede 'traptreden', omhoog naar het middeleeuwse centrum. Bovenaan staat nog een poort uit de 6e eeuw die toegang geeft tot de borgo. In het oude centrum kunt u enkele kerken en het Angevins-Aragonese kasteel bezoeken of heerlijk rondwandelen door de oude straten. U heeft hier een prachtig uitzicht over de Golf van Salerno.

Castellabate

Castellabate staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, omdat het een van de mooiste en best bewaarde middeleeuwse centra van Italië heeft. Het centrum bestaat uit een waar labyrint van steegjes, trappetjes en smalle straten. Liggend op een bergtop 278m boven zee, biedt Castellabate geweldige panorama’s. Vanaf Castellabate is het niet ver rijden naar Punta Licosa. Het uitzicht over het blauwe water van de Tyrrheense zee is een bezoek meer dan waard.

Casal Velino

Klein middeleeuws dorp in de bergen van Cilento op een hoogte van 170 boven zeeniveau. Gebouwd als toevluchtsoord voor de inwoners van de omliggende dorpen. Niet alleen om te ontsnappen aan de piraten die voor de kust lagen, maar ook om malaria te ontlopen. Casal Velino teelt voornamelijk olijven en witte vijgen. Een uitbreiding van het dorp ligt aan zee: Marina di Casal Velino. De badplaats is meer op het (strand)toerisme ingespeeld.

Palinuro

De populairste badplaats langs de kust van Cilento heeft maar 1500 inwoners. In het hoogseizoen is het echter een stuk drukker. Geen wonder, want Palinuro ligt aan een azuurblauwe zee omgeven door steile rotsen en wordt in de rug gedekt door groene heuvels. Daarnaast liggen rondom de badplaats meer dan 30 zeegrotten, waarvan u er een vijftal per boot kunt verkennen. De rest van de grotten liggen volledig onderwater en zijn een ware traktatie voor duikliefhebbers.

Pioppi

Een van de charmantste badplaatsen die de Cilento kent is Pioppi. U vindt hier prachtige oude huizen en pleinen, gezellige barretjes en goede pizzeria’s. Daarnaast kunt u hier niet alleen heerlijk aan het strand liggen, maar ook mooie wandelingen maken in de omgeving. Pioppi ligt namelijk midden in het Nationaal Park Cilento.

Pisciotta

Eén van de Middeleeuwse dorpjes in Cilento, waar tradities en gebruiken nog het dagelijks leven bepalen. In pittoresk Pisciotta kunt u nog van het echte Italiaanse leven genieten. Slenter door de Middeleeuwse straten, bewonder de 16e eeuwse huizen en vergeet vooral niet de lokale specialiteiten te proeven.

Castelcivita / Grotte di Castelcivita

De grotten van Castelcivita zijn een aaneenschakeling van galerijen, grote zalen, smalle gangen, diepe putten en ondergrondse wateren. Overal ziet u stalagmieten en stalactieten in de meest prachtige en fantasierijke vormen, die vaak hun naam geven aan de ruimte waarin ze staan. Zo heb je la Pagoda, met een stalagmiet in de vorm van een oosterse tempel en il Tempio, waar je je in een tempel waant met enorme zuilen. Het onderaardse complex is ruim 5 kilometer lang en u kunt alleen onder begeleiding van een gids de grotten bezoeken.

Pertosa / Grotte dell’Angelo 

Het complex van de Grotte dell’Angelo is in totaal ca. 3 kilometer lang en de uitgestippelde routes voeren u langs grotten van verschillende afmetingen en ondergrondse meren. Overal ziet u indrukwekkende stalagmieten en stalactieten die er duizenden jaren over hebben gedaan om te ‘groeien’. Langs alle routes worden de druipsteenformaties op subtiele wijze belicht zodat u kunt genieten van een prachtig onderaards schouwspel.

Parco Nazionale del Cilento e Vallo di Diano

In 1991 is de Cilento tot nationaal park uitgeroepen. Het park beslaat bijna 180.000 hectare. In 1998 heeft UNESCO het op de werelderfgoedlijst gezet. In het park leven ca. 600 verschillende diersoorten. Zo lopen er wolven, vossen en wilde katten rond, maar ook dieren als otters en hazen. Talloze vogels bouwen hun nesten in het park. Zo kunt u in de lucht roofvogels spotten (steenarend, slechtvalk en havik). Loopt u door de bossen, dan kunt u luisteren naar zangvogels als de goudvink en boomleeuwerik, of boomklevers en ijsvogels tussen de bomen of langs beken zien vliegen. Pas op voor slangen (vierstreepslang, ringslang, aspisadder en geelgroene toornslang) al zijn ze waarschijnlijk al weggevlucht voordat u ook maar in hun buurt bent.

Tevens heeft de Cilento een rijke flora. Dit komt ook doordat het uitgestrekte park verschillende gebieden met verschillende klimaten en temperaturen kent. Zo vindt u er loofbomen als de ruwe berk, beuk en eik, maar ook naaldbomen als de zilverspar en bomen die goed tegen droogte kunnen als de buxus of het palmboompje. U kunt het nationale park Cilento te voet, te paard, met de fiets of de auto verkennen.

Parco Archeologico di Paestum

In de 7e eeuw v.Chr. stichtten de Grieken vanuit de Griekse kolonie Sybaris (in Calabrië) de stad Poseidonia, genoemd naar Poseidon, god van de zee. In 273 v.Chr. namen de Romeinen de stad over en doopten haar om in Paestum. Paestum is bekend vanwege de drie indrukwekkende tempels die sinds de oudheid nog steeds (grotendeels) overeind staan. De tempels zijn gebouwd in de zogeheten Dorische stijl. Twee zijn gewijd aan Hera en een tempel is gebouwd ter ere van Athena. Verder is nog een deel van het Romeinse forum met een kleine tempel bewaard gebleven. Deze tempel is gewijd aan de drie belangrijkste Romeinse goden: Jupiter, Juno en Minerva. De vondsten die tijdens opgravingen in Paestum aan het licht zijn gekomen, worden tentoongesteld in het bijbehorende museum. 

Stranden

Langs de kust van Cilento kunt u vele prachtige en kilometerslange stranden vinden. Soms liggen ze ingebed tussen hoge kliffen, soms zijn ze de overgang waar de heuvels in de zee verdwijnen. De stranden bestaan over het algemeen uit fijn zand al zijn er ook plekken waar het zand gemengd is met kiezels. Veel van de baaien en stranden zijn ondiep en worden geleidelijk dieper, zodat ze geschikt zijn voor gezinnen met kleine kinderen. In de buurt van de grotere badplaatsen zult u waarschijnlijk voor toegang tot het strand moeten betalen, al is die vaak wel voorzien van allerlei faciliteiten. In het hoogseizoen zijn de stranden relatief druk, maar nooit zo erg dat u geen rustig plekje kunt vinden. Buiten de maanden juli en augustus zou het zo maar kunnen dat u een deel van het strand voor uzelf heeft.

De mooiste stranden vindt u bij Acciarioli, Marina di Ascea, Marina di Camerota, Paestum, Palinuro en Villammare.  

Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento

Klik op een foto om te vergroten

Campanië


Campanië is rijk aan geschiedenis en tradities en heeft ontelbare bezienswaardigheden. De eerste personen die Campanië uitkozen voor hun vakantie waren de Romeinen. Zij noemden het “Campania Felix”. 

‘Het land van de vulkanen’ werd ver voor onze jaartelling al bewoond door de Samnieten. Zij hadden ontdekt dat de grond in deze streek erg vruchtbaar was en zeer geschikt was voor de landbouw. Later werden er in Campanië handelsnederzettingen gevestigd door de Phoeniciërs, de Romeinen en de Byzantijnen. Steden als Napels, Pompeï, Paestum en Capua kenden allemaal hun eigen bloeiperiode.

Napels, de Amalfitaanse kust, de opgravingen van Pompeï, Capri, Certosa en de vulkaan Vesuvius hebben al wereldfaam. Maar op uw ontdekkingstocht door Campanië zult u nog veel meer mooie, minder bekende, plekjes tegenkomen. Zoals het nationale park “Cilento”, de eilanden Procida en Ischia, het kasteel van Benevento en de opgravingen Velia en Paestum.

Napels is de stad die u spreekwoordelijk één maal in uw leven gezien moet hebben. Het is een bruisende stad waar niet alleen de vele bezienswaardigheden interessant zijn, maar waar ook het leven van alledag meer dan de moeite waard is om mee te maken.

Campanië leent zich voor alle soorten vakanties. Het is een aantrekkelijke bestemming voor mensen die cultuur, tradities en natuur zoeken, maar ook voor degenen die willen genieten van de stranden en de gastronomie. Typische producten uit deze streek zijn de mozzarella di bufala, de limoncello en natuurlijk de pizza, die oorspronkelijk uit Napels komt.

Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië

Klik op een foto om te vergroten

De kaart

Streetview

Beoordelingen

Uw ervaring met deze accommodatie
Liesbeth (12-04-2015)

Hartelijke ontvangst met een volle koelkast, zeer schoon en een warme sfeer. Uniek uitzicht. Het is wel een eind rijden vanaf Napels maar de beloning is groot. Wij hebben er met 7 personen een fantastische week gehad!Uw ervaring met deze accommodatie
Petra (20-06-2014)

In een woord geweldig: ligging, indeling, gemak, als op een filmset.Uw ervaring met deze accommodatie
Desiree (19-7-2011)
Villa Casalvelino sloeg werkelijk alles.
Wat een uitzicht!Een heerlijk royaal huis erg gebruiksvriendelijk.Fijn die dependances waardoor je niet op elkaars lip zit.
Prima barbecue.We zijn maar een keer gaan uit eten en meteen erg lekker bij Mamma Angelina op de lungomare. Is een aanrader.
De omgeving had ik drie jaar geleden al in mijn hart gesloten.Nog weinig toerisme en een onbedorven kuststrook.en toch genoeg culturele mogelijkheden.
Ik denk dat villa Casalvelino ons nog wel vaker als gasten zal krijgen.
Heel aardige eigenaren ook die ons in het dorp opwachtten en ons naar het huis begeleidden.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Wat een uitzicht.Het huis is erg comfortabel en gebruiksvriendelijk.de extra dependances zorgen ervoor dat de oudere kinderen en hun aanhang wat privacy hebben. Ik vind sowieso de cilento streek erg mooi/nog erg italiaans en een goede uitvalsbasis.Napels is zelfs goed te bereiken.Mooie stranden. We zullen hier zeker weer terugkomen.Hadden goed contact met moeder van eigenaresse.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Kim (10-6-2011)
We zijn erg vriendelijk en gastvrij ontvangen. Ik zou dit huis zeker aanraden aan anderen.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


De prijzen en beschikbaarheid wordt geladen. Eén moment geduld alstublieft.