Agriturismo I Mandorli

Sardinië / Centraal-Oost

15-25 m² | 37 Personen | prijs vanaf € 84

Midden in de Ogliastra, één van de mooiste streken van Sardinië, vindt u agriturismo I Mandorli. De agriturismo beschikt over 12 kamers en ligt op een kwartiertje rijden van de kust, en vlakbij het nationale park Gennargentu. Het park staat bekend om zijn beeldschone stranden en fascinerende landschap. Een ideale locatie om een strandvakantie te combineren met uitstapjes naar de bergen van Sardinië.

Agriturismo I Mandorli is gelegen in het panoramische heuvellandschap van de Ogliastra. De 18e-eeuwse boerderij is in typisch Sardijnse stijl gebouwd. Er zijn 7 standaard kamers in het hoofdgebouw en in de bijgebouwen liggen 3 superior kamers met terras, een standaardkamer en een ruime suite met prachtig dakterras. De kamers bieden plaats aan 2 tot 5 personen en beschikken allemaal over een balkonnetje of terras. 

Op het terrein wordt sinds jaar en dag fruit en groente geteeld. Ook wordt er op kleine schaal olijfolie, kaas en salami geproduceerd. Door de aanwezigheid van schapen, geiten, koeien en herten heeft I Mandorli een echte boerderijsfeer. Uiteraard wordt het vlees en de melk ook gebruikt voor het maken van typische kaas en worst.

Het uitgestrekte landgoed van de azienda leent zich perfect om even heerlijk bij te komen op een rustig plekje. Geniet bij het zwembad van de totale rust en laat het uitzicht op de bergachtige omgeving rustig op u inwerken. Ook vanuit het restaurant kijkt u uit over de vallei en de bergen. Het restaurant serveert veelal traditionele gerechten waarbij de invloed van de zee en de bergen duidelijk merkbaar is.   

Een boottocht langs de schilderachtige kust, een rit door de Gennargentu en bezoekjes aan de mooie stranden zullen uw verblijf onvergetelijk maken. Al met al is I Mandorli perfect als onderdeel van een rondreis en voor degenen die de oostkust van Sardinië willen leren kennen.

Afstanden
winkels, bars en restaurants 4 km, strand 7 km, vliegveld Cagliari 152 km, vliegveld Olbia 185 km, vliegveld Alghero 235 km, Nationaal Park Gennargentu 10 km, Cala Goloritzé 30 km, Cala Gonone 60 km, 

Faciliteiten voor Agriturismo I Mandorli

Zwembad
01/05-10/10
Slaapkamers
12
Internet / wifi
gratis
Airconditioning
Airconditioning
Verwarming
Verwarming
Open haard
Open haard
Restaurant op loopafstand
open van 01/05 tot 30/09
Strand binnen 10 km
op ca. 7 km
Landelijk
Landelijk
Tuin
Tuin
Terras
Terras
Begane grond
en eerste etage
Minibar
klein koelkastje (in superior kamers grotere koelkast)
Stellen
Stellen
Familie
Familie
Kindvriendelijk
Kindvriendelijk
Actief-Wandelen-Fietsen
Actief-Wandelen-Fietsen
Parkeren
Parkeren

Sardinië / Centraal-Oost


In het oosten van Centraal-Sardinië liggen de regio’s Nuoro en Ogliastra. Het landschap is heuvel- tot bergachtig, al liggen er in het binnenland ook valleien en grasweiden. In de lager gelegen gebieden zijn landbouw, olijfolie- en wijnproductie de grootste inkomstenbronnen. Bekende wijnen die hiervandaan komen zijn de Cannonau, de Mandrolisai en de Malvasia. Berghellingen zijn bedekt met bossen van onder andere kurkeik, steeneik en kastanje. Daar kunt u op veel plekken nog inheemse soorten tegenkomen als de moeflons (wilde schapen) en Sardijnse herten. Ander groot wild dat er loopt zijn herten en everzwijnen en tot het veelvoorkomende klein wild behoren marters, patrijzen en wilde katten. Roofvogels als de steenarenden, haviken en gieren bouwen veelvuldig hun nesten in de Sardijnse bossen.

Niet alleen is Sardinië rijk aan natuur, maar ook aan cultuur. De mysterieuze nuraghi, ronde torens, kunt u overal op het eiland aantreffen. De nuraghe-bevolking bouwde deze tussen 2000 en 500 v.Chr. en er zijn er nog ruim 7000 van over. De bekendste archeologische site in de regio Nuoro is het nuraghi-dorp Tiscali, dat in een grot is gebouwd. In de loop der eeuwen is Sardinië door verschillende volkeren overheerst geweest, waaronder de Feniciërs en wat later de Romeinen. In de kunst en architectuur is de komst van de verschillende overheersers niet duidelijk terug te vinden. Veel kerken zijn in Romaanse stijl gebouwd, al komen Gotische en Barokke kerken ook af en toe voor.

Dorgali

De huizen in het historisch centrum zijn opgetrokken uit donker granietsteen en geven het centrum een bijzonder uiterlijk. 

Cava Bue Marino

De monniksrob, die in de volksmond ook wel zeekoe werd genoemd, bracht haar jongen groot in de grot van Bue Marino (zeekoe). Helaas is het dier tegenwoordig bijna uitgestorven in het Middellandse zeegebied. Toch geeft hij nog steeds zijn naam aan de grot. De grot is maar 5 kilometer lang, maar spectaculair genoeg dankzij de vele stalagmieten en stalactieten die op subtiele wijze worden belicht. Ook zijn er nog rotstekeningen te zien die dateren uit de late Steentijd. 

Lanusei

Bergstad, biedt prachtige vergezichten over de wijde omgeving. 

Nuoro

Aan de voet van de Monte Ortobene, een goede uitvalsbasis voor bezienswaardigheden in de omgeving. De Chiesa della Madonna delle Grazie heeft mooie fresco’s en het moderne kunstmuseum (MAN) is een aanrader.

Orgosolo

In de oudheid noemde men dit gebied al Barbagia, het land van de barbaren. Orgosolo is vooral bekend om de murales, politiek getinte muurschilderingen, die u overal in het dorp kunt tegenkomen.

Orosei

Leuk stadje vlak aan zee met een sfeervol historisch centrum met witte huizen en een paar mooie kerken. Het plaatsje is al in de middeleeuwen gesticht en is lange tijd de belangrijkste plaats uit de streek geweest. Bijzonder is het traditionele feest ‘Santa Maria e Mare’ (eind mei/begin juni) waarbij opgetuigde vissersbootjes in processie het riviertje naar zee afzakken. De circa 5 kilometer brede vlakke strook tussen Orosei en de kust is een prachtig natuurgebied met veel broedende eenden, blauwe reigers en zilverreigers. Ook kunnen er mooie wandelingen door het lichtglooiende landschap gemaakt worden. 

Tortoli

Fraaie witte stranden met toeristische voorzieningen, prachtige natuur en vele culturele plekken. 

Parco Nazionale del Golfo di Orosei-Gennargentu

Dit prachtige nationale park loopt van de de Golf van Orosei tot diep in het Sardijnse binnenland. Het bestaat uit het bergmassief Gennargentu en de Supramonte, een plateau van kalksteen en dolomiet. Het is een ruig en wild landschap dat geweldige mogelijkheden biedt voor dagtochten. U kunt hier heerlijk wandelen en fietsen, maar ook net zo goed met de auto rondtoeren. In het park van Gennargentu wonen veel verschillende diersoorten, waaronder moeflons (wilde schapen), Sardijnse herten, damherten, wilde katten en vossen. Daarnaast bouwen roofvogels hun nesten hier, zoals de Eleonora valk, steenarend, havik en buizerd. 

Stranden

Arbatax: langs de kust bij Arbatax kunt u het ene na het andere mooie strand aantreffen. Porto Frailis (zand), Marina San Gemiliano, Lido di Orri tot aan Marina di Barisardo (zand en kiezel), Museddu (zand), Marina di Gairo (zand&kiezel), Sa Foxi Manna (zand&kiezel). De meeste stranden zijn voorzien van faciliteiten en worden in het hoogseizoen enigszins tot zeer druk bezocht.
Berchida & Biderrosa: ten noordoosten van Orosei vindt u deze twee stranden. Het zijn lange zandstanden, omlijnd door rotsen en jeneverstruiken. Hoewel ze populair zijn vanwege hun geweldige ligging in het landschap, zijn ze zelfs in het hoogseizoen niet vol dankzij hun uitgestrektheid.
Marina di Tertenia: in de buurt van Marina di Tertenia liggen Caletta della Torre en Caletta Pagliuzze Dorate, twee zandstranden die weinig faciliteiten hebben, maar relatief rustig en kindvriendelijk zijn. Verder kan men hier duiken en (wind)surfen.
Golfo di Orosei:
 in de baai van Orosei vindt u ene na het andere mooie strand. Ze hebben allemaal ongeveer dezelfde kenmerken. De stranden bestaan uit lichtgekleurd zand, al kunnen ze ook deels gemengd zijn met kiezels of kleine stenen en ze zijn veelal omringd door rotsen en struiken. De helderblauwe zee is ondiep, zodat het geschikt is voor kleine kinderen om in te spelen. De meeste stranden zijn voorzien van faciliteiten en op sommige plekken kunt u een bootje huren. De baai van Orosei is geliefd bij (wind)surfers en duikers. Tevens staat de baai bekend om een bruisend nachtleven. De mooiste stranden zijn o.a. Cala di Cartoe, Cala Fuili, Cala Ginepro, Cala di Luna en Cala Osalla. In de Golfo di Orosei liggen ook baaien verscholen die u alleen per boot kunt bereiken, waaronder Cala Biriola, Cala dei Gabbiani en Cala Goloritzé. Ze zijn rustiger en minder toeristisch en bieden ook geen faciliteiten. De meeste stranden bestaan uit zand, vaak gemengd met grind of kiezels. Omdat de kust lang ondiep blijft en geleidelijk afloopt, zijn deze baaien zeer geschikt voor kleine kinderen. Duikers en surfers zoeken deze baaien ook veelvuldig op, dankzij de levendige onderwaterwereld en de mooie golven.

Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost

Klik op een foto om te vergroten

Sardinië


Langs de kust van Sardinië liggen eindeloze witte zandstranden, afgewisseld door talloze, meestal verlaten, rotsachtige inhammen die worden omzoomd door dichte pijnboombossen. Nergens in Europa is de zee zo intens blauw en het water zo helder dan hier. De prachtige kusten, het grote verleden, de goede keuken, de oude cultuur, maar ook de moderne faciliteiten zorgen ervoor dat uw vakantie op Sardinië zeker niet tegen zal vallen. 

Door de eeuwen heen hebben onder andere de Carthagers, de Romeinen en de Spanjaarden hun sporen op Sardinië nagelaten. U zult merken dat het een trotse regio is, waar nog veel waarde wordt gehecht aan oude tradities en gebruiken. 

Sardinië is vooral bekend om zijn kust en is dan ook ideaal voor de strandliefhebbers. Maar er valt ook veel te ontdekken. Natuurliefhebbers vinden hier nog volop verscholen plekjes. Het binnenland is ruw en bergachtig, met betoverende bossen met kurkeiken, jeneverbes, brem en wilde olijfbomen. Ook kunt u zomaar een groep flamingo’s aan de waterkant tegenkomen.

Liefhebbers van cultuur kijken hun ogen uit op Sardinië. Bijzondere plaatsen zoals Cagliari met zijn mooie kathedraal en citadel, Alghero met zijn Catalaanse invloeden en Sassari met zijn prachtige Dom zijn zeer de moeite waard. In het binnenland bij Nuoro treft u een bevolking aan die nog grotendeels leeft volgens oude tradities en gebruiken. De nuraghi van Barumini zijn archeologische opgravingen waar u meer te weten komt over de oorspronkelijke bewoners van de streek. 

Zoals in heel Zuid-Italië neemt de keuken ook hier een belangrijke plaats in. Vooral in de kustgebieden vindt u een grote keuze aan visspecialiteiten. Doordat Sardinië vrij ver verwijderd is van het Italiaanse schiereiland heeft deze regio een geheel eigen identiteit.

De prachtige kusten, het grote verleden, de goede keuken, de oude cultuur, maar ook de moderne faciliteiten zorgen ervoor dat uw verblijf op Sardinië zeker niet tegen zal vallen.

Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië

Klik op een foto om te vergroten

De kaart

Streetview

Beoordelingen

Uw ervaring met deze accommodatie
Nadine (21-09-2020)

Veel te harde beddenUw ervaring met deze accommodatie
Klaas-Willem (20-09-2020)

Mooie accomodatie en faciliteiten, goed restaurant. Perfecte service van de gastheer, echt een aanrader.Uw ervaring met deze accommodatie
Jose (28-08-2019)
Uw ervaring met deze accommodatie
Jose (28-08-2019)
Uw ervaring met deze accommodatie
K. (13-08-2019)

Prachtig uitzicht, mooi zwembad, de bedden zijn wat aan de harde kant, ontbijt kan wat gevarieerder. Erg leuk is om een boottocht langs de kust te maken.Uw ervaring met deze accommodatie
Lennart (23-04-2019)

Zeer mooie plek; prachtig uitzicht; mooi dalUw ervaring met deze accommodatie
Christopher (27-08-2018)

Agriturismo I Mandorli is echt een aanrader. Na een stukje onverharde weg draai je het terrein op en zie je meteen dat het een paradijsje is. De kamers zijn verzorgd, schoon en ruim. De airco is ijskoud en je hebt de basisvoorzieningen die je verder nodig hebt. Het zwembad is heerlijk, en het restaurant serveert lekkere gerechten.

De ligging ten opzichte van de omliggende dorpjes en de kust is perfect. Met een kwartiertje tot twintig minuten rijden ben je eigenlijk overal waar je zijn wil.

Ook leuk: ga de omliggende wildernis eens verkennen! Er zijn diverse rotspartijen om te beklimmen waar ook grotten in zitten.

De locatie is zeer geschikt om te bezoeken met jonge kinderen!

Enige aanmerkingen zijn dat het tweepersoonsbed wel een wat hard matras had met voelbare pocketveren, en dat het ontbijt niet heel bijzonder was en weinig afwisseling bood voor de periode waarin wij er verbleven (1 week).Uw ervaring met deze accommodatie
Annemiek (24-09-2017)

Geweldig! Heel romantisch en superlekker diner, elke dag hier gegeten!Uw ervaring met deze accommodatie
Margriet (22-08-2017)
Uw ervaring met deze accommodatie
Margriet (22-08-2017)
Uw ervaring met deze accommodatie
Eva (10-08-2017)

Ge-wel-dig! Lieve mensen, superschoon, super zorgzaam, basic maar lekker eten en goed ontbijt. Magnifiek uitzicht en we hebben 3 nachten op ons dakterras geslapen (toevallig camperrspullen bij ons) onder een oogverblindende sterrenhemel. Zwoele nachten, wel airco. Dikke 10!Uw ervaring met deze accommodatie
Roel (10-10-2016)

ook onverharde toerit, eveneens prima etenUw ervaring met deze accommodatie
Theo (22-09-2016)

Goed maar ook geen agriturismo gevoel .Uw ervaring met deze accommodatie
Jan (13-09-2016)

PrimaUw ervaring met deze accommodatie
Olivier (10-08-2016)

Een hele leuke, mooie accommodatie. Erg vriendelijk personeelUw ervaring met deze accommodatie
Nicolaas (02-11-2015)

Prima verzorgd.
Leuk balkon, mooie kamerUw ervaring met deze accommodatie
Wilko (21-07-2015)
Uw ervaring met deze accommodatie
Bert (10-07-2015)
Uw ervaring met deze accommodatie
Richard (01-07-2015)

kamer was nogal basic; wel erg gastvrij en hele mooie locatie, goed eten. beetje afgelegen voor een gezin met kleine kinderen. goed ontbijt.Uw ervaring met deze accommodatie
Maarten (30-06-2015)

Erg leuke kamer (met een verdieping!), balkon met wasrek wat voor ons heel fijn was (5 weken weg met 2 pers. op 1 motor = wassen), lekker eten, huiswijn was wat minder.
Uw ervaring met deze accommodatie
René (12-06-2015)

Superior kamer prima, keuken matigUw ervaring met deze accommodatie
Wout en Marry (03-06-2015)

GoedUw ervaring met deze accommodatie
Wout en Marry (03-06-2015)

goedUw ervaring met deze accommodatie
Suzanne (19-10-2014)

Zeer mooie ligging, je eet er de amandelen direct van de bomen! Iets afstandelijke directie, meer hotel/restaurant dan bijv. Testone. Fijne kamers: ruim en goed bed.Uw ervaring met deze accommodatie
Ingrid (12-08-2014)

goed, prachtige gelegen,mooi zwembad, airco op kamers maken veel herrie en geven warme lucht als ze hoger worden afgesteld, ontvanggst niet erg vriendelijk, Omgeving wel erg leukUw ervaring met deze accommodatie
André (27-07-2014)

Locatie is prima, kamers zijn OK, het diner laat te wensen over. De kwaliteit-prijsverhouding voor het eten is hierbij niet goed. Ook het ontbijt is, in vergelijking met de andere locaties, beperkt. Het contact met het vaste personeel was afstandelijk. Van hun uit werd er geen advies of tips gegeven over bezienswaardigheden of leuke activiteiten in de omgeving.Uw ervaring met deze accommodatie
Patrick (28-06-2014)

Dit is top !Uw ervaring met deze accommodatie
Georgine (07-08-2013)

Fijn zwembad, maakte meer een indruk van een hotel, desondanks prima verblijfUw ervaring met deze accommodatie
Kristin (19-07-2013)

kleine kamer en badkamer, terras met uitzicht dan wel weer erg gewaardeerdinfoUw ervaring met deze accommodatie
Désiree (09-07-2013)

Fantastische ligging,goed eten prachtige kamer superior gekregen.Bij aankomst was verwarrend waar je moest zijn.Weet nu nog niet wie de eigenaar/esse is.Personeel was super aardig.Inmiddels ging het Italiaans spreken weer beter dus leuk contact gehad.
prima ontbijtUw ervaring met deze accommodatie
D. (03-07-2013)

Zeer mooie kamer. Ook hier iedere dag opgeruimd.
Eten was hier ook goed in orde. Personeel zeer behulpzaam.Uw ervaring met deze accommodatie
Tony (29-06-2013)

Schitterend gelegen, mooi uitzicht tijdens eten, heel aardig personeel, kamer iedere dag verzorgd, eten varieert maar doorgaans goed, huiswijn kan beter.
Heel mooi groot zwembad, prima uitgangsbasis voor wandelingen en de zee.Uw ervaring met deze accommodatie
Jacobus (26-06-2013)

Het personeel mag iets vriendelijker en ze spraken geen engels was toch moeilijk af en toe met het eten. Kamer was perfect.Uw ervaring met deze accommodatie
Lieven (23-06-2013)

Heel leuke accomodatie, lekker ontbijt, vriendelijke bedieningUw ervaring met deze accommodatie
Peter (14-06-2013)

prachtige accommodatie, schitterend gelegen en smaakvol ingericht.Maaltijden heel goed met mogelijkheid tot light menu.Uw ervaring met deze accommodatie
Christine Tineke (11-06-2013)

Prachtig gelegen in de bergen. Maar met slecht weer is het een trieste omgeving, uitgestorven dorpen. Beetje luguber wel. Hiet willen we nooit meer terug.
Niemand sprak Engels. Het eten was fantastisch, nog hartelijk dank voor het ontvangstdiner. Er was wel Wifi.Uw ervaring met deze accommodatie
Arjen (01-06-2013)
Uw ervaring met deze accommodatie
L (23/08/2012) :
Geweldig mooi gelegen agriturismo. Schitterend uitzicht vanuit het zwembad. Lekker eten maar wel eenzijdig en ik vermoed iedere dag hetzelfde voorgerecht. Kamers heel goed, misschien een iets te kleine douche-ruimte.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Pothoven (20/08/2012) :
Zoals je verwacht van Enotria. Een van de kamers had een klein koelkastje. Fijn. Prachtig zwembad.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
K. (11/08/2012) :
Prima agri. Eten is goed, produkten van eigen terrein!! Er zijn ondertussen wel meer dan 7 kamers dan jullie aangeven. Volgens mij zijn het er nu 15 of 16 geworden. Het enige minpunt aan deze is dat de beide broers geen engels spreken. De verkoop van eigen produkten was nu vrijwel niet mogelijk. Maar verder een prima locatie, met een prachtig zwembad voor de jongens.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
René en Monique (09/08/2012) :
Rustig gesitueerd en toch een goede uitvalsbasis naar de hele omgeving. Alles goed verzorgd.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
René (06/08/2012) :
Prachtige accomodatie ,vriendelijk personeel, goed eten.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Paul en Coby (05/08/2012) :
Mooi groot zwembad, prachtig gelegen.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Henk (04/08/2012) :
Kamers verschillen. Onze kamer was aan de kleine kant, maar had wel een groot terras. Prachtig zwembad. Rustig gelegen, maar niet afgelegen. Goede maaltijden voor € 25 per persoon inclusief drank.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Rudi & Veerle (03/08/2012) :
Prachtig gelegen. Vanuit het zwembad zicht op het bergdorpje Baunei. Kruidenier met brood onderweg van Lotzerai naar I Mandorli. Niet te missen : uitstap naar de Gola di Gorropu (kloof); bergtochten in het binnenland. Lekkere maaltijden geserveerd op het terras. Keuze uit een light of volledig menu. Ontbijt meer dan ok.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Wim (19/07/2012) :
Prima!! Zelfde prijs als La Miniera Fiorita, maar tweemaal beter. prachtig zwembad; actief bedrijf; vriendelijk personeel; prima eten in een gezellige ruimte geserveerd. Een sterke aanrader!


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
sabelle (18/07/2012) :
Prachtig geleden!Mooie grote kamers, goede keuken , goed ontbijt naar Italiaanse normen.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Caroline (09/07/2012) :
Heerlijk rustig gelegen, prachtig zwembad en fantastisch eten.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Richard (13/06/2012) :
erg fijne ontvangst, schone en nette kamers, zwembad was erg mooi, het erf was wel een beetje rommelig, de verzorging rondom kan beter, maar al met al een zeer fijn adres. ook hier worden de bedden niet opgemaakt en de handdoeken vervangen.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Jacques / Toos (28/05/2012) :
Wij waren tussen 12 mei en 16 mei op dit adres. Een prachtige locatie met een schitterend zwembad dat helaas pas op 20 mei open zou zijn.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


De prijzen en beschikbaarheid wordt geladen. Eén moment geduld alstublieft.