Agriturismo Testone

Sardinië / Centraal-Oost

15-20 m² | 18 Personen | prijs vanaf € 32

Agriturismo Testone ligt in de streek Barbagia, in het hart van Sardinië, en is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Op de hoogvlakte van Sa Serra bezit de familie Secchi al generaties lang dit gigantische landgoed waarop de agriturismo gelegen is. Het is een plek om lekker weg te dromen, ver weg van de bewoonde wereld. Een ideale plek dus voor diegenen op zoek naar een agriturismo op Sardinië waar genoten kan worden van natuur, rust en gastronomie.

Mensen die rust zoeken en willen genieten van de ongerepte natuur komen hier in ruime mate aan hun trekken. Het eerste dorp ligt op ongeveer 7 kilometer afstand. Beoordeelt u zelf of de geïsoleerde ligging voor u een nadeel of een voordeel betekent. De 8 kamers van de agriturismo hebben een eenvoudige rustieke inrichting. Allemaal beschikken ze over een eigen badkamer en airconditioning.

Agriturismo Testone ligt op ongeveer 700 meter boven zeeniveau en omvat een terrein van bijna 350 hectare land. Op de vruchtbare landbouwgronden is onder andere plaats voor fruitbomen, een moestuin en olijfbomen. Ook grazen er geiten, schapen en paarden op het land. Grappig ook zijn de twee kunstmatig aangelegde meertjes waarvan één een forellenvijver is.

Eigenaar Sebastiano komt uit een echte boerenfamilie en is één van de pioniers op het gebied van agriturismo op Sardinië. Hij is een echte gastheer en daarnaast ook een fantastische kok. Hij is trots op het land en kan u meer vertellen over het werk op het land. Als u wilt kunt u de eigen producten zoals kaas, wijn en honing ook zelf kopen.

De ligging van Testone is ideaal voor natuurliefhebbers. U treft hier de pure ongerepte natuur en het kan zo maar voorkomen dat u vossen of zwijnen ziet tijdens een wandeling. De vele archeologische schatten, kleine dorpjes en de nabijheid van Nuoro bieden echter ook genoeg op het gebied van cultuur. Wij adviseren u te kiezen voor halfpension bij Testone. Niet alleen vanwege de afgelegen ligging maar ook vanwege het heerlijke eten en de lokale gerechten.

Bent u op zoek naar een ontspannen vakantie waarbij u kunt genieten van de landelijk omgeving en de typische boerenkeuken? Dan is Testone echt wat voor u. Als onderdeel van een rondreis is de agriturismo ook buitengewoon geschikt.

Afstanden
winkels, bars en restaurants 7 km, strand 65 km, vliegveld Olbia 110 km, vliegveld Alghero145 km, Nuoro 25 km

Faciliteiten voor Agriturismo Testone

Slaapkamers
8 (met privébadkamer)
Internet / Wi-Fi
gratis Wi-Fi in de algemene ruimtes
Airconditioning
Airconditioning
Verwarming
Verwarming
Open haard
Open haard
Huisdieren toegestaan
op aanvraag
Restaurant op loopafstand
Restaurant op loopafstand
Landelijk
Landelijk
Tuin
Tuin
Terras
Terras
Begane grond
Begane grond
Barbecue
Barbecue
Stellen
Stellen
Actief-Wandelen-Fietsen
Actief-Wandelen-Fietsen
Sport / Spel
speeltuintje
Parkeren
Parkeren

Sardinië / Centraal-Oost


In het oosten van Centraal-Sardinië liggen de regio’s Nuoro en Ogliastra. Het landschap is heuvel- tot bergachtig, al liggen er in het binnenland ook valleien en grasweiden. In de lager gelegen gebieden zijn landbouw, olijfolie- en wijnproductie de grootste inkomstenbronnen. Bekende wijnen die hiervandaan komen zijn de Cannonau, de Mandrolisai en de Malvasia. Berghellingen zijn bedekt met bossen van onder andere kurkeik, steeneik en kastanje. Daar kunt u op veel plekken nog inheemse soorten tegenkomen als de moeflons (wilde schapen) en Sardijnse herten. Ander groot wild dat er loopt zijn herten en everzwijnen en tot het veelvoorkomende klein wild behoren marters, patrijzen en wilde katten. Roofvogels als de steenarenden, haviken en gieren bouwen veelvuldig hun nesten in de Sardijnse bossen.

Niet alleen is Sardinië rijk aan natuur, maar ook aan cultuur. De mysterieuze nuraghi, ronde torens, kunt u overal op het eiland aantreffen. De nuraghe-bevolking bouwde deze tussen 2000 en 500 v.Chr. en er zijn er nog ruim 7000 van over. De bekendste archeologische site in de regio Nuoro is het nuraghi-dorp Tiscali, dat in een grot is gebouwd. In de loop der eeuwen is Sardinië door verschillende volkeren overheerst geweest, waaronder de Feniciërs en wat later de Romeinen. In de kunst en architectuur is de komst van de verschillende overheersers niet duidelijk terug te vinden. Veel kerken zijn in Romaanse stijl gebouwd, al komen Gotiek en Barok af en toe ook wel voor.

Dorgali

De huizen in het historisch centrum zijn opgetrokken uit donker granietsteen en geven het centrum een bijzonder uiterlijk. 

Cava Bue Marino

De monniksrob, die in de volksmond ook wel zeekoe werd genoemd, bracht tot een jaar of 10 geleden nog haar jongen groot in de grot van Bue Marino (zeekoe). Helaas is het dier tegenwoordig bijna uitgestorven in het Middellandse zeegebied. Toch geeft hij nog steeds zijn naam aan de grot. Hoewel de grot 5 kilometer lang is, kunt u alleen het voorste deel bezoeken. Gelukkig is dat al spectaculair genoeg dankzij de vele stalagmieten en stalactieten die op subtiele wijze worden belicht. Ook zijn er nog rotstekeningen te zien die worden gedateerd in de late Steentijd. De Cava Bue Marino is te voet te bereiken vanaf kustplaats Cala Gonone. Reken op 40 minuten stevig doorwandelen. Wie geen zin heeft in de wandeling kan vanaf de haven van Cala Gonone een bootje nemen.

Lanusei

Bergstad, biedt prachtige vergezichten over de wijde omgeving. 

Nuoro

Aan de voet van de Monte Ortobene, een goede uitvalsbasis voor bezienswaardigheden in de omgeving. De chiesa della Madonna delle Grazie (mooie fresco’s) en het moderne kunstmuseum (MAN) een aanrader.

Orgosolo

In de oudheid noemde men dit gebied al Barbagia, het land van de barbaren. Orgosolo is vooral bekend om de murales, politiek getinte muurschilderingen, die u overal in het dorp kunt tegenkomen.

Orosei

Leuk stadje vlak aan zee met een sfeervol historisch centrum met witte huizen en een paar mooie kerken. Het plaatsje is al in de middeleeuwen gesticht en is lange tijd de belangrijkste plaats uit de streek geweest. Bijzonder is het traditionele feest van ‘Santa Maria e Mare’ (eind mei/begin juni) waarbij opgetuigde vissersbootjes in processie het riviertje naar zee afzakken. De circa 5 kilometer brede vlakke strook tussen Orosei en de kust is een prachtig natuurgebied met veel broedende eenden, blauwe reigers en zilverreigers. Ook kunnen er mooie wandelingen door het lichtglooiende landschap gemaakt worden. 

Tortoli

Fraaie witte stranden met toeristische voorzieningen, prachtige natuur en vele culturele plekken. Openluchtmuseum van de moderne kunst.

Parco Nazionale del Golfo di Orosei-Gennargentu

Dit prachtige nationale park loopt van de de Golf van Orosei tot diep in het Sardijnse binnenland. Het bestaat uit het bergmassief Gennargentu en de Supramonte, een plateau van kalksteen en dolomiet. Het is een ruig en wild landschap dat geweldige mogelijkheden biedt voor dagtochten. U kunt hier heerlijk wandelen en fietsen, maar ook net zo goed met de auto rondtoeren. In het park van Gennargentu wonen veel verschillende diersoorten, waaronder moeflons (wilde schapen), Sardijnse herten, damherten, wilde katten en vossen. Daarnaast bouwen roofvogels hun nesten hier, zoals de Eleonora valk, steenarend, havik en buizerd. 

Stranden

Arbatax: langs de kust bij Arbatax kunt u het ene na het andere mooie strand aantreffen. Porto Frailis (zand), Marina San Gemiliano, Lido di Orri tot aan Marina di Barisardo (zand en kiezel), Museddu (zand), Marina di Gairo (zand&kiezel), Sa Foxi Manna (zand&kiezel). De meeste stranden zijn voorzien van faciliteiten en worden in het hoogseizoen enigszins tot zeer druk bezocht.
Berchida & Biderrosa: ten noordoosten van Orosei vindt u deze twee stranden. Het zijn lange zandstanden, omlijnd door rotsen en jeneverstruiken. Hoewel ze populair zijn vanwege hun geweldige ligging in het landschap, zijn ze zelfs in het hoogseizoen niet vol, dankzij hun uitgestrektheid.
Marina di Tertenia: in de buurt van Marina di Tertenia liggen Caletta della Torre en Caletta Pagliuzze Dorate, twee zandstranden die weinig faciliteiten hebben, maar ook relatief rustig en kindvriendelijk zijn. Verder kan men hier duiken en (wind)surfen.
Golfo di Orosei:
 in de baai van Orosei vindt u ene na het andere mooie strand. Ze hebben allemaal ongeveer dezelfde kenmerken. De stranden bestaan uit lichtgekleurd zand, al kunnen ze ook deels gemengd zijn met kiezels of kleine stenen en ze zijn veelal omringd door rotsen en struiken. De helderblauwe zee is ondiep, zodat het geschikt is voor kleine kinderen om in te spelen. De meeste stranden zijn voorzien van faciliteiten en op sommige plekken kunt u zelfs een bootje huren. De baai van Orosei is geliefd bij (wind)surfers en duikers. Tevens staat de baai bekend om een bruisend nachtleven. De mooiste stranden zijn o.a. Cala di Cartoe, Cala Fuili, Cala Ginepro, Cala di Luna en Cala Osalla. In de Golfo di Orosei liggen ook baaien verscholen die u alleen per boot kunt bereiken, waaronder Cala Biriola, Cala dei Gabbiani en Cala Goloritzé. Ze zijn rustiger en minder toeristisch en bieden ook geen faciliteiten. De meeste stranden bestaan uit zand, vaak gemengd met grind of kiezels. Omdat de kust lang ondiep blijft en geleidelijk afloopt, zijn deze baaien zeer geschikt voor kleine kinderen. Duikers en surfers zoeken deze baaien ook veelvuldig op, dankzij de levendige onderwaterwereld en de mooie golven.

Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost

Klik op een foto om te vergroten

Sardinië


Langs de kust van Sardinië liggen eindeloze witte zandstranden, afgewisseld door talloze, meestal verlaten, rotsachtige inhammen die worden omzoomd door dichte pijnboombossen. Nergens in Europa is de zee zo intens blauw en het water zo helder als hier. De prachtige kusten, het grote verleden, de goede keuken, de oude cultuur, maar ook de moderne faciliteiten zorgen ervoor dat uw vakantie op Sardinië zeker niet tegen zal vallen. 

Door de eeuwen heen hebben onder andere de Carthagers, de Romeinen en de Spanjaarden hun sporen op Sardinië nagelaten. U zult merken dat het een trotse regio is, waar nog veel waarde wordt gehecht aan oude tradities en gebruiken. 

Sardinië is vooral bekend om zijn kust en is dan ook ideaal voor de strandliefhebbers. Maar er valt ook veel te ontdekken. Natuurliefhebbers vinden hier nog volop verscholen plekjes. Het binnenland is ruw en bergachtig, met betoverende bossen met kurkeiken, jeneverbes, brem en wilde olijfbomen. Ook kunt u zomaar een groep flamingo’s aan de waterkant tegenkomen.

Liefhebbers van cultuur kijken hun ogen uit op Sardinië. Bijzondere plaatsen zoals Cagliari met zijn mooie kathedraal en citadel, Alghero met zijn Catalaanse invloeden en Sassari met zijn prachtige domkerk zijn zeer de moeite waard. In het binnenland bij Nuoro treft u een bevolking aan die nog grotendeels leeft volgens oude tradities en gebruiken. De nuraghi van Barumini zijn archeologische opgravingen waar u meer te weten komt over de oorspronkelijke bewoners van de streek. 

Zoals in heel Zuid Italië neemt de keuken ook hier een belangrijke plaats in. Vooral in de kustgebieden vindt u een grote keuze aan visspecialiteiten. Doordat Sardinië vrij ver verwijderd is van het Italiaanse schiereiland heeft deze regio een geheel eigen identiteit.

De prachtige kusten, het grote verleden, de goede keuken, de oude cultuur, maar ook de moderne faciliteiten zorgen ervoor dat uw verblijf op Sardinië zeker niet tegen zal vallen.

Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië

Klik op een foto om te vergroten

De kaart

Streetview

Beoordelingen

Uw ervaring met deze accommodatie
Jan (13-09-2016)

PrimaUw ervaring met deze accommodatie
Carla (27-07-2016)

Was minder dan de beschrijving deed geloven.Uw ervaring met deze accommodatie
Carla (27-07-2016)

Eten en accommodatie was minder dan verwacht. Sebastiano deed geen moeite om zich verstaanbaar te maken.

Uw ervaring met deze accommodatie
Karin (17-05-2016)

GoedUw ervaring met deze accommodatie
Nicolaas (02-11-2015)

Heel gezellige enthousiaste eigenaren.
Kamer wat vochtig.Uw ervaring met deze accommodatie
Jos (02-08-2015)

Jammer dat er geen andere gasten waren. Eten was perfect. Gastvrijheid zeer goedUw ervaring met deze accommodatie
Wilko (21-07-2015)
Uw ervaring met deze accommodatie
Bert (10-07-2015)

Aardige eigenaren, goed eten, prijs/kwaliteit verhouding niet in balans,Uw ervaring met deze accommodatie
René (12-06-2015)

GoedUw ervaring met deze accommodatie
Suzanne (19-10-2014)

Super gastvrij ontvangen door Sebastiano en Matteo. Heerlijk gegeten, met uitleg over de lokale gerechten. Super! Fijne, ruime kamer. Mooi dat ze het traditioneel aanpakken. Mooie omgeving, tussen de kurkbossen.Uw ervaring met deze accommodatie
Bea (05-10-2014)

Geweldige agriturismo.Prima kamer en prachtige omgeving. Sebastiano en zijn zoon Matteo koken voortreffelijk, alles van eigen bodem en echt Sardijns!! Het eten aan een lange tafel is heel gezellig en zij eten mee aan tafel. Contact met andere gasten is dan ook heel bijzonder. De eigenaar is heel gastvrij en vertelt je veel over het leven op Sardinie. Een echte aanrader!!Uw ervaring met deze accommodatie
André (27-07-2014)

Testone was voor ons de laatste locatie van de reis, maar een heel goede afsluiting voor onze reis. Zoon Matteo moest in zijn eentje de boel runnen, omdat zijn vader ziek was, maar heeft dit heel goed gedaan. De maaltijd is gezamenlijk aan lange tafels, wat wij erg leuk vinden om op die manier met andere mensen in contact te komen. We hebben hier heel goed gegeten, typisch Sardijnse gerechten, alles wordt daar zelf gemaakt tot de grappa en de wijn toe. Het voelde als een grote familie.Uw ervaring met deze accommodatie
Loes (23-09-2013)

echt agriturismo, heerlijk gegeten, alles van eigen grond en dat proef je!Uw ervaring met deze accommodatie
Georgine (07-08-2013)

Voor ons een echte agriturismo!Uw ervaring met deze accommodatie
D. (03-07-2013)

Is inderdaad een aparte ervaring omdat eigenaar geen woord Engels spreekt. Het eten is grandioos; je wordt volledig volgestopt met diverse gerechten. Kamer was wel minder, nogal oubollig, maar wel schoon. Voor ons zeker een minpunt is de afgelegen ligging.Uw ervaring met deze accommodatie
Tony (29-06-2013)

De top van onze reis! Sebastiono is een geweldige gastheer en ook een geweldige kok. Heel bijzondere lokatie, zowel de plek als inrichting van gebouw en kamers. Sfeer van tijdloosheid die je zelden nog vindt, met 's avonds wilde zwijnen vlakbij en het geroep van veel uilen. Hoogtepunt in alle opzichten van onze vakantie.Uw ervaring met deze accommodatie
martin / peggy (19/09/2012) :
Locatie was erg afgelegen, maar de ligging was geen bezwaar door de schitterende omgeving en de gastvrijheid van Sebastiano, het eten was uitstekend en de wijn en grappa vloeide rijkelijk.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Willy (13/09/2012) :
het enthousiasme en de bevlogenheid van Sebastiano overtrof alles. Een zeer goede keuken en erg gezellig 's avonds


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
JL (23/08/2012) :
Dit vonden wij de leukste. Wij zaten met alle gasten aan één tafel waar wij heerlijk hebben gegeten en vooral na het eten buiten een heerlijke Grappa met honing. Sebastiano spreekt alleen Italiaans maar met handen en voeten kwam hij een heel eind. Mooie omgeving. Er zijn vanaf de verharde weg 2 ingangen. Wij hebben yoen wij aankwamen de moeilijkste weg genomen, heel spannend. In de routebeschrijving stond op zich juist maar wij kwamen van een andere kant en zij bij het eerste bord met Testone afgeslagen. Misschien kan er in de routebeschrijving ook de route vanaf Benetutti aangegeven worden. Het was hier echt thuiskomen op de boerderij van Sebastiano. Ik hoop dat hij het in de toekomst voor elkaar krijgt om een klein zwembad te maken, dat was in de hitte van Augustus welkom was geweest.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Pothoven (20/08/2012) :
Geweldig. Vooral Sebastiano, die alle gasten 's avonds bij elkaar aan tafel zet en zelf ook mee eet. We hebben hier wel de afkoeling van een zwembad gemist, evenals een klein koelkastje op de kamer


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Kees en Lobke (11/08/2012) :
Geweldig agriturismo! Echt zoals het hoort te zijn! De eigenaar (Sebastiano) is een zeer gastvrij, vriendelijk en enthousiast persoon. Al het eten is biologisch en tijdens het avondeten komen heerlijke gerechten op tafel. De boertjes rondom het agriturismo zijn vriendelijk en vertellen graag over hun werk met een grappa erbij. We zijn er voor de tweede keer geweest en hebben weer volop genoten!


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Christiaan (18/07/2012) :
Deze locatie vonden wij wonderschoon. Helaas spreken ze alleen Italiaans. Je zou er meer activiteiten kunnen ontplooien. Gemis van zwembad. Prachtige natuur. Heel authenthiek.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Richard (13/06/2012) :
absoluut een aanrader, erg afgelegen, erg landelijk, maar zeer lekker eten en mooie schone kamers ook hier worden de bedden niet opgemaakt en de handdoeken verschoond. super mooie boerderij en zeer vriendelijke mensen, mooi uitzicht, en lekker koele kamers.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Jacques/ Toos (28/05/2012) :
100 % Agriturismo in het binnenland. De zelf gemaakte grappa zullen wij niet gauw vergeten.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


De prijzen en beschikbaarheid wordt geladen. Eén moment geduld alstublieft.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.