Su Gologone Hotel

Sardinië / Centraal-Oost

20-50 m² | 172 Personen | prijs vanaf € 203

Het bijzondere hotel Su Gologone ligt op korte rijafstand van de oostkust van Sardinië, midden in het Parco Nazionale del Golfo di Orosei e del Gennargentu. Het country hotel beschikt over 68 stijlvol ingerichte kamers. Stellen kunnen hier in een unieke setting genieten van luxe, sfeer en gastronomie.

De comfortabel ingerichte kamers van Su Gologone zijn een lust voor het oog. Het warme interieur in bohemien stijl zorgt voor een romantische en intieme sfeer. Sardijns textiel en handgemaakte meubels zorgen voor een authentiek karakter. 

Su Gologone is een begrip op Sardinië; en niet in de laatste plaats dankzij de fijne gastronomie. Traditionele gerechten uit de Barbagia-streek worden hier sinds jaar en dag verheven tot culinaire kunststukjes. Een romantisch diner onder kaarslicht met het grillige berglandschap als decor zult u niet snel vergeten. Su Gologone heeft een paar gezellige bars waar u een drankje kunt drinken. Wijnliefhebbers kunnen in de 'cantina' terecht voor een glas wijn of een proeverij.

Het grote zwembad van Su Gologone beschikt over comfortabele ligbedden. De twee jacuzzi's en de spa zijn heerlijke plekken om even helemaal te ontstressen. Als u graag actief bent dan kunt u gebruik maken van de fitnessruimte, de tennisbaan of de minigolfbaan.

Su Gologone biedt niet alleen een luxe verblijf op Sardinië, maar ook bijzondere ervaringen. Zo kunt u onder meer sterrenkijken met een astroloog, een artistieke workshop volgen in de Art Studio of deelnemen aan yogasessies en kookcursussen. Ook is er ruimte voor films in de openlucht, en zijn er wekelijks voorstellingen van traditioneel Sardijnse muziek.

Het hotel ligt op een paar minuten lopen van de natuurlijke bron Su Gologone en de Cedrino-rivier. Deze prachtige omgeving leent zich perfect voor activiteiten in de ongerepte natuur zoals fietsen, trekking, paardrijden, quadrijden, kanoën en klimmen.

Su Gologone ligt midden in het Parco Nazionale del Golfo di Orosei e del Gennargentu. De hoogvlakte van Supramonte is een fraai wandelgebied en heeft verschillende grotten en archeologische plaatsen. De route naar Su Gorropu, één van Europa's diepste kloven met wanden tot wel 300 meter hoog, is een must voor wandelliefhebbers. En dan is er natuurlijk de kustlijn van de Golfo di Orosei met zijn schitterende baaitjes zoals Cala Luna, Cala Goloritzé en Cala Mariolu. Een boottocht langs deze kust is een onvergetelijke ervaring.

Afstanden
bron Su Gologone 400 m, Cedrino-rivier 450 m, Oliena 7 km, Dorgali 17 km, Nuoro 18, Supramonte 18 km, Mamoiada 25 km, Orgosolo 26 km, strand 28 km (Cala Gonone), Orosei 33 km, Orune 40 km, Fonni 45 km, Olbia 100 km, Porto Torres 160 km, Alghero 165 km, Cagliari 193 km

Faciliteiten voor Su Gologone Hotel

Zwembad
Zwembad
Slaapkamers
68
Internet / wifi
Wi-Fi
Airconditioning
Airconditioning
Verwarming
Verwarming
Open haard
Open haard
Huisdieren toegestaan
op aanvraag
Restaurant op loopafstand
in het hotel zelf
Landelijk
Landelijk
Tuin
Tuin
Terras
Terras
Begane grond
Begane grond
Wasmachine
Wasmachine
TV
TV
Minibar
Minibar
Luxe
Luxe
Romantisch
Romantisch
Stellen
Stellen
Actief-Wandelen-Fietsen
kanoën, trekking, fietsen, paardrijden
Sport / Spel
speelruimte, biljart, pingpong, minigolf
Tennisbaan
Tennisbaan
Spa / Ontspanning
jacuzzi, spa, wellness, massages, fitness
Cursussen / proeverijen
Cursussen / proeverijen
Parkeren
Parkeren
Overige
bibliotheek, kluisje, (snack-)bar

Sardinië / Centraal-Oost


In het oosten van Centraal-Sardinië liggen de regio’s Nuoro en Ogliastra. Het landschap is heuvel- tot bergachtig, al liggen er in het binnenland ook valleien en grasweiden. In de lager gelegen gebieden zijn landbouw, olijfolie- en wijnproductie de grootste inkomstenbronnen. Bekende wijnen die hiervandaan komen zijn de Cannonau, de Mandrolisai en de Malvasia. Berghellingen zijn bedekt met bossen van onder andere kurkeik, steeneik en kastanje. Daar kunt u op veel plekken nog inheemse soorten tegenkomen als de moeflons (wilde schapen) en Sardijnse herten. Ander groot wild dat er loopt zijn herten en everzwijnen en tot het veelvoorkomende klein wild behoren marters, patrijzen en wilde katten. Roofvogels als de steenarenden, haviken en gieren bouwen veelvuldig hun nesten in de Sardijnse bossen.

Niet alleen is Sardinië rijk aan natuur, maar ook aan cultuur. De mysterieuze nuraghi, ronde torens, kunt u overal op het eiland aantreffen. De nuraghe-bevolking bouwde deze tussen 2000 en 500 v.Chr. en er zijn er nog ruim 7000 van over. De bekendste archeologische site in de regio Nuoro is het nuraghi-dorp Tiscali, dat in een grot is gebouwd. In de loop der eeuwen is Sardinië door verschillende volkeren overheerst geweest, waaronder de Feniciërs en wat later de Romeinen. In de kunst en architectuur is de komst van de verschillende overheersers niet duidelijk terug te vinden. Veel kerken zijn in Romaanse stijl gebouwd, al komen Gotische en Barokke kerken ook af en toe voor.

Dorgali

De huizen in het historisch centrum zijn opgetrokken uit donker granietsteen en geven het centrum een bijzonder uiterlijk. 

Cava Bue Marino

De monniksrob, die in de volksmond ook wel zeekoe werd genoemd, bracht haar jongen groot in de grot van Bue Marino (zeekoe). Helaas is het dier tegenwoordig bijna uitgestorven in het Middellandse zeegebied. Toch geeft hij nog steeds zijn naam aan de grot. De grot is maar 5 kilometer lang, maar spectaculair genoeg dankzij de vele stalagmieten en stalactieten die op subtiele wijze worden belicht. Ook zijn er nog rotstekeningen te zien die dateren uit de late Steentijd. 

Lanusei

Bergstad, biedt prachtige vergezichten over de wijde omgeving. 

Nuoro

Aan de voet van de Monte Ortobene, een goede uitvalsbasis voor bezienswaardigheden in de omgeving. De Chiesa della Madonna delle Grazie heeft mooie fresco’s en het moderne kunstmuseum (MAN) is een aanrader.

Orgosolo

In de oudheid noemde men dit gebied al Barbagia, het land van de barbaren. Orgosolo is vooral bekend om de murales, politiek getinte muurschilderingen, die u overal in het dorp kunt tegenkomen.

Orosei

Leuk stadje vlak aan zee met een sfeervol historisch centrum met witte huizen en een paar mooie kerken. Het plaatsje is al in de middeleeuwen gesticht en is lange tijd de belangrijkste plaats uit de streek geweest. Bijzonder is het traditionele feest ‘Santa Maria e Mare’ (eind mei/begin juni) waarbij opgetuigde vissersbootjes in processie het riviertje naar zee afzakken. De circa 5 kilometer brede vlakke strook tussen Orosei en de kust is een prachtig natuurgebied met veel broedende eenden, blauwe reigers en zilverreigers. Ook kunnen er mooie wandelingen door het lichtglooiende landschap gemaakt worden. 

Tortoli

Fraaie witte stranden met toeristische voorzieningen, prachtige natuur en vele culturele plekken. 

Parco Nazionale del Golfo di Orosei-Gennargentu

Dit prachtige nationale park loopt van de de Golf van Orosei tot diep in het Sardijnse binnenland. Het bestaat uit het bergmassief Gennargentu en de Supramonte, een plateau van kalksteen en dolomiet. Het is een ruig en wild landschap dat geweldige mogelijkheden biedt voor dagtochten. U kunt hier heerlijk wandelen en fietsen, maar ook net zo goed met de auto rondtoeren. In het park van Gennargentu wonen veel verschillende diersoorten, waaronder moeflons (wilde schapen), Sardijnse herten, damherten, wilde katten en vossen. Daarnaast bouwen roofvogels hun nesten hier, zoals de Eleonora valk, steenarend, havik en buizerd. 

Stranden

Arbatax: langs de kust bij Arbatax kunt u het ene na het andere mooie strand aantreffen. Porto Frailis (zand), Marina San Gemiliano, Lido di Orri tot aan Marina di Barisardo (zand en kiezel), Museddu (zand), Marina di Gairo (zand&kiezel), Sa Foxi Manna (zand&kiezel). De meeste stranden zijn voorzien van faciliteiten en worden in het hoogseizoen enigszins tot zeer druk bezocht.
Berchida & Biderrosa: ten noordoosten van Orosei vindt u deze twee stranden. Het zijn lange zandstanden, omlijnd door rotsen en jeneverstruiken. Hoewel ze populair zijn vanwege hun geweldige ligging in het landschap, zijn ze zelfs in het hoogseizoen niet vol dankzij hun uitgestrektheid.
Marina di Tertenia: in de buurt van Marina di Tertenia liggen Caletta della Torre en Caletta Pagliuzze Dorate, twee zandstranden die weinig faciliteiten hebben, maar relatief rustig en kindvriendelijk zijn. Verder kan men hier duiken en (wind)surfen.
Golfo di Orosei:
 in de baai van Orosei vindt u ene na het andere mooie strand. Ze hebben allemaal ongeveer dezelfde kenmerken. De stranden bestaan uit lichtgekleurd zand, al kunnen ze ook deels gemengd zijn met kiezels of kleine stenen en ze zijn veelal omringd door rotsen en struiken. De helderblauwe zee is ondiep, zodat het geschikt is voor kleine kinderen om in te spelen. De meeste stranden zijn voorzien van faciliteiten en op sommige plekken kunt u een bootje huren. De baai van Orosei is geliefd bij (wind)surfers en duikers. Tevens staat de baai bekend om een bruisend nachtleven. De mooiste stranden zijn o.a. Cala di Cartoe, Cala Fuili, Cala Ginepro, Cala di Luna en Cala Osalla. In de Golfo di Orosei liggen ook baaien verscholen die u alleen per boot kunt bereiken, waaronder Cala Biriola, Cala dei Gabbiani en Cala Goloritzé. Ze zijn rustiger en minder toeristisch en bieden ook geen faciliteiten. De meeste stranden bestaan uit zand, vaak gemengd met grind of kiezels. Omdat de kust lang ondiep blijft en geleidelijk afloopt, zijn deze baaien zeer geschikt voor kleine kinderen. Duikers en surfers zoeken deze baaien ook veelvuldig op, dankzij de levendige onderwaterwereld en de mooie golven.

Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost

Klik op een foto om te vergroten

Sardinië


Langs de kust van Sardinië liggen eindeloze witte zandstranden, afgewisseld door talloze, meestal verlaten, rotsachtige inhammen die worden omzoomd door dichte pijnboombossen. Nergens in Europa is de zee zo intens blauw en het water zo helder dan hier. De prachtige kusten, het grote verleden, de goede keuken, de oude cultuur, maar ook de moderne faciliteiten zorgen ervoor dat uw vakantie op Sardinië zeker niet tegen zal vallen. 

Door de eeuwen heen hebben onder andere de Carthagers, de Romeinen en de Spanjaarden hun sporen op Sardinië nagelaten. U zult merken dat het een trotse regio is, waar nog veel waarde wordt gehecht aan oude tradities en gebruiken. 

Sardinië is vooral bekend om zijn kust en is dan ook ideaal voor de strandliefhebbers. Maar er valt ook veel te ontdekken. Natuurliefhebbers vinden hier nog volop verscholen plekjes. Het binnenland is ruw en bergachtig, met betoverende bossen met kurkeiken, jeneverbes, brem en wilde olijfbomen. Ook kunt u zomaar een groep flamingo’s aan de waterkant tegenkomen.

Liefhebbers van cultuur kijken hun ogen uit op Sardinië. Bijzondere plaatsen zoals Cagliari met zijn mooie kathedraal en citadel, Alghero met zijn Catalaanse invloeden en Sassari met zijn prachtige Dom zijn zeer de moeite waard. In het binnenland bij Nuoro treft u een bevolking aan die nog grotendeels leeft volgens oude tradities en gebruiken. De nuraghi van Barumini zijn archeologische opgravingen waar u meer te weten komt over de oorspronkelijke bewoners van de streek. 

Zoals in heel Zuid-Italië neemt de keuken ook hier een belangrijke plaats in. Vooral in de kustgebieden vindt u een grote keuze aan visspecialiteiten. Doordat Sardinië vrij ver verwijderd is van het Italiaanse schiereiland heeft deze regio een geheel eigen identiteit.

De prachtige kusten, het grote verleden, de goede keuken, de oude cultuur, maar ook de moderne faciliteiten zorgen ervoor dat uw verblijf op Sardinië zeker niet tegen zal vallen.

Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië

Klik op een foto om te vergroten

De kaart

Streetview

Beoordelingen

Uw ervaring met deze accommodatie
Ingeborg (25-08-2017)

groot, maar zeer mooi hotelUw ervaring met deze accommodatie
Ingeborg (25-08-2017)
De prijzen en beschikbaarheid wordt geladen. Eén moment geduld alstublieft.