Genna e Corte

Sardinië / Centraal-West

m² | 24 Personen | prijs vanaf € 35

In het diepste binnenland van Sardinië, op een kwartier rijden van Laconi, vindt u agriturismo Genna 'e Corte. Genna e' Corte is uw ideale agriturismo op Sardinië als u wilt genieten van maximale rust, midden in het ongerepte en interessante binnenland van Sardinië.

De weg naar Genna 'Corte kronkelt zich omhoog door de bossen en brengt u boven aan de berg. Hier ligt de azienda, ver weg van de bewoonde wereld. Vanaf de agriturismo heeft u een prachtig uitzicht over het 200 hectare tellende landgoed. Genna 'e Corte beschikt over 8 standaard kamers en een familiekamer met 2 aparte slaapkamers en 1 badkamer, ideaal voor een gezin met kinderen. Alle kamers beschikken over een klein terras voor de deur.

Het zwembad van de agriturismo is een heerlijke plek om even bij te komen na een inspannende dag in de omgeving. Aan de rand van de azienda is een moestuintje en plek voor de dieren. 

In het restaurant kookt eigenaar Giuseppe klassieke en lokale specialiteiten, die in een nieuw jasje zijn gestoken. Alle groentes komen van het eigen land en het vlees komt exclusief van de dieren die op de boerderij aanwezig zijn.

Op het terrein van agriturismo Genna 'e Corte vindt u de gelijknamige nuraghe, die stamt uit 1600 v.Chr. Vanuit de azienda kunt u interessante dagtrips in de omgeving maken. De hoogvlakte van Gesturi, met zijn Sardijnse wilde paarden, ligt op ongeveer 25 kilometer afstand. Maar ook Barumini, het centrum van de nuraghe, ligt niet al te ver. Uw verblijf op de agriturismo leent zich verder uitstekend voor wandelingen en tochtjes met de mountainbike.

n.b.: Houdt u er rekening mee dat deze agriturismo boven op de berg ligt, ver weg van de bewoonde wereld. Als u dit geen probleem vindt, kunt u hier grenzeloos genieten van de natuur zonder daarbij in te leveren op comfort.

Afstanden
winkels, bars en restaurants 9 km (Laconi - 15 min.), hoogvlakte van Gesturi 25 km, Barumini 35 km, vliegveld Cagliari 90 km, vliegveld Olbia 200 km, vliegveld Alghero 180 km

Faciliteiten voor Genna e Corte

Zwembad
Zwembad
Slaapkamers
9 (met privébadkamer)
Airconditioning
Airconditioning
Verwarming
Verwarming
Open haard
Open haard
Huisdieren toegestaan
op aanvraag
Restaurant op loopafstand
op de locatie zelf
Landelijk
Landelijk
Terras
Terras
Begane grond
Begane grond
TV
satelliet-TV
Stellen
Stellen
Familie
Familie
Kindvriendelijk
Kindvriendelijk
Actief-Wandelen-Fietsen
mountainbiken, trekking
Spa / Ontspanning
sauna
Cursussen / proeverijen
Cursussen / proeverijen
Parkeren
Parkeren

Sardinië / Centraal-West

 

In het westelijke deel van Centraal-Sardinië vindt u de regio Oristano. Het landschap is heuvel- tot bergachtig, al liggen er in het binnenland ook valleien en grasweiden. In de lager gelegen gebieden zijn landbouw, olijfolie- en wijnproductie de grootste inkomstenbronnen. Berghellingen zijn bedekt met bossen van o.a. kurkeik, steeneik en kastanje. Daar kunt u op veel plekken nog inheemse soorten tegenkomen als de moeflons (wilde schapen) en Sardijnse herten. Ander groot wild dat er loopt zijn herten en everzwijnen en tot het veelvoorkomende klein wild behoren marters, patrijzen en wilde katten. Roofvogels als de steenarenden, haviken en gieren bouwen veelvuldig hun nesten in de Sardijnse bossen. Aan de westkust bij de lagunes van schiereiland Sinis zijn de broedplaatsen van watervogels, waar ook trekvogels vaak neerstrijken tijdens hun lange route.

In de loop der eeuwen is Sardinië door verschillende volkeren overheerst geweest, waaronder de Feniciërs en wat later de Romeinen. Hun aanwezigheid is het best te zien bij de archeologische site Tharros, op het schiereiland Sinis aan de westkust. In de kunst en architectuur is de komst van de verschillende overheersers niet duidelijk terug te vinden. Veel kerken zijn in Romaanse stijl gebouwd, al komen Gotiek en Barok af en toe ook wel voor.

Arborea

De oorspronkelijke naam van dit stadje is Mussolinia, maar na de val van het fascisme heeft het in 1944 haar huidige naam gekregen. Arborea is in de fascistische periode gebouwd en dat is nog te zien in de stadsplattegrond met rechte, regelmatige straten en eclectische gebouwen, waarbij elementen uit verschillende stijlen zijn samengevoegd. Zo vind u in het centrum veel huizen in art nouveau en neogotische stijl, omringd door veel groen.

Cabras

Ligt direct aan de gelijknamige lagune of stagno waar talloze vogels hun broedplaats hebben, waaronder roze flamingo’s, aalscholvers en reigers.

Oristano

De bloeitijd van Oristano lag tussen de 11e en 14e eeuw als hoofdstad van de Giudicate Arborea (een van de vier giudicati of vorstendommen waarin Sardinië was opgedeeld). Tegenwoordig is Oristano een stad van ca. 33.000 inwoners met als hoofdinkomsten de visserij, landbouw en toerisme. In het historisch centrum staat de kathedraal van Santa Maria Assunta met Barok interieur (deels gerestaureerd) en de kerk en het klooster del Carmine, waarvan de architectuur in Barok-Rococo stijl is gebouwd. 

Barumini

Aan de voet van de Gesturi Giara, in de vallei van de rivier Mannu, ligt het stadje Barumini. Het is vooral bekend vanwege het dichtbijgelegen nuraghi-complex Su Nuraxi. In het historische centrum kunt u verschillende bouwstijlen tegenkomen. Zo is de kerk van San Nicola in Pisaanse stijl gebouwd, terwijl de Casa Zapata een van de weinige gebouwen in Spaanse architectuur op het eiland vertegenwoordigt.

Parco Naturale Regionale del Monte Arci

Vlakbij Oristano ligt het regionale park Monte Arci. Het park is genoemd naar het vulkanisch bergmassief Monte Arci. Het gebied is rijk aan obsidiaan (vulkanisch glas), dat al in de prehistorie werd gebruikt voor het vervaardigen van wapens en gereedschap. Natuurliefhebbers en wandelaars zullen het goed naar hun zin hebben in dit park. Op de berghellingen staan hulst- en eikenbossen die o.a. everzwijnen, vossen, wilde katten, marters en wezels herbergen. Verder kunt u houtduiven, vlaamse gaaien, slechtvalken en haviken zien vliegen.

Iglesias

Van oudsher een mijnstadje, dat zich tegenwoordig op het toerisme richt. In het historische centrum zijn de kathedraal S. Chiara (Romaans) en de kerk S. Francesco (Gotisch-Catalaans) een paar van de bezienswaardigheden.

Sanluri

Middenin de vruchtbare Campidano-vlakte ligt Sanluri. Deze stad beleefde in de Middeleeuwen onder Eleonora van Arborea een bloeiperiode. Uit die tijd staan nog steeds de oorspronkelijke stadsmuren overeind in het oude centrum. De grootste bezienswaardigheid is il castello di Eleonora d’Arborea. Dit is het enige kasteel dat tot voorkort nog bewoond werd. Tegenwoordig is er een Renaissance museum in gevestigd.

Villacidro

U zou dit dorp alleen al moeten aandoen vanwege de geweldige ligging. Villacidro is omgeven door bergketens, bossen, rivieren en zelfs watervallen. Daarvan is de waterval Sa Spendula een aanrader. Bezienswaardigheden in het dorp zelf zijn de musea Villa Leni (archeologie) en Sa Potecari (farmacie), la chiesa di Santa Barbara, la chiesa di San Sisinnio en het publieke washuis (met dak in art nouveau stijl).

Schiereiland Sinis

Tegenover Oristano, aan de andere kant van de baai van Oristano, ligt het schiereiland Sinis, dat samen met het eilandje Isola di Mal di Ventre een beschermd natuurgebied vormt. Sinis is rijk aan stagni (zilte meren), waar veel watervogels leven. Tevens doen ook allerlei trekvogels de stagni aan, zoals de flamingo. Het schiereiland wisselt rotsformaties en kliffen af met kleine baaien en stranden. Dankzij sterk geërodeerde kwartskristallen die zijn afgezet langs de kust, ‘schitteren’ de stranden letterlijk in de zon. Hoewel het gebied beschermd is, kunt u hier wel begeleide duiktochten maken. Zo kunt u een wrak van een Nederlands containerschip bekijken en bovendien is er een grote kans dat u onder water murenen en schildpadden tegenkomt. 

Marmilla & Giara di Gesturi

Ten zuidoosten van monte Arci ligt de Marmilla, een vruchtbare streek waar glooiende heuvels worden afgewisseld met basalten hoogvlakten. De grootste hoogvlakte is de Giara di Gesturi. Naast de vele planten- en diersoorten is deze hoogvlakte om nog een andere reden heel bekend: hier grazen nog de cavallini della Giara. Van deze kleine, wilde Sardijnse paarden, die in kuddes over het terrein verspreid leven, zijn er nog zo’n 500 over.

Stranden

Costa Verde: langs de zuidwestkust, ter hoogte van Guspini en Villacidro, ligt La Costa Verde (de groene kust). Hier kunt u kilometerslange zandstranden vinden. Sommige stranden zijn druk en toeristisch, sommige zijn juist heel rustig. Vanwege de constante wind en de vele golven is de Costa Verde populair bij (wind)surfers. De onderwaterwereld heeft interessante plekken te bieden voor duikers en snorkelaars. Het mooiste strand bij uitstek is Piscinas, dat geïsoleerd ligt tussen eindeloze duinenrijen. Kindvriendelijke stranden met een ondiep gedeelte zijn Funtanazza, Gutturu ‘e Flumini en La Caletta. Alledrie beschikken ook over een paar strandfaciliteiten.
Isola Mal di Ventre: 
Cala dei Pastori, Cala del Pontile en Cala del Relitto zijn een paar van de vele kleine baaien op het eiland Mal di Ventre. De meeste stranden bestaan uit zand, soms afgewisseld met kiezels en rotsen. De rijke onderwaterwereld maakt dit tot een ideale plek voor snorkelen of duiken. Mal di Ventre is alleen per boot te bereiken vanaf Putzu Idu, Mandriola, Su Pallosu en Torregrande.
Mari Ermi: aardig populair zandstrand, dat vanwege de ondiepe wateren geschikt is voor gezinnen met kleine kinderen. Let op als u verder de zee ingaat. Mari Ermi trekt veel (wind)surfers. Er zijn voldoende strandfaciliteiten beschikbaar.
Tresnuraghes: In de buurt van Tresnuraghes kunt u genoeg rustige stranden vinden zonder faciliteiten, zoals Cala degli Albatros (rustig gelegen strand van grof geelrood zand omgeven door lage struiken en donkere rotswanden) en Sa Marinedda (zandstrand, ondiep, omgeven door schaduwrijk dennenbos).

Centraal-West
Centraal-West
Centraal-West
Centraal-West
Centraal-West
Centraal-West
Centraal-West
Centraal-West
Centraal-West
Centraal-West

Klik op een foto om te vergroten

Sardinië


Langs de kust van Sardinië liggen eindeloze witte zandstranden, afgewisseld door talloze, meestal verlaten, rotsachtige inhammen die worden omzoomd door dichte pijnboombossen. Nergens in Europa is de zee zo intens blauw en het water zo helder als hier. De prachtige kusten, het grote verleden, de goede keuken, de oude cultuur, maar ook de moderne faciliteiten zorgen ervoor dat uw vakantie op Sardinië zeker niet tegen zal vallen. 

Door de eeuwen heen hebben onder andere de Carthagers, de Romeinen en de Spanjaarden hun sporen op Sardinië nagelaten. U zult merken dat het een trotse regio is, waar nog veel waarde wordt gehecht aan oude tradities en gebruiken. 

Sardinië is vooral bekend om zijn kust en is dan ook ideaal voor de strandliefhebbers. Maar er valt ook veel te ontdekken. Natuurliefhebbers vinden hier nog volop verscholen plekjes. Het binnenland is ruw en bergachtig, met betoverende bossen met kurkeiken, jeneverbes, brem en wilde olijfbomen. Ook kunt u zomaar een groep flamingo’s aan de waterkant tegenkomen.

Liefhebbers van cultuur kijken hun ogen uit op Sardinië. Bijzondere plaatsen zoals Cagliari met zijn mooie kathedraal en citadel, Alghero met zijn Catalaanse invloeden en Sassari met zijn prachtige domkerk zijn zeer de moeite waard. In het binnenland bij Nuoro treft u een bevolking aan die nog grotendeels leeft volgens oude tradities en gebruiken. De nuraghi van Barumini zijn archeologische opgravingen waar u meer te weten komt over de oorspronkelijke bewoners van de streek. 

Zoals in heel Zuid Italië neemt de keuken ook hier een belangrijke plaats in. Vooral in de kustgebieden vindt u een grote keuze aan visspecialiteiten. Doordat Sardinië vrij ver verwijderd is van het Italiaanse schiereiland heeft deze regio een geheel eigen identiteit.

De prachtige kusten, het grote verleden, de goede keuken, de oude cultuur, maar ook de moderne faciliteiten zorgen ervoor dat uw verblijf op Sardinië zeker niet tegen zal vallen.

Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië

Klik op een foto om te vergroten

De kaart

Streetview

Beoordelingen

Uw ervaring met deze accommodatie
Rob (15-06-2017)

goedUw ervaring met deze accommodatie
Helen (18-09-2016)

Eenvoudig en heel prettig adres. Heel goed en uitgebreid avond eten. Met liefde bereid. In Laconi is het Aymerich Park een aanrader. Heel groot, veel schaduw, bijzondere bomen en een geliefde plek om te picknicken. Wij waren er op zondag toen was het heel levendig.Uw ervaring met deze accommodatie
Petra (09-09-2016)

Ervaring heel goed. warme ontvangst en grote ruime kamers. heel stil. Bij aankomst waren we de enige gasten. Mooie rustige en eenvoudige plek om te starten met de vakantie.Uw ervaring met deze accommodatie
Carla (27-07-2016)

Heerlijk gegeten.Uw ervaring met deze accommodatie
Mandy (25-09-2014)

Kamer en eten was goed. Was wel erg rustig. Eerste dag waren we de enige gasten. Bij het eten was dit wat ongezellig. Eigenaresse sprak eigenlijk alleen Italiaans.Uw ervaring met deze accommodatie
Ingrid (12-08-2014)

prachtig gelegen in het binnenland van Sardinie, met mooie vergezichten, uitdtekend om te wandelen, Het plaatsje Laconi,dat in de buurt ligt heeft een heel mooi park met waterval,
Er wordt heerlijk gekookt door Marguerita in het agriturisme ,ontvangst vriendelijk. handdoeken worden niet dagelijks verschoond en ook kamers worden niet gepoetst, maar je kunt vragen voor nieuwe handdoekenUw ervaring met deze accommodatie
Guus (06-07-2013)

Schone kamer. Ligging eenzaam maar prachtig. Goed ontbijt. Er wordt lekker gekookt. Minpuntje is de taal.Uw ervaring met deze accommodatie
Renske (02-06-2013)

Prima;uitstekend eten, erg vriendelijke mensenUw ervaring met deze accommodatie
JL (23/08/2012) :
Ook deze agriturismo lag op een schitterende plek en had een mooi zwenbad en prachtige kamers waar niets op is aan te merken. Eten is goed maar drie dagen hetzelfde voorgerecht, wel heel lekker maar een beetje afwisseling zou fijn geweest zijn. Vriendelijke mensen. Lekkere olijfolie van eigen boerderij.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
René en Monique (09/08/2012) :
Hele aardige mensen en heerlijk gegeten, ruimschoots voldoende. De kamer was erg 'basic' te noemen en warm water is er nooit uit de douche gekomen ook niet bij andere gasten die we gesproken hebben. Wel schoon. Nog echt een boerderij wat we ook leuk vonden.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
rené (06/08/2012) :
echt een lokatie voor rust en wandelen, prima keuken, prachtige omgeving. met handen en voeten praten maar wel leuk.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Jan (06/08/2012) :
Heel mooi rustig gelegen accomodatie. Weg naar de "bewoonde" wereld viel wel mee. Laconi is een leuk plaatsje met alle noodzakelijke voorzieningen. Het enige nadeel vonden wij dat kamers niet beschikken over een koelkastje. Het diner is geweldig, veel aandacht voor de lokale keuken. Erg vriendelijke mensen.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
ohn (03/08/2012) :
zoals in andere reviews er is hier echt niets in de nabije omgeving. wel heerlijk rustig en mooie omgeving met mooi uitzicht. de ontvangst is super vriendelijk en eten is zeer goed en met zorg gemaakt. de eerste nacht waren wij de enige gasten en toch werd veel moeite gedaan om speciaal voor ons te koken. minder was de vele vliegen/bijen telkens in het zwembad en de toch wel grote afstand van andere accomodaties. al met al hebben wij hier genoten van de gastvrijheid, de rust en het mooie uitzicht


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Jan (27/07/2012) :
bijzondere ligging - zeer tevreden hierover - afgelegen met alle voor-en nadelen enkele minpunten: geen koelkast op de kamer - veel ongedierte in zwembad - de aanwezige fietsen zijn ronduit slecht van kwaliteit - één dag werd de kamer niet gedaan en moesten we handdoeken gaan vragen de cena is zeer goed kwalitatief en kwantitatief - ontbijt kon iets beter kamers zijn zeer charmant maar de tv te klein en slecht werkend - wel een prachtige tv-zaal met groot projectiescherm vrij ter beschikking unieke ervaring


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


De prijzen en beschikbaarheid wordt geladen. Eén moment geduld alstublieft.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.