Team Enotria Travel - Over Ons 

Op ons kantoor in Nederland 

‘Enotria Olanda’ bestaat uit 5 personen en zit in Landsmeer, onder de rook van Amsterdam. Hier zijn we samen bezig met onze passies: Italië en reizen. Wat Enotria bijzonder maakt is het feit dat wij allemaal een liefde voor Italië hebben en de taal en cultuur goed kennen. Elke accommodatie wordt persoonlijk door ons bezoch en geselecteerd. Met veel plezier voorzien we u van hulp en advies. Dit advies is door onze ervaring erg uitgebreid en specifiek, waardoor u met behulp van Enotria een fantastische vakantie tegemoet gaat.

tinalex2.jpgTina & Lex: "Het is nu ruim 17 jaar geleden dat we elkaar hebben ontmoet, het was zo'n ontmoeting die alles te maken had met geluk, want door onze ontmoeting kregen we samen een droom; een droom om het leven in Nederland te combineren met het leven in Italië. Door Enotria Travel te starten hebben wij onze droom verwezenlijkt. Het levende bewijs van deze ideale combinatie zijn onze 2 kinderen; Mickey en Kylian, koppig als Calabresen en tolerant als Nederlanders. Onze wens die we nu hebben is om jullie kennis te laten maken met "ons" Italië. Deel met ons de passie voor het land, de mensen, het eten, de wijn, de historie en de cultuur. Voor ons is reizen in Italië puur reizen en puur genieten."

sergio2.jpg

Sergio: "Soms heb je wat afstand nodig om de schoonheid van plekken en mensen te kunnen zien. Nu ik Zuid-Italië als ‘reiziger’ ervaar, geniet ik nog meer van het land waar ik ben geboren en getogen. Op vakantie ben ik vooral op zoek naar de verlaten baaitjes van Sardinië en de stilte van de bergen van Calabrië. Het is altijd leuk om met de kinderen de markt op te gaan om groenten en fruit te kopen. Je voelt de zon niet alleen op je lichaam, maar ook in de smaak van de producten. En als we de smalle straatjes van het oude gedeelte van ons dorp afstruinen, komen we altijd wel iemand tegen die ons een leuk verhaal vertelt. Of het nu voor vakantie is of voor werk… naar Italië gaan is gewoon altijd heerlijk."

hidde.jpg


Hidde: "Als ik Italië ben kan ik intens genieten van kleine en grote dingen. Maar vooral van dingen die we in Nederland niet zo vaak tegenkomen. Het doet me beseffen dat Italië een heerlijk en bijzonder land is. De geur van rozemarijn en basilicum… de vriendelijke mensen die alles doen om het je naar wens te maken… een glas wijn op een zonovergoten terrasje… samen urenlang genieten dineren in de tuin. Het zijn zomaar een paar redenen waarom Italië toch een beetje mijn ‘tweede vaderland’ is." 
 

kristel_inkoop.jpg

Kristel: "Italië is als een tweede thuisland voor mij, dat weten inmiddels ook mijn vrienden en familieleden. Vaak gaan de gesprekken dan ook over dit veelzijdige land. Het heerlijke eten, de vriendelijke mensen, de aangename temperaturen, de schattige dorpjes en grote metropolen, in Italië vind ik het allemaal. Toch ontdek ik elke keer weer nieuwe mooie plekjes waar ik graag een keer terug zou willen gaan.  Mijn favoriete gerecht in Italië blijft toch pasta Carbonara, maar eigenlijk ben ik ook dol op pizza met salame piccante. Of toch de heerlijke aperitivi? Er is zoveel keus. Graag neem ik u mee naar ‘mijn’ Italië en geef ik u advies over vakantie, rondreizen en accommodaties in het Italië van Enotria." 

Aan het thuisfront in Calabrië

‘Enotria Italia’ is ons kantoor in Calabrië. Hier werken onze 3 Italiaanse collega's. Corrado, Rosanna en Mimmo onderhouden persoonlijk contact met de eigenaren in Calabrië, en zijn het aanspreekpunt voor de gasten die in Calabrië op vakantie zijn.

corrado.jpg

Corrado "Welkom. Ik ben Corrado, een trotse Calabrees. Ik ben geboren in een typisch dorpje waar de oude vrouwtjes kletsen op straat, waar de kinderen ongestoord op straat spelen, waar de oude mannetjes kaarten in de bar, en waar het op zondag ruikt naar zelfgemaakte lasagne en polpette. Ik werk al sinds 2003 voor Enotria. Wat is mijn beroep... lastig uit te leggen... laten we zeggen dat ik degene ben die ervoor zorgt dat uw vakantie in Capo Vaticano vlekkeloos verloopt. Om een voorbeeld te geven; mocht u na een heerlijk avondje in Tropea thuis komen en de sleutel van uw huis kwijt zijn, dan ben ik degene die u komt redden! Ik hoop u snel te mogen begroeten als gast zodat u mijn geweldige land, zon en zee kunt ervaren. Tot ziens!"

rosanna3.jpgRosanna: "Ciao, ik ben Rosanna. Ik ben geboren en opgegroeid aan de oostkust van Calabrië. Zeven jaar geleden heeft de liefde mij naar Calabrië’s westkust gebracht. Een schitterende plek waar ik een tweede familie en nieuwe vrienden heb gevonden, maar ook een geweldige baan waarin ik helemaal mezelf kan zijn. Ik zal u ontvangen bij uw aankomst in Capo Vaticano, leuke tips en adviezen geven, en geweldige excursies voor u regelen. Ik ben er zeker van dat u zult genieten van de vriendelijke mensen, het heerlijke eten, de kristalheldere zee en de prachtige kleuren van de zon. U zult net als ik verliefd worden op dit stukje Italië! Ik zal u met open armen ontvangen!" 

mimmo.jpg

 

Mimmo:
"Ik ben Mimmo en werk sinds de zomer van 2013 in ons kantoor in Calabrië.
Ik ben geboren en getogen in deze streek, en woon hier samen met mijn Venezolaanse vrouw en 2 kinderen.
Ik ben de klusjesman en zorg ervoor u kunt genieten van een zorgeloos verblijf in uw vakantiehuis. "