Calabrië & Strandverblijf

In deze rondreis door Calabrië komt de zuidelijkste regio van Italië aan bod. De eerste week maakt u een korte rondreis langs drie agriturismo's. De tweede week van uw vakantie verblijft u in een vakantiehuisje aan de schitterende kust van Capo Vaticano. De enorme diversiteit in natuur en cultuur zal u verrassen en versteld doen staan. U bent getuige van het hedendaagse leven dat nog altijd is verweven met het verleden. De bewoners zullen u met open armen ontvangen en u kennis laten maken met de gastronomie en de gastvrijheid van het zuiden.

Dag 1 - 3 Calabrië / Noord (A)

Na aankomst in Lamezia Terme rijdt u richting het noorden naar Azienda Masseria Fonte di Maroglio vlakbij Frascineto en Nationaal Park Il Pollino. Dit is uw verblijfplaats voor de eerste 2 nachten. Deze azienda is ideaal gelegen om het noorden van Calabrië te bezoeken. Een aantal aanraders: het Nationale Park Il Pollino, de oude stadjes Morano Calabro en Altomonte, een dagje raften op de rivier de Lao, Civita en de andere Albanese dorpjes. 

Dag 3 - 5 Calabrië / Centraal (B)

Vanuit het noorden rijdt u weer richting het hart van Calabrië. Agriturismo Le Carolee is de komende 2 nachten uw basis om het centrale deel van Calabrië te ontdekken. Enkele excursiemogelijkheden: het Nationale Park Sila, Squillace, het WNF-reservaat Lago d'Angitola.

Dag 5 - 8 Calabrië / Zuid-Oost (C)

Op dag 5 van uw rondreis rijdt u verder het zuidoosten van Calabrië, waar u 3 nachten verblijft op de familiaire agriturismo Villa Vittoria. Deze gezellige agriturismo is fraai gesitueerd tussen de sinaasappelbomen en wordt geleid door de gastvrije familie Vittoria. U kunt diverse dagtrips maken door het 'Griekse' deel van Calabrië: Stilo, met het beroemde Byzantijnse kerkje, het Nationale Park Aspromonte met bergen tot bijna 2000 meter, het middeleeuwse Gerace, ‘stad van 100 kerken’, de watervallen van Marmarico bij Bivongi.

Dag 8 - 15 Calabrië / Tropea (D)

Op dag 8 reist u richting de idyllische kust van Capo Vaticano, vlakbij het antieke stadje Tropea. U kunt hier een week genieten en uitrusten in de ruim opgezette Agriturismo Ninea. Het is ook mogelijk om uitstapjes te maken. Een aantal aanraders: de pittoreske plaats Pizzo, de prachtige strandjes en baaien van Capo Vaticano, Reggio Calabria en zijn museum met de bronzen van Riace, het vissersdorpje Scilla, dagtocht naar de Eolische eilanden.

Het zuiden van Italië zal voor altijd in uw hart gesloten zijn. Bovenaan deze pagina, onder de button 'accommodaties', vindt u meer informatie over de verschillende accommodaties. 

Door de vele vluchtmogelijkheden hebben wij ervoor gekozen om de vlucht niet inclusief in de prijs aan te bieden. Samen met u zoeken wij de beste oplossing. Hierbij houden we uiteraard rekening met uw wensen, eisen en mogelijkheden.