Rondreis Calabrië

Gedurende deze ontdekkingstocht reist u door Calabrië. U ervaart de historie en de rijke mix van culturen van zeer dichtbij. Calabrië is een langgerekt schiereiland met veel verschillende landschappen, beschermde gebieden en ongelofelijk veel natuurschoon. In de rondreis ziet u alle facetten van deze fascinerende regio.

 

Dag 1 - 4 Calabrië / Noord (A)

Na aankomst in Lamezia Terme rijdt u richting het noorden naar Azienda Le Farnie vlakbij Altomonte. Dit is uw verblijfplaats voor de eerste 3 nachten. Deze azienda is ideaal gelegen om het noorden van Calabrië te bezoeken. Een aantal aanraders: het Nationale Park Il Pollino, de oude stadjes Morano Calabro en Altomonte, een dagje raften op de rivier de Lao, Civita en de andere Albanese dorpjes, de archeologische opgravingen bij Sibari. 

Dag 4 - 7 Calabrië / Centraal (B)

Vanuit het noorden rijdt u weer richting het hart van Calabrië. Agriturismo Le Carolee is de komende 3 nachten uw basis om het centrale deel van Calabrië te ontdekken. Enkele excursiemogelijkheden: het Nationale Park Sila, Squillace, het WNF-reservaat Lago d'Angitola.

Dag 7 - 11 Calabrië / Zuid-Oost (C)

Op dag 7 zakt u verder af langs de Ionische kust voor uw derde verblijf. Gedurende 4 nachten is agriturismo Villa Vittoria uw verblijfsplaats. Vanuit deze agriturismo kunt u het zuidoosten van Calabrië verkennen. U kunt hierbij denken aan: het historische plaatsje Gerace, het Nationale Park Aspromonte, Stilo met zijn Byzantijnse kerkje, de watervallen van Marmarico, het middeleeuwse dorpje Mammola. 

Dag 11 - 15 Calabrië / Tropea (D)

De laatste vier nachten verblijft u in het pittoreske plaatsje Tropea. B&B Villa Giada ligt aan het prachtige strand van Tropea, en op slechts 10 minuten lopen van het sfeervolle oude centrum. Andere mogelijkheden voor uitstapjes: de pittoreske plaats Pizzo, de prachtige strandjes en baaien van Capo Vaticano, Reggio Calabria en zijn museum met de bronzen van Riace, het vissersdorpje Scilla, dagtocht naar de Eolische eilanden. 

Na afloop zult u het gevoel hebben dat u niet één maar vele regio's heeft bezocht. U rijdt naar de luchthaven waar u de auto inlevert en incheckt voor uw retourvlucht. Bovenaan deze pagina, onder het tabblad 'Accommodaties' kunt u de verschillende accommodaties verder bekijken.

Door de vele vluchtmogelijkheden hebben wij ervoor gekozen om de vlucht niet inclusief in de prijs aan te bieden. Samen met u zoeken wij de beste oplossing. Hierbij houden we uiteraard rekening met uw wensen, eisen en mogelijkheden.