Rondreis Piemonte & Ligurië

Tijdens de rondreis door Piemonte & Ligurië maakt u kennis met het afwisselende landschap en de culinaire hoogtepunten van de Noord-Italiaanse regio's Piemonte & Ligurië. De rondreis Piemonte & Ligurië brengt u langs 4 kleinschalige accommodaties; bijzondere plekjes waar u in contact komt met de lokale tradities, de plaatselijke gastronomie en het plattelandsleven.

Dag 1 - 4 Piemonte / Lago Maggiore (A)

De rondreis Piemonte & Ligurië kunt u ook prima met eigen auto maken; vanaf Utrecht is het ongeveer 1100 kilometer rijden. U kunt er ook voor kiezen om te vliegen op Turijn (of Milaan). De rondreis begint in de in het noordoosten van Piemonte. U verblijft 3 nachten bij agriturismo Cascina Incocco, ongeveer halverwege het Lago Maggiore en het Ortameer. Vanuit hier kunt u de omgeving ontdekken en onder meer een bezoek brengen aan de volgende locaties: het Lago Maggiore en de Borromeïsche eilanden, het Ortameer en Isola San Giulio, de berg Mottarone, de stad Milaan.

Dag 4 - 7 Ligurië / Cinque Terre (B)

Op dag 4 van de Rondreis Piemonte & Ligurië rijdt u naar de kust van Ligurië. De komende 3 nachten verblijft u op de gastvrije locatie B&B Villa Paggi. De vriendelijke eigenaren Alessandra en Gianluca zorgen voor een zorgeloos verblijf op korte afstand van de kust van Ligurië. De strategische ligging biedt u de kans om een bezoek te brengen aan onder meer het Nationaal Park Cinque Terre, het mondaine Portofino, en de bruisende stad Genua.

Dag 7 - 11 Ligurië / Bloemenriviera (C)

De derde etappe van uw rondreis Piemonte & Ligurië leidt in westelijke richting de Bloemenriviera. U verblijft er in het sfeervol boutique hotel Relais del Maro, in het dorpje Borgomaro. De Bloemenriviera is wat minder bergachtig dan de Cinque Terre, langs de kust wisselen bruisende badplaatsen en aantrekkelijke middeleeuwse dorpjes elkaar af. Bezoek één van de vele wijn cantine of olijfolieproducenten die de streek rijk is. Of combineer een wandeling in de bergen met een middag aan het strand, dat kan in Liguria!

Dag 11 - 15 Piemonte / Le Langhe (D)

De laatste stop van uw rondreis Piemonte & Ligurië is in de beroemde streek Le Langhe. Le Langhe is een heerlijke streek om te genieten van de gastronomie. Vila Beccaris is uw verblijfsplaats voor de laatste 4 nachten van de rondreis Piemonte & Ligurië. De ligging biedt legio mogelijkheden: bezoek aan één van de vele wijncantina's, het schilderachtige plaatsje La Morra, het kasteel van Barolo met 'Il Museo del Vino', en de stad Turijn.

Maak kennis met de trotse Piemontesi en Liguri, geniet van de lokale wijn en de prachtige landschappen tijdens deze afwisselende rondreis Piemonte & Ligurië.

Onder de button 'Accommodaties', bovenaan deze pagina, vindt u meer informatie over de accommodaties.

Piemonte & Ligurië zijn gemakkelijk te bereiken met eigen auto vanuit Nederland. U kunt er ook voor kiezen om een vlucht te boeken, bijv. van Amsterdam naar Turijn met Transavia. Ook kunt u vliegen naar Milaan. Vraag ons gerust naar de verschillende vluchtmogelijkheden.