Rondreis Sicilië

Tijdens deze rondreis Sicilië maakt u kennis met het natuurschoon en de culturele hoogtepunten van het veelzijdige Sicilië. De rondreis Sicilië gaat langs 4 agriturismo’s op het platteand en 1 kleinschalige residence in de stad. Stuk voor stuk bijzondere locaties waar u in contact komt met de Siciliaanse tradities en de lokale gastronomie.

Sicilië heeft een bewogen verleden; iets wat u overal kunt voelen en zien. Prachtige Griekse tempels, pittoreske barokstadjes, Middeleeuwse kastelen en Saraceense torens leggen deze historie bloot. Qua natuur kunt u op Sicilië ook uw ogen uitkijken. De Etna is natuurlijk het hoogtepunt, maar ook het andere natuurschoon is een genot voor de liefhebber.

Dag 1 - 4 Sicilië / Etna (A)

Vanuit Amsterdam, Eindhoven, België of Duitsland (afhankelijk van uw wensen en eisen) vliegt u naar Catania. Hier haalt u uw auto op en begint uw rondreis Sicilië. U reist in noordelijke richting. Agriturismo Tenuta Edoné is uw uitvalsbasis voor de eerste 3 nachten. 

De strategische ligging maakt dit tot een ideale plaats om vele hoogtepunten te bezoeken, zoals: de Etna, de stadjes Taormina, Riposto en Acireale, de Monti Peloritani en de Gola di Alcantara (kloof). 

Dag 4 - 7 Sicilië / Cefalù (B) 

U reist verder naar de noordkust van Sicilië. Agriturismo Cefalù is uw verblijfsplaats voor de komende 3 nachten van de rondreis Sicilië. 

De ligging biedt legio mogelijkheden: de pittoreske plaats Cefalù, het Nationale Park Madonie, het keramiekstadje Santo Stefano di Camastra en de bruisende stad Palermo. 

Dag 7 - 10 Sicilië / Trapani (C)

Uw derde standplaats van de rondreis Sicilië is in het westen van Sicilië. Uw verblijft 3 nachten in Badia Nuova Residence, midden in het sfeervolle oude centrum van Trapani.

Vanaf hier kunt u het westelijk deel van Sicilië bezoeken. Een aantal aanraders: een dagje naar de Egadische eilanden, het antieke plaatsje Erice en de zoutpannen van Trapani, de tempel van Segesta en de oude Griekse stad Selinunte. 

Dag 10 - 12 Sicilië / Agrigento (D)

Uw rondreis Sicilië gaat verder naar het zuidelijk deel van Sicilië. Agriturismo Ciucis Manor is de komende 2 nachten uw logeeradres. U bent deze dagen ‘thuis’ bij een Italiaanse familie en kunt hier de echte Siciliaanse sfeer proeven. 

Het zuiden is buitengewoon boeiend, enkele bezienswaardigheden: de tempelvallei van Agrigento, Scala dei Turchi, een uniek natuurfenomeen aan de kust, de kustplaats Sciacca en de opgravingen van Eraclea Minoa. 

Dag 12 - 15 Sicilië / Siracusa (E)

Uw vijfde en laatste standplaats van de rondreis Sicilië is Agriturismo La Casa di Melo in het boeiende zuidoosten van Sicilië. U verblijft er 3 nachten. 
Vanaf hier kunt u het zuidoostelijk deel van Sicilië bezoeken. Een aantal aanraders: de stad Siracusa, met het historische centrum 'Ortigia' als hoogtepunt, het natuurpark Vendicari met ongerepte natuur en stranden, de barokstadjes Noto, Ragusa, Modica en Scicli en de rotsnecropolis van Pantalica.

Sicilië en zijn bewoners zullen voor altijd in uw hart gesloten zijn. Bovenaan deze pagina vindt u onder de button 'accommodaties' meer informatie over de verschillende accommodaties.

Door de vele vluchtmogelijkheden hebben wij ervoor gekozen om de vlucht niet inclusief in de prijs aan te bieden. Samen met u zoeken wij de beste oplossing. Hierbij houden we uiteraard rekening met uw wensen, eisen en mogelijkheden.