Wandelen in de Dolomieten

Hotel + Huttentocht in de Val di Fassa

Individuele 7-daagse reis + ev. verlenging

Tijdens deze wandelvakantie in de Dolomieten combineert u een 3-daagse huttentocht met een verblijf in een comfortabel hotel in het dal (eventueel uit te breiden). Tijdens deze unieke wandelreis in Italië maakt u kennis met de Dolomieten, één van de spectaculairste natuurgebieden van Europa.
De Dolomieten zijn wereldberoemd vanwege hun unieke schoonheid en pure karakter, Sinds 2009 behoren ze tot het UNESCO-werelderfgoed. In dit fascinerende berggebied in Noord-Italië hebben we een wandelreis voor de zomermaanden samengesteld.
De Val di Fassa ligt bezaaid met bossen en meren en is uniek door de vormen en kleurnuances van de imposante Dolomieten. Dankzij het uitgebreide netwerk van wandelpaden is deze regio een eldorado voor liefhebbers van wandelvakanties, huttentochten en bergsporten.

Acclimatiseren
Bij aankomst in de Val di Fassa verblijft u eerst 3 nachten in een comfortabel (3 of 4 sterren) hotel. Op deze manier kunt u even bijkomen van de reis en acclimatiseren op hoogte voordat u aan de huttentocht begint. Op de tweede dag heeft u de beschikking over een fiets (mountainbike of citybike) en kunt u de omgeving ontdekken via de Ciclabile delle Dolomiti*.

De Huttentocht
Op de 4e dag begint u aan de huttentocht. Eten en slapen doet u in karakteristieke berghutten: ‘Rifugi’ in het Italiaans: lees meer over de Rifugi*.
U loopt elke dag ongeveer 5 uur. Een goede fysieke voorbereiding en een eerdere ervaring in de bergen is aan te raden. Het niveau is ‘gemiddeld’. 

De Route

Eventueel verlenging
Na deze indrukwekkende ervaring kunt u nog meer ontdekken van de Val di Fassa!
We geven jullie dan weer een aantal suggesties om de bijzondere bergervaring nog onvergetelijker te maken!

Wanneer / duur:
 10/06-20/09  - 7 dagen / 6 nachten (+ ev. verlenging)

Highlights:
- De Dolomieten, UNESCO werelderfgoed
- De schattige dorpjes van de Val di Fassa
- Sella pas, Sassolungo + Sassopiatto, Catinaccio & Torri del Vajolet
- Uitgebreid activiteitenprogramma (fietsen, wandelen, raften, natuur, cultuur, gastronomie, wellness etc.)

Profiel: moeilijkheidsgraad gemiddeld. Etappes van c.ca 5 uur wandelen per dag (3 wandeldagen in totaal). Een goede conditie en enige ervaring met trektochten wordt aangeraden. 

Accommodaties: Eten en slapen doet u tijdens de huttentocht in karakteristieke berghutten: ‘Rifugi’ in het Italiaans. Ze zijn vaak panoramisch gelegen, en het is er heerlijk ‘thuiskomen’ na een inspannende wandeldag. De andere nachten verblijft u in comfortabele 3 of 4 sterren hotel in het dal.

Extra´s: Na de huttentocht kunt u ontspannen en te relaxen. U kiest zelf wat u wilt doen in de laatste dagen. Mountainbiken, raften, klimmen, wandelen, het kan hier allemaal. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon heerlijk niets doen en genieten van de rust, de wellness, het eten en de gastvrijheid! Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Bagage: U laat een deel van de bagage achter in het hotel. 

Volg deze link voor extra informatie en voor een aanvraag