Basilicata

Een bijzondere bestemming buiten de gebaande paden

Voor uw vakantie in Toscane bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt bij ons terecht voor uw vakantiehuis in Toscane, uw agriturismo in Toscane, uw vakantiehuis aan de kust van Toscane, uw rondreis in Toscane, uw appartement in Toscane. We kunnen u leuke reizen en vakanties aanbieden naar alle streken van Toscane.

Basilicata is misschien de minst bekende regio van Zuid-Italië. Lange tijd kreeg het geen plaats in de reisbrochures. Zeer ten onrechte, vinden wij. De streek, die zijn naam ontleend aan de Byzantijnse bestuurder Basilikos, heeft een rijke historie en kent een grote verscheidenheid aan prachtige landschappen. Wij kunnen u een vakantie naar Basilicata van harte aanraden, vooral omdat het echt een bijzondere bestemming zonder platgetreden paden is.

Basilicata heeft een bewogen verleden. De Lucani (de inheemse bevolking) waren een sterk en trots volk dat vele invasies en aardbevingen heeft moeten doorstaan. Uiteindelijk werden de Lucani verslagen door de Romeinen, die er eeuwen lang de scepter zwaaiden. Na de ondergang van het Romeinse Rijk raakte de streek in verval en trokken velen vanuit Basilicata naar andere delen van Italië en de rest van de wereld. Het is nog steeds de armste regio van Italië, maar momenteel wel volop in ontwikkeling.

In toeristisch opzicht heeft de streek veel in huis. Het bekendste zijn de grillige en weelderig begroeide kust van Maratea en de stad Matera met haar grotwoningen, de zogenaamde sassi. Deze twee bestemmingen alleen al maken een bezoek aan Basilicata meer dan waard. U zult ook aangenaam worden verrast door de prachtige natuur met zijn groen-, geel- en bruingekleurde landschappen, door de authentieke dorpjes en stadjes, de indrukwekkende kastelen en tal van andere bezienswaardigheden.

Maar de bewoners zelf zijn de grootste charme van deze regio. De "Lucani" zijn gastvrije mensen met nog veel tradities die in ere worden gehouden. Ze zijn trots op hun lokale keuken. Qua eten raden wij u visgerechten aan, maar ook de vele verschillende kazen, worsten en broodsoorten. Wij kunnen u Basilicata van harte aanraden, vooral omdat het echt een bijzondere bestemming zonder platgetreden paden is.