de Marken

Voor de Italië-liefhebber pur sang

Voor uw vakantie in de Marken bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt bij ons terecht voor uw vakantiehuis in de Marken, uw agriturismo in de Marken, uw vakantiehuis aan de kust van de Marken, uw rondreis in de Marken, uw appartement in de Marken. We kunnen u leuke reizen en vakanties aanbieden naar alle streken van de Marken. 

Weij bieden sfeervolle en comfortabele vakantiehuizen aan in de inspirerende regio de Marken. Een vakantiehuis in de Marken is de perfecte keuze voor de Italië liefhebber pur sang. Hier komt de combinatie tussen natuur en cultuur, die zo typerend is voor Italië, volledig tot zijn recht.

De Marken ligt tussen de Adriatische Zee en de Apennijnen en oogt als een betoverende lappendeken van golvende heuvels met oude stadjes en lange, vaak zo rustige zandstranden. Zeer bijzonder zijn de steden Urbino en het zuidelijk gelegen Ascoli Piceno met hun rijke en eeuwenoude geschiedenis. Ook wat kleinere steden als Sarnano, Macerata, Urbania en Fano zijn echter zeer de moeite waard.

Noordelijk Le Marche

Het noordelijke deel van de Marken heeft een ongerept heuvellandschap, dat toch weer heel anders is dan dat van Toscane en Umbrië. In deze heuvels liggen stadjes en dorpen die met veel respect voor de geschiedenis zijn gerestaureerd. Aan de kust ligt Pesaro, de stad van de componist Rossini en de vissershaven van Fano. Hier vindt u ook mooie zandstranden, waaronder het 'fluwelen strand' van Senigallia. In de stad Urbino, de geboorteplaats van Rafael, staat het mooiste Renaissancepaleis van Italië, gebouwd in opdracht van de hertog van Montefeltro. De musea en kerken met kunst uit de Middeleeuwen en de Renaissance maken Urbino tot een belevenis.

Macerata en de Sibillini

Hoe zuidelijker men gaat, hoe rustiger het wordt in de regio de Marken. Toch is dit gebied zeker niet minder aantrekkelijk. Het heuvelland rond Ascoli Picena en natuurlijk ook de Apennijnen en de Monti Sibillini maken dit deel van de regio zo bijzonder. Vooral in het voor- en najaar is de schoonheid van het landschap ronduit overweldigend. Langs de kust zijn met name de stranden van San Benedetto populair. Het stadje Macerata is bij operaliefhebbers bekend om haar prachtige festival. In dit deel van Le Marche is het Griekse en Romeinse verleden goed bewaard gebleven. Ascoli Picena is een stad waar naast de invloeden van de Renaissance en de Middeleeuwen ook het oude Romeinse verleden nog in alles aanwezig is.