Molise

Vriendelijke bevolking, heerlijke keuken, boeiende cultuur en fraaie natuur

Voor uw vakantie in Molise bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt bij ons terecht voor uw vakantiehuis in Molise, uw agriturismo in Toscane, uw rondreis in Molise, uw appartement in Molise. We kunnen u leuke reizen en vakanties aanbieden naar alle streken van Molise.

Molise is de kleinste regio van Italië en is gelegen aan de Adriatische kust. Molise wordt omringd door ‘grote broers’ Lazio, Abruzzo, Campanië en Apulië. Het landschap wordt grotendeels gedomineerd door de hoge bergtoppen van de Apennijnen waarvan sommigen zelfs reiken tot boven de 2000 meter. Niet voor niets is deze bosrijke streek in de winter populair onder wintersporters. De vriendelijke bevolking, de heerlijke keuken, de authentieke cultuur en de schitterende natuur maken Molise echter vooral tot een interessante streek voor een vakantie in de lente en de zomer.

De onbekende regio Molise werd oorspronkelijk bewoond door de Samnieten. Dit krijgshaftige volk stichtte hier een van de eerste beschavingen van het huidige Italië. Uiteindelijk werden de Samnieten verslagen en verjaagd door de Romeinen, die het gebied eeuwenlang controleerden. Later maakten ook de Longobarden en de Noormannen er de dienst uit. Door de eeuwen heen zijn dan ook vele tradities ontstaan, die tot op de dag van vandaag een prominente rol spelen in het leven van de Molisani. Tot nog niet zo lang geleden vormde Molise één regio samen met Abruzzo, totdat men in 1965 op eigen benen kwam te staan.

Het ongerepte Molise doet erg authentiek aan en heeft een zeer vriendelijke bevolking. Het is een relatief onbekende regio en u vindt er zeker geen massatoerisme. Als u een liefhebber bent van wandelen, trekken of andere bergsporten komt u in deze bergachtige streek absoluut aan uw trekken. En na een paar dagen intensief sporten in de bergen kunt u lekker ontspannen en een dagje uitwaaien aan de kust.

Verder heeft deze dunbevolkte regio ook op het gebied van cultuur veel te bieden. Zo zijn er restanten te vinden van de eerste inheemse bevolking en van de Romeinen in Sepino en bij Pietrabbondante. In Termoli en Larino kunt u de romaanse kathedralen bezichtigen en de middeleeuwse stadjes Campobasso en Agnone bezoeken. Gastronomisch gezien is Molise, net als heel Zuid-Italië, zeer de moeite waard. U kunt er zeker van zijn dat u verwend wordt met typische streekproducten zoals mozzarella, truffels, salami, ricotta en uiteraard een goede wijn.

Al met al maken de vriendelijke bevolking, de heerlijke keuken, de authentieke cultuur en de schitterende natuur Molise tot een interessante streek om te ontdekken!