Rondreis Calabrie in Agriturismo

Gedurende deze ontdekkingstocht reist u door Calabrië. U ervaart de historie en de rijke mix van culturen van zeer dichtbij. Calabrië is een langgerekt schiereiland met veel verschillende landschappen, beschermde gebieden en ongelofelijk veel natuurschoon. In de rondreis ziet u alle facetten van deze fascinerende regio.

Dag 1 - 4 Calabrië / Noord (A)

Na aankomst in Lamezia Terme rijdt u richting het noorden naar B&B Donna Maria vlakbij Mormanno. Dit is uw verblijfplaats voor de eerste 3 nachten. Deze B&B is ideaal gelegen om het noorden van Calabrië te bezoeken. Een aantal aanraders: het Nationale Park Il Pollino, de oude stadjes Morano Calabro en Altomonte, een dagje raften op de rivier de Lao, Civita en de andere Albanese dorpjes, de archeologische opgravingen bij Sibari.

Dag 4 - 7 Calabrië / Centraal (B)

Vanuit het noorden rijdt u weer richting het hart van Calabrië. Agriturismo Le Carolee is de komende 3 nachten uw basis om het centrale deel van Calabrië te ontdekken. Enkele excursiemogelijkheden: het Nationale Park Sila, Squillace, het WNF-reservaat Lago d'Angitola.

Dag 7 - 11 Calabrië / Zuid-Oost (C)

Op dag 7 zakt u verder af langs de Ionische kust voor uw derde verblijf. Gedurende 4 nachten is agriturismo Villa Vittoria uw verblijfsplaats. Vanuit deze agriturismo kunt u het zuidoosten van Calabrië verkennen. U kunt hierbij denken aan: het historische plaatsje Gerace, het Nationale Park Aspromonte, Stilo met zijn Byzantijnse kerkje, de watervallen van Marmarico, het middeleeuwse dorpje Mammola.

Dag 11 - 15 Calabrië / Tropea (D)

De laatste vier nachten verblijft u in het pittoreske plaatsje Tropea. B&B Villa Vittoria ligt in het sfeervolle oude centrum, op slechts 10 minuten lopen van het prachtige strand van Tropea. Andere mogelijkheden voor uitstapjes: de pittoreske plaats Pizzo, de prachtige strandjes en baaien van Capo Vaticano, Reggio Calabria en zijn museum met de bronzen van Riace, het vissersdorpje Scilla, dagtocht naar de Eolische eilanden.

Na afloop zult u het gevoel hebben dat u niet één maar vele regio's heeft bezocht. U rijdt naar de luchthaven waar u de auto inlevert en incheckt voor uw retourvlucht. Bovenaan deze pagina, onder het tabblad 'Accommodaties' kunt u de verschillende accommodaties verder bekijken.

Door de vele vluchtmogelijkheden hebben wij ervoor gekozen om de vlucht niet inclusief in de prijs aan te bieden. Samen met u zoeken wij de beste oplossing. Hierbij houden we uiteraard rekening met uw wensen, eisen en mogelijkheden.

Inclusief in de prijs:

14 overnachtingen inclusief ontbijt
3x typisch calabrese diners bij de accommodaties (dag van aankomst)
1x typisch diner in historisch centrum Tropea
Welkomstdrankje bij de accommodaties
Gratis parkeren bij het hotel (m.u.v. locatie in Tropea)

Tijdens de rondreis "Calabrie in Agriturismo" verblijft u in 2-pk met eigen badkamer.
Mocht u specifieke wensen hebben mbt de kamer (aparte bedden bijvoorbeeld) kunt u dat in stap 2 doorgeven

B&B Donna Maria

B&B met 3 kamers en zwembad op historisch landgoed uit de 18e eeuw in het Parco Nazionale Il Pollino.

Agriturismo Le Carolee

Gefortificeerd landhuis met 7 kamers tussen de olijfboomgaarden, in centrale deel van Calabrië.

Agriturismo Villa Vittoria

Agriturismo met 6 kamers tussen de sinaasappelbomen. Mooi zwembad en ontspannen sfeer.

B&B Villa Vittoria Tropea

Comfortabele B&B met 14 kamers en tuin, gelegen in het sfeervolle centrum van Tropea.
Onze website maakt gebruikt van cookies om goed te kunnen functioneren. Door verder te gaan op onze website, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.