Rondreis Calabrie & strandverblijf

In deze rondreis door Calabrië komt de zuidelijkste regio van Italië aan bod. De eerste week maakt u een korte rondreis langs drie agriturismo's. De tweede week van uw vakantie verblijft u in een vakantiehuisje aan de schitterende kust van Capo Vaticano. De enorme diversiteit in natuur en cultuur zal u verrassen en versteld doen staan. U bent getuige van het hedendaagse leven dat nog altijd is verweven met het verleden. De bewoners zullen u met open armen ontvangen en u kennis laten maken met de gastronomie en de gastvrijheid van het zuiden.

Dag 1 - 4 Calabrië / Nationaal Park Il Pollino (A)

Na aankomst in Lamezia Terme rijdt u richting het noorden naar Agriturismo Laino, midden in het Nationaal Park Il Pollino. Dit is uw verblijfplaats voor de eerste 3 nachten. Deze azienda is ideaal gelegen om het noorden van Calabrië te bezoeken. Een aantal aanraders: het Nationaal Park Il Pollino, de oude stadjes Morano Calabro en Altomonte, een dagje raften op de rivier de Lao, Civita en de andere Albanese dorpjes.

Dag 4 - 8 Calabrië / Zuid-Oost (B)

Op dag 5 van uw rondreis rijdt u verder het zuidoosten van Calabrië, waar u 4 nachten verblijft op de familiaire agriturismo Villa Vittoria. Deze gezellige agriturismo is fraai gesitueerd tussen de sinaasappelbomen en wordt geleid door de gastvrije familie Vittoria. U kunt diverse dagtrips maken door het 'Griekse' deel van Calabrië: Stilo, met het beroemde Byzantijnse kerkje, het Nationale Park Aspromonte met bergen tot bijna 2000 meter, het middeleeuwse Gerace, ‘stad van 100 kerken’, de watervallen van Marmarico bij Bivongi

Dag 8 - 15 Calabrië / Tropea (C)

Op dag 8 reist u richting de idyllische kust van Capo Vaticano, vlakbij het antieke stadje Tropea. U kunt hier een week genieten en uitrusten in een van de vrijstaande huisjes "Le Case di Berto" met zeezicht en op loopafstand van het strand. Het is ook mogelijk om uitstapjes te maken. Een aantal aanraders: de pittoreske plaats Pizzo, de prachtige strandjes en baaien van Capo Vaticano, Reggio Calabria en zijn museum met de bronzen van Riace, het vissersdorpje Scilla, dagtocht naar de Eolische eilanden.

Het zuiden van Italië zal voor altijd in uw hart gesloten zijn. Bovenaan deze pagina, onder de button 'accommodaties', vindt u meer informatie over de verschillende accommodaties.

Door de vele vluchtmogelijkheden hebben wij ervoor gekozen om de vlucht niet inclusief in de prijs aan te bieden. Samen met u zoeken wij de beste oplossing. Hierbij houden we uiteraard rekening met uw wensen, eisen en mogelijkheden.

Inclusief in de prijs:

7 overnachtingen in Agriturismo inclusief ontbijt
7 overnachtingen in huisje/appartement aan het strand (o.b.v. logies)
2x typisch calabrese diners bij de accommodaties (dag van aankomst)
1x typisch diner in Capo Vaticano
Welkomstdrankje bij de accommodaties
Gratis parkeren bij de accommodatie
Informatiepakket Calabrië

Agriturismo Laino

Gastvrije agriturismo met zwembad in Noord Calabria

Agriturismo Villa Vittoria

Agriturismo met 6 kamers tussen de sinaasappelbomen. Mooi zwembad en ontspannen sfeer.

Casa Angiolone (Berto)

Intiem vakantiehuisje voor 2 tot 3 personen aan zee in de onbekende regio Calabria.
Onze website maakt gebruikt van cookies om goed te kunnen functioneren. Door verder te gaan op onze website, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.