Hotel Marulivo

Campanië / Cilento

m² | 22 Personen | prijs vanaf € 100

Gelegen in het nationale park Cilento, aan de kust van Palinuro, vindt u het charmante middeleeuwse plaatsje Pisciotta. Het is dit authentieke plekje waar Marulivo Hotel zich bevindt. Het knusse boetiekhotelletje ligt in een antiek klooster uit de 14e eeuw en is volledig gerestaureerd en verbouwd tot een aanlokkelijk vakantieplekje. Een ideaal plekje voor een romantische vakantie in Campanië.

De 11 kamers zijn allemaal anders en stuk voor stuk een genot voor het oog. De kamers zijn zeer comfortabel en voorzien van stijlvolle details. Marulivo heeft 7 superior kamers voor 2 personen en tevens nog 2 suites waar u eventueel met 3 personen in kunt verblijven. Ook zijn er nog 2 classic kamers; deze zijn zonder zeezicht. Alle kamers hebben een ruime badkamer waarin men kleine mozaïektegeltjes heeft gebruikt om het geheel te verfraaien.

Door het gebruik van terracotta en hout, in combinatie met meubels uit alle windstreken en antieke ornamenten heerst er een ongeëvenaarde sfeer in het hotelletje. Op het grote dakterras kunt u ’s morgens lekker ontbijten en ’s avonds gezellig een borreltje drinken terwijl u geniet van het schitterende uitzicht op zee.

De omgeving heeft erg veel te bieden. Via een wandelpad bereikt u binnen een kwartiertje het strand en via wat steegjes en trappetjes loopt u aan de andere kant zo het dorp in. Pisciotta kan het best worden omschreven als een typisch Zuid-Italiaans plaatsje waar u nog het echte Italië vindt. Gelegen tussen de Tyrrheense Zee en het groene olijfboomrijke achterland treft u hier een dorpje waar u helemaal op kunt gaan in de bevolking en de authentieke sfeer.

Naast Pisciotta zelf is er nog veel meer interessants in de nabije omgeving. Het bergachtige binnenland van de Cilento en de grotten van Palinuro zijn een must voor de natuurliefhebber. Cultuursnuivers moeten absoluut bezoekjes brengen aan de opgravingen van Velia en de tempel van Paestum. Maar ook diegenen die in alle rust willen genieten van het strand zijn hier op hun plek.

Afstanden
parkeerplaats 250 m, bars en winkeltje 50 m, restaurants 100 m, strand 1,5 km(Marina di Pisciotta), vliegveld Napels 160 km, Palinuro 11 km, Velia 13 km, Paestum 58 km, Maratea 65 km

n.b.: Houdt u er rekening dat het dorpje grotendeels autovrij is en weinig parkeermogelijkheden heeft. Dit geldt voornamelijk voor de zomermaanden. Het is mogelijk om bij aankomst de auto even vlakbij het hotel te parkeren om de bagage uit te laden.

Faciliteiten voor Hotel Marulivo

Slaapkamers
11 kamers met privébadkamer
Internet / wifi
gratis Wi-Fi in openbare ruimtes
Airconditioning
Airconditioning
Verwarming
Verwarming
Restaurant op loopafstand
ca. 100m
Strand binnen 10 km
Strand binnen 10 km
Zeezicht
Zeezicht
In Dorp / Stad
In Dorp / Stad
Terras
Terras
Wasmachine
Wasmachine
TV
satelliet-TV
Minibar
Minibar
Romantisch
Romantisch
Stellen
Stellen
Actief-Wandelen-Fietsen
watersporten, trekking
Cursussen / proeverijen
gastronomische excursies
Parkeren
op ca. 250m
Overige
kluisje, föhn

Campanië / Cilento


De Cilento vormt het grootste deel van de provincie Salerno en wordt begrensd door de riviervlakte Selle in het noorden, regio Basilicata in het oosten en de Tyrrheense zee in het westen en zuiden. Het landschap bestaat hoofdzakelijk uit bergen, waarvan de hoogste toppen de Cervati (1898m), de Alburni (1742m) en de Gelbison (1705m) zijn. De kustlijn van de Cilento loopt van het antieke Paestum tot aan Sapri en is net als de rest van het gebied bergachtig met hoge rotsen aan zee. Alleen in het korte stuk van Sele tot Agropoli en tussen Casal Velino en Ascea is het landschap relatief laag en vlak. De bergen zijn bedekt met loof- en naaldboombossen en kennen een ongerepte natuur, rijk aan flora en fauna.

In de oudheid behoorde de Cilento tot het land van de Lucaniërs. Zij bewoonden het gebied wat tegenwoordig de regio Basilicata is plus het zuidelijke deel van de regio Campanië. De oudste geschiedenis is nog terug te vinden in de dorpsnamen als Vallo della Lucania en in de tradities en de cultuur van de Cilento. Paestum en Velia zijn de belangrijkste archeologische sites in de Cilento, waar imposante Griekse tempels en bewoningsresten nog zijn te bewonderen. In veel van de bergdorpen kunt u nog de sfeer van vroeger proeven.

Agropoli

In het zuiden van de Golf van Salerno ligt Agropoli. De naam is afgeleid van het Griekse woord acropolis, dat ´hoge stad´ betekent. Dit klopt wel, want het oude gedeelte van Agropoli is 20 meter boven zee op de rotsen gebouwd. Daarentegen heeft het moderne Agropoli zich lager rondom de heuvels en meer naar de kust uitgebreid. Er loopt een mooie weg, opgedeeld in brede 'traptreden', omhoog naar het middeleeuwse centrum. Bovenaan staat nog een poort uit de 6e eeuw die toegang geeft tot de borgo. In het oude centrum kunt u enkele kerken en het Angevins-Aragonese kasteel bezoeken of heerlijk rondwandelen door de oude straten. U heeft hier een prachtig uitzicht over de Golf van Salerno.

Castellabate

Castellabate staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, omdat het een van de mooiste en best bewaarde middeleeuwse centra van Italië heeft. Het centrum bestaat uit een waar labyrint van steegjes, trappetjes en smalle straten. Liggend op een bergtop 278m boven zee, biedt Castellabate geweldige panorama’s. Vanaf Castellabate is het niet ver rijden naar Punta Licosa. Het uitzicht over het blauwe water van de Tyrrheense zee is een bezoek meer dan waard.

Casal Velino

Klein middeleeuws dorp in de bergen van Cilento op een hoogte van 170 boven zeeniveau. Gebouwd als toevluchtsoord voor de inwoners van de omliggende dorpen. Niet alleen om te ontsnappen aan de piraten die voor de kust lagen, maar ook om malaria te ontlopen. Casal Velino teelt voornamelijk olijven en witte vijgen. Een uitbreiding van het dorp ligt aan zee: Marina di Casal Velino. De badplaats is meer op het (strand)toerisme ingespeeld.

Palinuro

De populairste badplaats langs de kust van Cilento heeft maar 1500 inwoners. In het hoogseizoen is het echter een stuk drukker. Geen wonder, want Palinuro ligt aan een azuurblauwe zee omgeven door steile rotsen en wordt in de rug gedekt door groene heuvels. Daarnaast liggen rondom de badplaats meer dan 30 zeegrotten, waarvan u er een vijftal per boot kunt verkennen. De rest van de grotten liggen volledig onderwater en zijn een ware traktatie voor duikliefhebbers.

Pioppi

Een van de charmantste badplaatsen die de Cilento kent is Pioppi. U vindt hier prachtige oude huizen en pleinen, gezellige barretjes en goede pizzeria’s. Daarnaast kunt u hier niet alleen heerlijk aan het strand liggen, maar ook mooie wandelingen maken in de omgeving. Pioppi ligt namelijk midden in het Nationaal Park Cilento.

Pisciotta

Eén van de Middeleeuwse dorpjes in Cilento, waar tradities en gebruiken nog het dagelijks leven bepalen. In pittoresk Pisciotta kunt u nog van het echte Italiaanse leven genieten. Slenter door de Middeleeuwse straten, bewonder de 16e eeuwse huizen en vergeet vooral niet de lokale specialiteiten te proeven.

Castelcivita / Grotte di Castelcivita

De grotten van Castelcivita zijn een aaneenschakeling van galerijen, grote zalen, smalle gangen, diepe putten en ondergrondse wateren. Overal ziet u stalagmieten en stalactieten in de meest prachtige en fantasierijke vormen, die vaak hun naam geven aan de ruimte waarin ze staan. Zo heb je la Pagoda, met een stalagmiet in de vorm van een oosterse tempel en il Tempio, waar je je in een tempel waant met enorme zuilen. Het onderaardse complex is ruim 5 kilometer lang en u kunt alleen onder begeleiding van een gids de grotten bezoeken.

Pertosa / Grotte dell’Angelo 

Het complex van de Grotte dell’Angelo is in totaal ca. 3 kilometer lang en de uitgestippelde routes voeren u langs grotten van verschillende afmetingen en ondergrondse meren. Overal ziet u indrukwekkende stalagmieten en stalactieten die er duizenden jaren over hebben gedaan om te ‘groeien’. Langs alle routes worden de druipsteenformaties op subtiele wijze belicht zodat u kunt genieten van een prachtig onderaards schouwspel.

Parco Nazionale del Cilento e Vallo di Diano

In 1991 is de Cilento tot nationaal park uitgeroepen. Het park beslaat bijna 180.000 hectare. In 1998 heeft UNESCO het op de werelderfgoedlijst gezet. In het park leven ca. 600 verschillende diersoorten. Zo lopen er wolven, vossen en wilde katten rond, maar ook dieren als otters en hazen. Talloze vogels bouwen hun nesten in het park. Zo kunt u in de lucht roofvogels spotten (steenarend, slechtvalk en havik). Loopt u door de bossen, dan kunt u luisteren naar zangvogels als de goudvink en boomleeuwerik, of boomklevers en ijsvogels tussen de bomen of langs beken zien vliegen. Pas op voor slangen (vierstreepslang, ringslang, aspisadder en geelgroene toornslang) al zijn ze waarschijnlijk al weggevlucht voordat u ook maar in hun buurt bent.

Tevens heeft de Cilento een rijke flora. Dit komt ook doordat het uitgestrekte park verschillende gebieden met verschillende klimaten en temperaturen kent. Zo vindt u er loofbomen als de ruwe berk, beuk en eik, maar ook naaldbomen als de zilverspar en bomen die goed tegen droogte kunnen als de buxus of het palmboompje. U kunt het nationale park Cilento te voet, te paard, met de fiets of de auto verkennen.

Parco Archeologico di Paestum

In de 7e eeuw v.Chr. stichtten de Grieken vanuit de Griekse kolonie Sybaris (in Calabrië) de stad Poseidonia, genoemd naar Poseidon, god van de zee. In 273 v.Chr. namen de Romeinen de stad over en doopten haar om in Paestum. Paestum is bekend vanwege de drie indrukwekkende tempels die sinds de oudheid nog steeds (grotendeels) overeind staan. De tempels zijn gebouwd in de zogeheten Dorische stijl. Twee zijn gewijd aan Hera en een tempel is gebouwd ter ere van Athena. Verder is nog een deel van het Romeinse forum met een kleine tempel bewaard gebleven. Deze tempel is gewijd aan de drie belangrijkste Romeinse goden: Jupiter, Juno en Minerva. De vondsten die tijdens opgravingen in Paestum aan het licht zijn gekomen, worden tentoongesteld in het bijbehorende museum. 

Stranden

Langs de kust van Cilento kunt u vele prachtige en kilometerslange stranden vinden. Soms liggen ze ingebed tussen hoge kliffen, soms zijn ze de overgang waar de heuvels in de zee verdwijnen. De stranden bestaan over het algemeen uit fijn zand al zijn er ook plekken waar het zand gemengd is met kiezels. Veel van de baaien en stranden zijn ondiep en worden geleidelijk dieper, zodat ze geschikt zijn voor gezinnen met kleine kinderen. In de buurt van de grotere badplaatsen zult u waarschijnlijk voor toegang tot het strand moeten betalen, al is die vaak wel voorzien van allerlei faciliteiten. In het hoogseizoen zijn de stranden relatief druk, maar nooit zo erg dat u geen rustig plekje kunt vinden. Buiten de maanden juli en augustus zou het zo maar kunnen dat u een deel van het strand voor uzelf heeft.

De mooiste stranden vindt u bij Acciarioli, Marina di Ascea, Marina di Camerota, Paestum, Palinuro en Villammare.  

Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento
Cilento

Klik op een foto om te vergroten

Campanië


Campanië is rijk aan geschiedenis en tradities en heeft ontelbare bezienswaardigheden. De eerste personen die Campanië uitkozen voor hun vakantie waren de Romeinen. Zij noemden het “Campania Felix”. 

‘Het land van de vulkanen’ werd ver voor onze jaartelling al bewoond door de Samnieten. Zij hadden ontdekt dat de grond in deze streek erg vruchtbaar was en zeer geschikt was voor de landbouw. Later werden er in Campanië handelsnederzettingen gevestigd door de Phoeniciërs, de Romeinen en de Byzantijnen. Steden als Napels, Pompeï, Paestum en Capua kenden allemaal hun eigen bloeiperiode.

Napels, de Amalfitaanse kust, de opgravingen van Pompeï, Capri, Certosa en de vulkaan Vesuvius hebben al wereldfaam. Maar op uw ontdekkingstocht door Campanië zult u nog veel meer mooie, minder bekende, plekjes tegenkomen. Zoals het nationale park “Cilento”, de eilanden Procida en Ischia, het kasteel van Benevento en de opgravingen Velia en Paestum.

Napels is de stad die u spreekwoordelijk één maal in uw leven gezien moet hebben. Het is een bruisende stad waar niet alleen de vele bezienswaardigheden interessant zijn, maar waar ook het leven van alledag meer dan de moeite waard is om mee te maken.

Campanië leent zich voor alle soorten vakanties. Het is een aantrekkelijke bestemming voor mensen die cultuur, tradities en natuur zoeken, maar ook voor degenen die willen genieten van de stranden en de gastronomie. Typische producten uit deze streek zijn de mozzarella di bufala, de limoncello en natuurlijk de pizza, die oorspronkelijk uit Napels komt.

Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië
Campanië

Klik op een foto om te vergroten

De kaart

Streetview

Beoordelingen

Uw ervaring met deze accommodatie
Robbert-Frank (24-06-2019)

Sfeervol, prachtig gelegen, compleet. Wel wat harde bedden en lawaaiige airco, maar het welkome gevoel, de leuke tips maken alles goedUw ervaring met deze accommodatie
Thea (13-09-2018)

Uitstekend. Toplocatie. Persoonlijke ontvangst. Gezellig, Italiaans dorpje Pisciotta. Niet toeristisch, in de buurt leuke restaurantjes, wijnbar. Bij hotel prachtig terras waar je de zonsondergang kunt bekijken en een drankje kunt nemen.Uw ervaring met deze accommodatie
Clemens (19-08-2018)

Een zeer uitstekend hotel. Geweldige mensen (Lea en Massimo) die altijd voor je klaar staan en je meteen wegwijs maken in het prachtige dorp. Uitzonderlijk mooi ingerichte kamers! Goed zwemmen aan het strand, op 20 min. lopen naar beneden (naar boven is vervoer makkelijk te regelen). Schitterend achterland (Cilento).Uw ervaring met deze accommodatie
Govert (29-07-2018)

goedUw ervaring met deze accommodatie
Anet (11-05-2018)

Uitstekend . Eigenares gaf hele goede tips , zeer vriendelijk, schitterend plekjeUw ervaring met deze accommodatie
Hanneke (02-10-2017)

De gastheer en vrouw proberen het je zeer naar de zin te maken!Uw ervaring met deze accommodatie
Alinda (19-09-2016)
Uw ervaring met deze accommodatie
Xandra (05-09-2016)

Zie hierboven

Uw ervaring met deze accommodatie
Xandra (05-09-2016)

Bijzonder leuk hotel in een typisch Italiaans bergdorpje. Heel aardig echtpaar met allerhande tips en leuke gesprekken en tips.Uw ervaring met deze accommodatie
Loes (21-08-2016)

Een smaakvol ingericht hotel. Er werd een heerlijk ontbijt geserveerd op het terras met uitzicht op zee. Lea en Massimo zijn erg hartelijk en behulpzaam.Uw ervaring met deze accommodatie
Jan (08-07-2015)

Zeer goedUw ervaring met deze accommodatie
Jan (08-07-2015)

Zeer goedUw ervaring met deze accommodatie
Joke (06-07-2015)

Een ronduit schitterend hotel op een prachtige locatie! Ook een zeer persoonlijk onthaal door Lea & Massimo, die echt in de weer zijn voor de gasten en heel veel nuttige tips geven over activiteiten en restaurants. Een absolute aanrader wat ons betreft!Uw ervaring met deze accommodatie
Lizy (25-09-2014)

Uitmuntend ! Prachtig gelegen, mooie kamers, schitterend terras (+ héél lekker ontbijt op terras), heel leuke sfeer,. Hiertoe heeft zeker de hoteluitbaatster een grote bijdrage : zij is (zonder zich op te dringen) zeer begaan met de gasten, zeer gemotiveerd om al de nodige toeristische info en allerhande goede tips te geven (veel beter dan de meeste toerist info bureaus)Uw ervaring met deze accommodatie
Wiebe (12-09-2014)

Zeer gezellig en zeer aardige en hulpvaardige gastvrouw en heerUw ervaring met deze accommodatie
Ester (03-05-2014)

Supermooi hotel service prima.Uw ervaring met deze accommodatie
Ester (03-05-2014)
Uw ervaring met deze accommodatie
Jan (16-09-2013)

Schitterende ligging, klein authentiek dorpje, zeer goed verzorgde kamers, prachtig ontbijt. Goede informatie over culturele bezienswaardigheden, ook buiten de regio (prachtige tip gekregen helaas door weersomstandigheden niet open).
De terrassen zijn prachtig, inclusief uitzicht ! Leuke restaurantjes, en vooral vragen aan de eigenaren waar je echt lekker kan eten !Uw ervaring met deze accommodatie
Jeroen (29-06-2013)
Uw ervaring met deze accommodatie
M.B. (04/10/2012) :
fraai hotel, prachtig uitzicht, enig dorpje


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Mallée (10/08/2012) :
Een geweldige plek in een levendig dorp! Goed verzorgd hotel.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Peter & Marjo (02/08/2012) :
Super! Geweldig genoten. Gastheer en gastvrouw vriendelijk en behulpzaam. De charmante bediening tijdens het ontbijt in combinatie met de opkomende zon maakte iedere morgen tot een feest. Heel klein minpuntje: het geringe aanbod van eetgelegenheden in Pisciotta. Prima plek om te onthaasten en de sfeer te proeven van een puur italiaans dorpje.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


De prijzen en beschikbaarheid wordt geladen. Eén moment geduld alstublieft.