Casa Mediterranea

Sardinië / Centraal-Oost

70 m² | 4 Personen | prijs vanaf € 400

Casa Mediterranea is een vrijstaand vakantiehuis, op korte afstand van de fraaie oostkust van Sardinië. Het huis ligt op een heuvel op slechts 3 kilometer van de stranden van het stadje Orosei. Vanaf het vakantiehuis heeft u een mooi uitzicht op zee. De streek rond Orosei is een leuke vakantiebestemming en biedt veel mogelijkheden voor natuur, cultuur en strand.

Casa Mediterranea ligt op een omheind perceel, waarop nog een andere woning staat. Het huis heeft een woon-/eetkamer met keuken, 2 slaapkamers (waarvan 1 met losse bedden) en een badkamer met douche en toilet. De vakantiewoning heeft een modern mediterrane inrichting en is van veel gemakken voorzien.

De omliggende tuin is terrasvormig. Bijzonder zijn de 'menhirs' die hier geplaatst zijn. Kenmerkend is de muurschildering op één van de terrasmuren. Ook is er een grote tuin waar het hele jaar door mooie bloemen bloeien, en waar de oude olijfbomen rustig wachten tot de olijven in het najaar geoogst kunnen worden.

Op slechts 3 kilometer ligt het mooie zandstrand van Orosei. Hier zijn wat strandvoorzieningen zoals een strandbar en verhuur van ligbedden. Stranden worden hier afgewisseld met baaitjes met rotspartijen. Zij zijn over het algemeen goed toegankelijk en een paradijs voor zonliefhebbers, zwemmers, snorkelaars en duikers.

Het vakantiehuis ligt op een paar minuten rijden van het schattige stadje Orosei, dat oorspronkelijk uit de middeleeuwen dateert. Eens was het een van de belangrijkste vissersplaatsen in de regio. Nu is de visserij alleen nog maar kleinschalig, wat de vangst niet minder lekker maakt. Witte huizen, mooie kerken, fraaie pleinen en smalle straten geven een indruk van vervlogen tijden. In het stadje zijn alle voorzieningen aanwezig.

Het omliggende gebied is zacht glooiend heuvelland met goede wandel- en fietsmogelijkheden. Iets verder liggen de bergen van de Gennargentu. Zij vormen een karakteristiek decor. Dit bergachtige gebied heeft uitgestrekte bossen met kurkeiken en amandelbomen, en eindeloze landerijen. Het is het gebied van grote kuddes schapen. De verstilde dorpjes en stadjes zijn een heel nieuwe ervaring. Het is er een waar paradijs voor wandelaars en mountainbikers.

Een vakantie op Sardinië biedt u fraaie stranden, een aangenaam klimaat, vriendelijke mensen en een heerlijke keuken.

Afstanden
supermarkt 850 m, bars, winkeltjes, restaurants 2 km (Orosei), zandstrand 3 km, vliegveld Olbia 90 km, vliegveld Alghero 190 km, vliegveld Cagliari 219 km

Faciliteiten voor Casa Mediterranea

Slaapkamers
2
Badkamers
1
Internet / wifi
Wi-Fi (tegen betaling)
Airconditioning
Airconditioning
Huisdieren toegestaan
Huisdieren toegestaan
Strand binnen 10 km
op ca. 3 km van Orosei
Zeezicht
Zeezicht
Landelijk
Landelijk
Tuin
Tuin
Terras
diverse (deels overdekte) terrassen
Begane grond
Begane grond
Barbecue
Barbecue
Buitendouche
Buitendouche
Afwasmachine
Afwasmachine
Wasmachine
Wasmachine
Oven
Oven
TV
TV
Stellen
Stellen
Familie
Familie
Kindvriendelijk
Kindvriendelijk
Parkeren
Parkeren

Sardinië / Centraal-Oost


In het oosten van Centraal-Sardinië liggen de regio’s Nuoro en Ogliastra. Het landschap is heuvel- tot bergachtig, al liggen er in het binnenland ook valleien en grasweiden. In de lager gelegen gebieden zijn landbouw, olijfolie- en wijnproductie de grootste inkomstenbronnen. Bekende wijnen die hiervandaan komen zijn de Cannonau, de Mandrolisai en de Malvasia. Berghellingen zijn bedekt met bossen van onder andere kurkeik, steeneik en kastanje. Daar kunt u op veel plekken nog inheemse soorten tegenkomen als de moeflons (wilde schapen) en Sardijnse herten. Ander groot wild dat er loopt zijn herten en everzwijnen en tot het veelvoorkomende klein wild behoren marters, patrijzen en wilde katten. Roofvogels als de steenarenden, haviken en gieren bouwen veelvuldig hun nesten in de Sardijnse bossen.

Niet alleen is Sardinië rijk aan natuur, maar ook aan cultuur. De mysterieuze nuraghi, ronde torens, kunt u overal op het eiland aantreffen. De nuraghe-bevolking bouwde deze tussen 2000 en 500 v.Chr. en er zijn er nog ruim 7000 van over. De bekendste archeologische site in de regio Nuoro is het nuraghi-dorp Tiscali, dat in een grot is gebouwd. In de loop der eeuwen is Sardinië door verschillende volkeren overheerst geweest, waaronder de Feniciërs en wat later de Romeinen. In de kunst en architectuur is de komst van de verschillende overheersers niet duidelijk terug te vinden. Veel kerken zijn in Romaanse stijl gebouwd, al komen Gotische en Barokke kerken ook af en toe voor.

Dorgali

De huizen in het historisch centrum zijn opgetrokken uit donker granietsteen en geven het centrum een bijzonder uiterlijk. 

Cava Bue Marino

De monniksrob, die in de volksmond ook wel zeekoe werd genoemd, bracht haar jongen groot in de grot van Bue Marino (zeekoe). Helaas is het dier tegenwoordig bijna uitgestorven in het Middellandse zeegebied. Toch geeft hij nog steeds zijn naam aan de grot. De grot is maar 5 kilometer lang, maar spectaculair genoeg dankzij de vele stalagmieten en stalactieten die op subtiele wijze worden belicht. Ook zijn er nog rotstekeningen te zien die dateren uit de late Steentijd. 

Lanusei

Bergstad, biedt prachtige vergezichten over de wijde omgeving. 

Nuoro

Aan de voet van de Monte Ortobene, een goede uitvalsbasis voor bezienswaardigheden in de omgeving. De Chiesa della Madonna delle Grazie heeft mooie fresco’s en het moderne kunstmuseum (MAN) is een aanrader.

Orgosolo

In de oudheid noemde men dit gebied al Barbagia, het land van de barbaren. Orgosolo is vooral bekend om de murales, politiek getinte muurschilderingen, die u overal in het dorp kunt tegenkomen.

Orosei

Leuk stadje vlak aan zee met een sfeervol historisch centrum met witte huizen en een paar mooie kerken. Het plaatsje is al in de middeleeuwen gesticht en is lange tijd de belangrijkste plaats uit de streek geweest. Bijzonder is het traditionele feest ‘Santa Maria e Mare’ (eind mei/begin juni) waarbij opgetuigde vissersbootjes in processie het riviertje naar zee afzakken. De circa 5 kilometer brede vlakke strook tussen Orosei en de kust is een prachtig natuurgebied met veel broedende eenden, blauwe reigers en zilverreigers. Ook kunnen er mooie wandelingen door het lichtglooiende landschap gemaakt worden. 

Tortoli

Fraaie witte stranden met toeristische voorzieningen, prachtige natuur en vele culturele plekken. 

Parco Nazionale del Golfo di Orosei-Gennargentu

Dit prachtige nationale park loopt van de de Golf van Orosei tot diep in het Sardijnse binnenland. Het bestaat uit het bergmassief Gennargentu en de Supramonte, een plateau van kalksteen en dolomiet. Het is een ruig en wild landschap dat geweldige mogelijkheden biedt voor dagtochten. U kunt hier heerlijk wandelen en fietsen, maar ook net zo goed met de auto rondtoeren. In het park van Gennargentu wonen veel verschillende diersoorten, waaronder moeflons (wilde schapen), Sardijnse herten, damherten, wilde katten en vossen. Daarnaast bouwen roofvogels hun nesten hier, zoals de Eleonora valk, steenarend, havik en buizerd. 

Stranden

Arbatax: langs de kust bij Arbatax kunt u het ene na het andere mooie strand aantreffen. Porto Frailis (zand), Marina San Gemiliano, Lido di Orri tot aan Marina di Barisardo (zand en kiezel), Museddu (zand), Marina di Gairo (zand&kiezel), Sa Foxi Manna (zand&kiezel). De meeste stranden zijn voorzien van faciliteiten en worden in het hoogseizoen enigszins tot zeer druk bezocht.
Berchida & Biderrosa: ten noordoosten van Orosei vindt u deze twee stranden. Het zijn lange zandstanden, omlijnd door rotsen en jeneverstruiken. Hoewel ze populair zijn vanwege hun geweldige ligging in het landschap, zijn ze zelfs in het hoogseizoen niet vol dankzij hun uitgestrektheid.
Marina di Tertenia: in de buurt van Marina di Tertenia liggen Caletta della Torre en Caletta Pagliuzze Dorate, twee zandstranden die weinig faciliteiten hebben, maar relatief rustig en kindvriendelijk zijn. Verder kan men hier duiken en (wind)surfen.
Golfo di Orosei:
 in de baai van Orosei vindt u ene na het andere mooie strand. Ze hebben allemaal ongeveer dezelfde kenmerken. De stranden bestaan uit lichtgekleurd zand, al kunnen ze ook deels gemengd zijn met kiezels of kleine stenen en ze zijn veelal omringd door rotsen en struiken. De helderblauwe zee is ondiep, zodat het geschikt is voor kleine kinderen om in te spelen. De meeste stranden zijn voorzien van faciliteiten en op sommige plekken kunt u een bootje huren. De baai van Orosei is geliefd bij (wind)surfers en duikers. Tevens staat de baai bekend om een bruisend nachtleven. De mooiste stranden zijn o.a. Cala di Cartoe, Cala Fuili, Cala Ginepro, Cala di Luna en Cala Osalla. In de Golfo di Orosei liggen ook baaien verscholen die u alleen per boot kunt bereiken, waaronder Cala Biriola, Cala dei Gabbiani en Cala Goloritzé. Ze zijn rustiger en minder toeristisch en bieden ook geen faciliteiten. De meeste stranden bestaan uit zand, vaak gemengd met grind of kiezels. Omdat de kust lang ondiep blijft en geleidelijk afloopt, zijn deze baaien zeer geschikt voor kleine kinderen. Duikers en surfers zoeken deze baaien ook veelvuldig op, dankzij de levendige onderwaterwereld en de mooie golven.

Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost
Centraal-Oost

Klik op een foto om te vergroten

Sardinië


Langs de kust van Sardinië liggen eindeloze witte zandstranden, afgewisseld door talloze, meestal verlaten, rotsachtige inhammen die worden omzoomd door dichte pijnboombossen. Nergens in Europa is de zee zo intens blauw en het water zo helder dan hier. De prachtige kusten, het grote verleden, de goede keuken, de oude cultuur, maar ook de moderne faciliteiten zorgen ervoor dat uw vakantie op Sardinië zeker niet tegen zal vallen. 

Door de eeuwen heen hebben onder andere de Carthagers, de Romeinen en de Spanjaarden hun sporen op Sardinië nagelaten. U zult merken dat het een trotse regio is, waar nog veel waarde wordt gehecht aan oude tradities en gebruiken. 

Sardinië is vooral bekend om zijn kust en is dan ook ideaal voor de strandliefhebbers. Maar er valt ook veel te ontdekken. Natuurliefhebbers vinden hier nog volop verscholen plekjes. Het binnenland is ruw en bergachtig, met betoverende bossen met kurkeiken, jeneverbes, brem en wilde olijfbomen. Ook kunt u zomaar een groep flamingo’s aan de waterkant tegenkomen.

Liefhebbers van cultuur kijken hun ogen uit op Sardinië. Bijzondere plaatsen zoals Cagliari met zijn mooie kathedraal en citadel, Alghero met zijn Catalaanse invloeden en Sassari met zijn prachtige Dom zijn zeer de moeite waard. In het binnenland bij Nuoro treft u een bevolking aan die nog grotendeels leeft volgens oude tradities en gebruiken. De nuraghi van Barumini zijn archeologische opgravingen waar u meer te weten komt over de oorspronkelijke bewoners van de streek. 

Zoals in heel Zuid-Italië neemt de keuken ook hier een belangrijke plaats in. Vooral in de kustgebieden vindt u een grote keuze aan visspecialiteiten. Doordat Sardinië vrij ver verwijderd is van het Italiaanse schiereiland heeft deze regio een geheel eigen identiteit.

De prachtige kusten, het grote verleden, de goede keuken, de oude cultuur, maar ook de moderne faciliteiten zorgen ervoor dat uw verblijf op Sardinië zeker niet tegen zal vallen.

Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië
Sardinië

Klik op een foto om te vergroten

De kaart

Streetview

Beoordelingen

Uw ervaring met deze accommodatie
Helen (18-09-2016)

Mooie vrije ligging met uitzicht. Wasmachine en vaatwasser aanwezig. Belangrijk om te vermelden omdat gasten dan wat blokjes en poeder mee kunnen nemen en niet hele pakken spul hoeven te kopen. Extra betaalde WiFi werkte vaak niet. Geen kussen voor hele harde ligbanken. Geen parasol op het balkon. Eigenaar Franco komt gasten niet ophalen bij de Piazza del Popolo maar bij het benzine station Q8, wat op zich een veel beter punt is. We hadden om 14 afgesproken, pas na hem vandaar opnieuw ge-sms't te hebben kwam hij tegen 15 uur. Wel een hele aardige en prettige man. Er is een Eurospin supermarkt heel dichtbij, wat ook fijn is te weten voor gasten.Uw ervaring met deze accommodatie
Jeroen (24-08-2016)

Zeer mooi vakantiehuis met ongeëvenaard uitzicht!Uw ervaring met deze accommodatie
Jos (12-06-2016)

PrimaUw ervaring met deze accommodatie
Arend (22-05-2016)
Uw ervaring met deze accommodatie
Henriette (06-10-2015)

Prachtig appartement met mooi uitzicht. Rustig gelegen en toch vlakbij orosei. Mooie stranden mn richting dorgali en ook het binnenland had veel natuurschoon.Uw ervaring met deze accommodatie
Mariël (25-08-2014)

GoedUw ervaring met deze accommodatie
Karin (15-06-2014)

gastvrije vriendelijke eigenaar. Een heerlijk huis waar altijd een plekje in/uit de zon in/uit de wind te vinden is.Uw ervaring met deze accommodatie
Roos (05-05-2014)

prima, alleen elke vorm van uitleg ontbrak, zodat we helaas niet wisten of we het afval moesten scheiden en hoe.Uw ervaring met deze accommodatie
Petra (02-09-2013)

Mooie comfortabele en moderne accommodatie in een omgeving met prachtige zandstrandenUw ervaring met deze accommodatie
Eric (30-08-2013)
Uw ervaring met deze accommodatie
Mariël (15-08-2013)

Dit huis heeft in alle opzichten aan onze verwachtingen voldaan. We werden buitengewoon vriendelijk ontvangen door Franco met wijn uit zijn eigen wijngaard. Na een paar dagen kwam hij verse tomaten en basilicum brengen uit eigen tuin. Het huis is comfortabel, ruim, modern en met een prachtige veranda. Ligstoelen zouden fijn zijn geweest. Veel privacy door de grote tuin met fijne bbq. Je kunt vanuit deze plek mooie tripjes maken in de natuur, ook per fiets.Uw ervaring met deze accommodatie
A.W. (06-08-2013)

prachtige rustige omgeving, mooi uitzicht, zeer ruime confortabele tuin, echt een aanrader!Uw ervaring met deze accommodatie
Martin (04-08-2013)

Prima accomodatie, erg sympathieke eigenaren. De ontmoeting op zaterdagavond op Piazza del Populo is moeilijk daar op zaterdagavond daar altijd activiteiten zijn en die piazza afgesloten is.

Voor ons geen enkel probleem, maar de accomodatie ligt wel erg achteraf.Uw ervaring met deze accommodatie
Eric (15-05-2013)

Prima huis. We misten alleen een stoffer en blik/ bezem/ stofzuiger. Er was nu helemaal niets in huis aanwezig waar we enige rommel mee konden opruimen. Wel handig voor een 'kindvriendelijk' huis.Uw ervaring met deze accommodatie
i.g.a. (12/06/2012) :
fantastisch gelegen vakantiehuis. het uitzicht over zee is spectaculair. ligt op royaal eigen terrein, waardoor veel privacy. luxe, dat je van meerdere terrassen rondom het huis kunt gebruik maken. de vuur-/barbecueplaats ligt mooi beschut in de avondzon tussen de bloeiende oleanders. de voorzieningen in huis/ keuken zijn prima . Bedden ( opgemaakt) en sanitair goed verzorgd en schoon enige nadeel is een hondenkennel op plm 100 meter afstand: tegen voedertijd wat geblaf en soms ook 's avonds.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


Uw ervaring met deze accommodatie
Willemien (13/05/2012) :
Wij hebben enorm genoten van onze vakantie in Casa Mediterrana en zeker ook van de prachtige villa zelf. We komen graag een keer terug. Zo ook bij Enotria. De service van begin tot einde was prima.


Uw waardering voor deze accommodatie (van links naar rechts, 1 is slecht - 5 is uitstekend)


De prijzen en beschikbaarheid wordt geladen. Eén moment geduld alstublieft.