Le Case di Berto

"De mooiste plek op aarde"

De bekende Italiaanse schrijver Giuseppe Berto, geboren in de Veneto in Noord-Italië, streek in de jaren ’60 van de vorige eeuw neer in Calabrië. Hij was eigenlijk op weg naar Sicilië, maar toen hij in Capo Vaticano aankwam, besloot hij dat dit het eindstation van zijn reis zou worden. Hij had zijn paradijselijke plek namelijk al gevonden. Hij kocht een stuk grond op één van de mooiste plekjes aan zee, en bouwde er 7 huisjes. Voor hem zelf, maar ook voor zijn vrienden.


Vijftig jaar later staan de huisjes nog steeds in deze bijzondere setting. Ook het schitterende uitzicht is nooit veranderd; de vulkaan Stromboli en de idyllische baaien met kraakhelder azuurblauw water zorgen hier iedere dag weer voor prachtige decors.

Ieder huisje op het landgoed is verschillend en heeft zijn eigen karakter. Ze liggen verscholen in de fraaie tuin en hebben een grote mate van privacy. Alle huisjes hebben een fantastisch uitzicht op zee; in de verte kunt u zelfs de Eolische eilanden zien liggen!

Vanaf het landgoed loopt er een pad omlaag naar de baai van Le Spiaggette. De wandeling omlaag (ca. 400 treden) brengt je op een idyllische privétrand dat u deelt met de gasten een aantal andere huizen. Niet zelden kunt u hier genieten van een strand voor u alleen.

Op een minuut of tien lopen van het landgoed vindt u een bar, een restaurant en een kruidenierswinkel. De vriendelijke eigenaresse Antonia, de dochter van Giuseppe Berto, bereid op verzoek de heerlijkste maaltijden voor u. In de moestuin kunt u uw eigen tomaten, aubergines en paprika's plukken.

Zoals Giuseppe Berto al schreef:

"Toen ik haar zag, wist ik het zeker. Dit land, van waaruit je de magische eilanden kunt zien liggen, voelt als mijn tweede thuis; ik wil hier de rest van mijn leven doorbrengen. Ik bevind me op een klif, hoog boven de zee, in een prachtig landschap. Als ik naar beneden kijk van de punt van mijn klif, naar de rotsen en de stranden honderd meter beneden mij, dan zie ik de heldere en diepblauwe zee. Ik bevind me op één van de mooiste plekken op aarde."

Afstanden
bar 200 m, winkels 300 m, restaurant 350 m, strand via het privépad 300 m (ca. 400 treden), Tropea 8 km, Nicotera 18 km, vliegveld Lamezia Terme 60 km