Abruzzo

Natuurparken, hoge bergen en middeleeuwse dorpen en kastelen

Voor uw vakantie in Abruzzo bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt bij ons terecht voor uw vakantiehuis in Abruzzo, uw agriturismo in Abruzzo, uw vakantiehuis aan de kust van Abruzzo, uw rondreis in Abruzzo, uw appartement in Abruzzo. We kunnen u leuke reizen en vakanties aanbieden naar alle streken van Abruzzo.

De regio Abruzzo ligt ter hoogte van Rome. Het is een bergachtige streek die het centrale deel van de lange Apennijnse bergketen bestrijkt en die in het oosten grenst aan de Adriatische Zee. Het landschap is zeer gevarieerd met bergen, hoogvlaktes en een prachtige kust met kilometerslange brede zandstranden. De keuken, de uitstekende wijn, de enorme gastvrijheid in combinatie met de overweldigende natuur en de interessante geschiedenis maken dit gebied ideaal voor elke vakantie.

De imposante bergen van Abruzzo werden al in de vroege steentijd, zo’n 13.000 jaar geleden, bewoond door grotbewoners. Net als andere delen van Italië maakte dit gebied lange tijd deel uit van het Romeinse Rijk. De grootste bloeiperiode beleefde Abruzzo echter tijdens de middeleeuwen, toen de streek werd bewoond door vele volkeren en geregeerd door verschillende koningshuizen. De huidige oppervlakte van Abruzzo is kleiner dan voorheen omdat in 1965 Molise zich heeft afgescheiden en is verder gegaan als zelfstandige regio.

Er zijn drie grote parken in deze groene regio: het gelijknamige Abruzzo, de Majella en de Gran Sasso. Dit laatste park wordt gedomineerd door de berg Gran Sasso en biedt vele mogelijkheden voor natuurliefhebbers. De Majella is minder bekend, maar zeker net zo mooi. In het nationaal park Abruzzo leven voor Italië unieke diersoorten zoals bruine beren, wolven, wilde katten, berggeiten en roofvogels.

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in middeleeuwse steden als L’Aquila, Chieti of Atri. Ook zijn er nog volop overblijfselen uit de Romeinse tijd te vinden. De gastronomie van Abruzzo is vooral bekend door de uitstekende wijnen die hier worden geproduceerd. Andere typische streekproducten die u hier aantreft zijn truffels, honing, lamsvlees, vissoep en verschillende soorten kaas en salami.

De keuken, de uitstekende wijn, de enorme gastvrijheid in combinatie met de overweldigende natuur en de interessante geschiedenis maken dit gebied ideaal voor iedereen.