Coronavirus: kosteloos annuleren bij code oranje/rood 

Onze aangepaste annuleringsvoorwaarden i.v.m. Corona:
*Tijdelijke voorwaarden i.v.m. corona:
Indien door het ministerie van BuZa een negatief reisadvies (code rood "Niet reizen" of code oranje "Alleen noodzakelijke reizen") wordt afgegeven voor de geboekte bestemming(-en) dan biedt Enotria Travel u de mogelijkheid om de reis kosteloos om te boeken of te annuleren. U kunt kiezen voor teruggave van de reissom of voor een later te gebruiken reisvoucher. Deze speciale voorwaarden gelden niet indien men niet wenst te reizen vanwege angst/zorgen. Zo lang er geen officieel negatief reisadvies wordt afgegeven, gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden (geen annuleringskosten tot 2 maanden voor vertrek, m.u.v. de boekingskosten).

Vragen over de situatie/maatregelen ter plaatse?
Wij kunnen ons voorstellen dat u met veel vragen zit met betrekking tot uw vakantie naar Italië. Daarom hebben wij een aantal regels/maatregelen op een rijtje gezet, zodat wij u hopelijk wat duidelijkheid kunnen verschaffen over de situatie in Italië. Mocht u toch nog met onduidelijkheden of vragen zitten, neem dan gerust contact met ons op.

Algemeen

Bekijk de laatste updates via de website van de Italiaanse Ministerie van Volksgezondheid
- U dient altijd 1 meter afstand te houden van mensen die niet behoren tot uw huishouden (in Zuid-Tirol 2 meter)
- Als men zich niet aan de afstandsregel kan houden, is een mondkapje verplicht

Vliegen
Een GEZONDHEIDSVERKLARING is verplicht voor alle reizigers naar het buitenland.
Om te mogen reizen naar het buitenland verplicht het RIVM alle reizigers een gezondheidsverklaring in te vullen. Hier lees je meer over. De verklaring moet vanaf 24 uur voor vertrek worden uitgeprint en ingevuld. Download hier de RIVM GEZONDHEIDSVERKLARING
Registratie voor sommige regio's. Als u naar Puglia, Calabrië, Sardinië of Sicilië gaat, moet u zich van tevoren registreren: Puglia | Sardinië | Sicilië | Calabrië
Verder geldt dat veel algemene regels hetzelfde zijn als in Nederland (regelmatig de handen wassen, thuisblijven als u ziek bent etc.).

Musea, winkels etc. (publieke afgesloten ruimtes)
- Een mondkapje is verplicht.
- Voordat u de afgesloten ruimte betreedt, kan uw temperatuur gemeten worden. Mocht deze hoger zijn dan 37,5 graden, kan u de toegang worden ontzegd.

Auto
- Mensen die niet uit hetzelfde huishouden komen, mogen samen in de auto indien zij minimaal 1 meter afstand houden en een mondkapje dragen. In dit geval mag er maar één iemand voorin zitten (de bestuurder) en max. twee personen op de achterbank.
- Voor mensen uit hetzelfde huishouden gelden er geen restricties in de auto.

Strand
- U hoeft geen mondkapje te dragen (als de afstand gewaarborgd wordt).
- Er dient 1,5 meter afstand tussen de bedjes en strandstoelen te zijn.

Op straat/buiten
- U hoeft geen mondkapje te dragen (als de afstand gewaarborgd wordt).

Restaurants
- Reserveren wordt aangeraden.
- Als u aan tafel zit, hoeft u geen mondkapje te dragen. Dit moet wel voordat u deze bereikt of als u deze verlaat (binnen).

Bij de accommodatie
- U dient een mondkapje te dragen in de algemene gesloten ruimtes waar afstand houden niet mogelijk is, bijvoorbeeld bij de receptie (check-in/check-out)
- De kamers worden grondig gereinigd als er nieuwe gasten komen. Ook worden de gemeenschappelijke ruimtes regelmatig schoongemaakt.
- U kunt per gezelschap uw ‘’eigen’’ ligbedden en parasols toegewezen krijgen waar u gebruik van dient te maken gedurende uw verblijf
- Ligbedden, parasols etc. worden schoongemaakt bij nieuwe gasten
- Ontbijt wordt aan tafel geserveerd (geen buffet) of het wordt bij de kamer/het appartement afgeleverd

Mocht u vragen hebben over uw reis dan kunt u ons bellen op 020-7798338 of mailen op info@enotria.nl. 
We nemen graag de tijd om alles toe te lichten.

Onze website maakt gebruikt van cookies om goed te kunnen functioneren. Door verder te gaan op onze website, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.