Coronavirus: kosteloos annuleren bij code oranje/rood 

Onze aangepaste annuleringsvoorwaarden i.v.m. Corona:
*Tijdelijke voorwaarden i.v.m. corona:
Indien door het ministerie van BuZa een negatief reisadvies (code rood "Niet reizen" of code oranje "Alleen noodzakelijke reizen") wordt afgegeven voor de geboekte bestemming(-en) dan biedt Enotria Travel u de mogelijkheid om de reis kosteloos om te boeken of te annuleren. U kunt kiezen voor teruggave van de reissom of voor een later te gebruiken reisvoucher. Deze speciale voorwaarden gelden niet indien men niet wenst te reizen vanwege angst/zorgen. Zo lang er geen officieel negatief reisadvies wordt afgegeven, gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden (geen annuleringskosten tot 2 maanden voor vertrek, m.u.v. de boekingskosten).


Vragen over de situatie/maatregelen ter plaatse

Wij kunnen ons voorstellen dat u met veel vragen zit met betrekking tot uw vakantie naar Italië. Daarom hebben wij een aantal regels/maatregelen op een rijtje gezet, zodat wij u hopelijk wat duidelijkheid kunnen verschaffen over de situatie in Italië. Mocht u toch nog met onduidelijkheden of vragen zitten, neem dan gerust contact met ons op.

Laatste info voor reizigers naar Italië:

Reizen naar Italië
Alle reizigers die naar Italië reizen moeten een een vaccinatie- of herstelbewijs hebben.
Geen vaccinatie- of herstelbewijs? Dan is (sowieso tot 31/05) een negatief testresultaat verplicht om te kunnen reizen (voor reizigers vanaf zes jaar). Dit kan een antigeentest (afgenomen maximaal 48 uur voor aankomst in Italië) of een PCR-test (afgenomen maximaal 72 uur voor aankomst in Italië) zijn.
Gebruik de internationale QR-code in de CoronaCheckApp om je vaccinatie-, herstel- of testbewijs aan te kunnen tonen.
N.b.: voor het reizen naar Italië is het vaccinatiebewijs negen maanden geldig; het herstelbewijs is zes maanden geldig. Na een booster is de geldigheid onbeperkt.

UPDATE 01/06/2022 
Vakantiegangers hebben vanaf 01/06 geen "coronapas" (vaccinatie, negatieve test of herstelbewijs ) meer nodig om Italië binnen te komen. 
Het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid heeft bekendgemaakt dat deze inreisbeperking wordt opgeheven.
Vakantie naar Italië is dus weer mogelijk zonder coronapas! (vaccinatie, negatieve test of herstelbewijs)

REISADVIES 
Check altijd de laatste nieuws via het Reisadvies van Buitenlandse zaken voor reizen naar Italië.

DIGITAL PASSENGER LOCATOR FORM
Sinds 1 mei 2022 is het niet langer verplicht om het Digital Passenger Locator Form” (dPLF) in te vullen voor vertrek naar Italië.
Voor meer info ga naar de website Covid-19 Travellers

MONDKAPJES
Een FFP2-masker is verplicht op Italiaanse vliegvelden, in het openbaar vervoer en bij binnenevenementen (zoals sportevenementen en optredens in theaters, concerthallen, bioscopen en bij live muziek), vanaf 6 jaar.

GREEN PASS & SUPER GREEN PASS
Een Green Pass is een vaccinatie- of herstelbewijs (niet ouder dan 6 maanden) of een negatieve testuitslag
Een Super Green Pass is een vaccinatie- of herstelbewijs (niet ouder dan 6 maanden); n.b.: een negatief testresultaat geldt dan niet.
Na een booster is je vaccinatiebewijs onbeperkt geldig.

Tot 01/05/2022 heb je in Italië de zogenaamde “Green Pass” nodig voor:

  • Binnen zitten in een bar of restaurant (Buiten eten of staand een kopje koffie drinken aan de bar kan gewoon zonder Green Pass).
  • Openbaar vervoer buiten de eigen stad (bus, intercity, hogesnelheidstrein, schepen en vliegtuigen)

Tot 01/05/2022 heb je in Italië de zogenaamde “SuperGreen Pass” nodig voor:

  • Toegang tot cinema’s en theaters, concertzalen, discotheken, wellnesscentra en evenementen.

De Corona Check App werkt als Green Pass: gebruik de aangemaakte internationale QR code. Meer info? Check de volgende links:

Informatie actuele situatie Corona in Italië : 

  • Overzicht corona-cijfers
  • Kleurcodes: check op Covidzone.info welke regio welke kleur heeft. Regio’s in Italië worden aangeduid met een kleurcode: voor elke kleur (rood=hoog risico, oranje=gemiddeld risico, geel=laag risico en wit=nauwelijks risico) gelden andere regels. Algemene maatregelen zoals het houden van afstand en het dragen van een mondkapje in binnenruimtes gelden ook in witte Regio's. 

Op doorreis door een land met oranje of rood reisadvies?  

Reisadvies Nederland (Rijksoverheid): 

Europese Unie: 

Mocht u vragen hebben over uw reis dan kunt u ons bellen op 020-7798338 of mailen op info@enotria.nl. 
We nemen graag de tijd om alles toe te lichten.

Onze website maakt gebruikt van cookies om goed te kunnen functioneren. Door verder te gaan op onze website, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.